Пролетна сесия 2011 27 – 30 май 2011 обща информацияДата06.05.2017
Размер54.22 Kb.
15 април 2011 PR 150411 E

Парламентарна асамблея на НАТОПролетна сесия 2011

27 – 30 май 2011


ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Народното събрание на Република България ще бъде домакин на Пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която ще се проведе във Варна от 27 до 30 май 2011 г. (от петък до понеделник). Сесията ще събере около 250 парламентаристи, представляващи 28-те страни-членки на НАТО от Северна Америка и Европа, делегати от страни-партньори и наблюдатели. Те ще обсъдят проблеми на международната сигурност, представляващи обща загриженост, както и докладите за приемане на Годишната сесия в Букурещ през октомври 2011 г.
Председателят на Парламентарната асамблея на НАТО д-р Карл А. Ламерс, ръководителят на българската делегация в ПА НАТО Доброслав Димитров и генералният секретар на Асамблеята Дейвид Хобс ще приветстват представителите на средствата за масова комуникация (СМК) и ще отговорят на въпросите им по време на пресбрифинга в петък, 27 май от 12:15 ч.
Дните 28 и 29 май (събота и неделя) ще са посветени на заседания на петте комитета на Парламентарната асамблея на НАТО: Политически комитет, „Отбрана и сигурност”, „Наука и технологии”, „Гражданско измерение на сигурността” и „Икономика и сигурност”. Всеки комитет ще разисква доклади по широк кръг теми на сигурността и отбраната с участието на престижни оратори от държавни институции, академичната общност, НПО и НАТО.
На пленарната сесия в понеделник, 30 май ще говорят д-р Карл А. Ламерс – председател на Парламентарната асамблея на НАТО, г-жа Цецка Цачева – председател на Народното събрание на Р. България, г-н Бойко Борисов – министър-председател на Р. България, г-н Андерс Фог Расмунсен – генерален секретар на НАТО и адмирал Самюъл Локлиър – командващ на Съвместното командване на съюзните сили.
ПРОГРАМА ЗА СМК
Проектопрограма за СМК с имената на ораторите, часовете на изказванията им и разискванията по докладите на комитетите е публикувана на сайта на ПА НАТО http://www.nato-pa.int/default.asp?SHORTCUT=2333 и се актуализира редовно.

Всички заседания, посочени в горепосочената програма, са открити за представителите на СМК.


МЕСТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАСЕДАНИЯТА И ПРОЯВИТЕ В РАМКИТЕ НА СЕСИЯТА


мелия гранд ермитаж

Алея Мелия 1, Зл. пясъци

9007 Варна, България


хотел империал

Ривиера Холидей Клуб


9007 Варна, България

хотел ривиера бийч

Ривиера Холидей Клуб


9007 Варна, България

Достъпът до залите се осъществява през главния вход на съответния хотел. Идентификационни карти (баджове) се получават от бюрото за регистрация на ниво С в хотел Мелиа Гранд Ермитаж.


От хотелите, обслужващи сесията, ще бъде осигурен необходимия транспорт до местата за провеждане на заседанията.
Разстоянието между хотел Мелиа и Ривиера Холидей Клуб е около 1,5 километра.
Между трите хотела, в които ще се провеждат проявите по време на сесията, ще има редовен транспорт (совалка) на интервали от 15 минути по време на заседанията и прекъсванията за обяд.
При използване на организирания транспорт за сесията участниците следва да носят своите идентификационни карти (баджове).
Транспортите разписания ще бъдат изложени в хотелите, обслужващи сесията.
Залите, в които ще се провеждат заседанията, са посочени в програмата за СМК.
До местата за провеждане на заседания и други прояви в рамките на сесията ще се допускат само регистрирани представители на СМК.
ПРЕСБРИФИНГ
Д-р Карл А. Ламерс – председател на Парламентарната асамблея на НАТО, Доброслав Димитров – ръководител на българската делегация в ПА НАТО и Дейвид Хобс – генерален секретар на Асамблеята, ще дадат пресбрифинг в петък, 27 май от 12:15 ч. в зала Лизимах на хотел Гранд Мелиа Ермитаж, ниво С.
АКРЕДИТАЦИЯ, регистрация И ТЕХНИЧЕСКО ОСИГУРЯВАНЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА СМК
Представителите на СМК, които желаят да отразяват сесията и да участват в пресбрифинга и другите медийни прояви, следва да поискат регистрация.
Формулярът на заявлението за акредитация, процедурата за акредитация и регистрация, както и практическа информация са достъпни на уебстраницата за Пролетната сесия на ПА НАТО.
Допълнителни въпроси, свързани с помещения и техническо осигуряване за представителите на СМК, предавателни съоръжения, подвижни телевизионни станции и др. следва да бъдат отправяни до:

Елена Каменова
Дирекция „Пресцентър” на Народното събрание на Р. България
пл. Княз Александър І № 1
1169 СОФИЯ
Електронна поща: ekamenova@parliament.bg 

Тел.: 00359 2 939 25 35
СЛУЖБА „ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С МЕДИИТЕ” НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА АСАМБЛЕЯ НА НАТО
Въпроси относно програмата на сесията или Парламентарната асамблея на НАТО следва да бъдат отправяни до:
Роберта Калорио (Roberta Calorio)

Парламентарна асамблея на НАТО

Служба „Пресцентър и връзки с медиите”

Place du Petit Sablon 3,

B - 1000 BRUSSELS

Централа: + 32 (0) 2 513 28 65


Пряка линия: + 32 2 (0) 50 48 154 | Електронна поща: press@nato-pa.int
искания ЗА ИНТЕРВЮТА

 
Искания за интервюта с парламентаристи или гост-оратори, участващи в работата на комитетите, могат да се отправят до Служба „Пресцентър и връзки с медиите” на ПА НАТО или директно до делегатите и гост-ораторите. Лицето за контакт е г-жа Роберта Калорио (press@nato-pa.int).


Новини и информация за сесията се публикуват редовно на уебсайта на ПА НАТО:

http://www.nato-pa.int


Парламентарната асамблея на НАТО обединява представители на законодателните органи от страните-членки на НАТО и от други страни за обсъждане на свързани със сигурността въпроси от общ интерес и загриженост. Асамблеята е интерпарламентарна организация и е независима от НАТО. Повече информация може да бъде получена от служба „Пресцентър и връзки с медиите" (тел. + 32 (0) 2 50 48 154 – електронна поща: press@nato-pa.int)


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница