Към базовата дистрибуция ще бъдат добавениДата06.09.2016
Размер19.14 Kb.
1. За да се покриват съвременните изисквания и вътрешните нужди ние препоръчваме да се създаде специална машина която да се грижи само за сайта на АСП. Тя освен това ще служи и като входна точка към данните необходими на други държавни институции в бъдещето.

На машината трябва да се инсталира Debian 4.0 която се явява последната стабилна версия към момента. За повече информация http://www.debian.org. Възможна е и друга стабилна Linux дистрибуция, но нашия опит доказва, че това е най удобно за неспециалисти в областта в съотношение с предлаганите възможности (след предварителни настройки работи с години без модификации).

Поради естеството на работата с тази машина не е необходимо да има инсталиран допълнителен графичен интерфейс, достъпа до нея може да се осъществява отдалечено (http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty).

Самия хардуер много силно е свързан с очакваната посещаемост на сайта, данните могат да са базирани на текущото потребление умножени по някакъв коефицент базиран на потреблението през последните години (моля предоставете данни!).


Към базовата дистрибуция ще бъдат добавени:

Apache Tomcat 6.0 последната стабилна версия към момента (http://tomcat.apache.org), PostgreSQL 8.3 последната стабилна версия към момента (http://www.postgresql.org), Java 1.6 (http://java.sun.com), AXIS2 (http://ws.apache.org/axis2).Тези продукти ще гарантират, лесна поддръжка и актуалност на приложението, това са се наложили се на пазара продукти със своята стабилност, които се използват по цял свят. Самите продукти са open source решения, което ще освободи бюджета на АСП от допълнителни разходи за закупуването им и/ или лицензи и(единствено първоначална настройка за нуждите на АСП е необходима).
Приложението ще бъде базирано на многослойна архитектура, разделяща визуализацията, бизнес логиката и съхраняването на информацията (PostgreSQL) което довежда до голяма пластичност в дългосрочен аспект.
Залагайки на WebServices (AXIS2) технологията при евентуални модификации в потребителските екрани модификация на заложената логика няма да се налагат.
След внедряване в АСП на централизирана информационна система, за основната дейност на агенцията, сайта може да бъде и входна точка от вън към нея и да облекчи служителите.
С така предложените комбинации от програми и след нашата разработка сайта ще може да поддържа многоезичен външен вид и настройки за всеки отдел (дирекция) както на ниво външни потребители така също и за вътрешни потребители.

Под въпрос единствено ще остане единствено пълната интеграция на МИКСИ2000, която може да се наложи да бъде променена от производителя ако те откажат да дадат права на нас.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница