Николай Дичев Фак. Номер 34553



страница1/3
Дата06.02.2023
Размер1.6 Mb.
#116522
  1   2   3
marketing prouchvane venum

Николай Дичев Фак. Номер 34553

Маркетинг проучване

VeNum

  • Маркетинг проучване на “Venum ” , марка популярнизирана в бойните спортове като ММА, Бокс , Кикбокс , Жиу Житсу и други за България .

История на бранда

  • Историята на Венум е неразделна от Dragon Bleu. През май 2004 г., от стаята си Франк Дюпуис създава първия френски уебсайт за електронна търговия, посветен на бойните изкуства и бойните спортове. Визията направила достъпа до спортно оборудване по-прост и рационализиран . Франк бил сред първите в Европа, които предвидили образуването на гиганта, който днес е смесените бойни изкуства, Решавайки да пусне онлайн продуктите на Dragon Bleu.
  • През лятото на 2005 година Франк решава да създаде собствена марка, която ще даде на бойните спортове качество и оригинален дизайн.
  • Заради голямото натоварване покрай създаването на проекта Франк поканва своят бивш колега Жан-Франсоа Банде да работят заедно и те го правят до 2014 година ..Той остава единственият акционер на марката до момента . Заради голямата конкуренция на пазара венум срива другите марки чрез отваряне на първата си работилница в Рио Де Женейро , Бразилия като в началото произвежда на шорти и тениски .
  • За да се подкрепи търговското развитие на марката биват спонсорирани много бразилски мМА бойци заради местоположението на първата работилница на Венум . Дори марката се смята за мразилска заради змията на логото , но е френска .Около 2009 онлайн магазина разполага само с тениски и шорти , но в последствие се внедряват кимона ,чехли и други . За да се разпространи и обнови марката Венъм отива в Тайланд, където производството е запознато с бойните спортове , именно там започва да произвежда първата си бойна екипировка и става най-продаваният бранд за бойни спортове за момента .

Формулиране на проблем

Бойните спортове са една широка индустрия , която е пълна с много адреналин , емоции , събития, част от спортната пазарна икономика. Разпространението на бойните предпазни средства на различните марки в България имат различна разпространяемост . Българските атлети предпочитат ниска цена на спортната екипировка , което често води до лошо качество на продукта .Различните бойни брандове като Доминатор , СЗ файтър и други нямат качеството на марки като Венум и Туинс , но имат много добра конкурентна цена и са предпочитани в България . Разпространението на Венум като марка в БЪлгария става все по- голямо заради дизайна и качеството на продукта ,но доста български атлети пребягват продукти с по -ниски цени и оставят на заден план качеството, което Венум предлага



Сподели с приятели:
  1   2   3




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница