Седмичен информационен бюлетин за периода от 15 януари 2007 год до 19 януари 2007 год



Дата20.08.2018
Размер39.24 Kb.
#81710
МИНИСТЕРСТВО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ

БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ ЗА ЧЕРНОМОРСКИ РАЙОН С ЦЕНТЪР ВАРНА



тел. 052 / 687 431 ул. “Александър Дякович“№ 33

факс 052 / 631 448 e-mail: bdvarna@bsbd.org и www.bsbd.org





Седмичен информационен бюлетин

за периода от 15 януари 2007 год. до 19 януари 2007 год.

ИЗДАДЕНИ РАЗРЕШИТЕЛТИ

За периода Басейнова Дирекция издаде 13 разрешителни за:



- 9 бр. за ползване на воден обект: р. Боряна за извършване на укрепителни и противоерозионни мероприятия на газопроводите през землището на гр. Дългопол; яз. Горно Козарево за отглеждане на аквакултури на ЕТ „Рис – М – Светломир Стоев”, гр. Омуртаг; р. Ропотамо с цел воден спорт на Сдружение „Клуб по академично гребане Лукойл Нефтохимик”, гр. Бургас; дере „Възраждане 3”, гр. Варна за защита от вредното въздействие на водите и корекция и покриване на дере на „Зърнени храни-гр. Силистра” АД, гр. Силистра; дере в района на гр. Шабла за защита от вредното въздействие на водите на Община Шабла; дере в района на гр. Шабла за изграждане на линейна структура-мостово съоръжение по ул. „Рила” на Община Шабла; дере в района на гр. Шабла за изграждане на линейна структура-мостово съоръжение по ул. „Дунав” на Община Шабла; дере в района на гр. Шабла за изграждане на линейна структура-мостово съоръжение по ул. „Македония” на Община Шабла; яз. Тръстиково за отглеждане на аквакултури на ЕТ „Валентина – 97 – Атанас Атанасов”, гр. Провадия.

- 3 бр. за ползване на воден обект за заустване: на Община Бургас в р. Маринка за селищна ПСОВ на с. Маринка; на „Теодора турс” ЕООД, гр. София за заустване на пречистени отпадъчни води в р. Козлука от ПСОВ на хотелски комплекс „Зорница сендс” в гр. Св. Влас; на „Идън Девелъпментс” АД за заустване в дере от обект в процес на проектиране и изграждане – ЛПСОВ на жилищен комплекс „Райска градина” в гр. Св. Влас.

- 1 бр. за водовземане от повърхностен воден обект – изкуствено езеро в находище „Инджейско блато”, община Несебър за противопожарни и промишлени нужди на „Трансатлантик Фрейтърс България” ЕООД, гр. Бургас.

ПУБЛИЧНО ОБЯВЯВАНЕ

През периода са направени 15 публични обявявания на инициативата за провеждане на процедура за издаване на разрешително до:



  • Община Созопол, за ползване на сухо дере в землището на с. Черноморец. Заявител е „БДК Строй” ООД, гр. Созопол.

  • Община Провадия, за ползване на яз. Комарево-Храброво за отглеждане на аквакултури. Заявител е „Напоителни системи” ЕАД-клон Варна.

  • Община Шабла. 6 заявителя: Петър Атанасов Тодоров от гр. Шабла за водовземане от СК „Петър Тодоров-Крапец” в с. Крапец; СН „Шабла-Тюленово”, гр. Шабла за водовземане от дренаж „Шабла-1-Тюленово”; СН „Ваклино”, с. Крапец за водовземане от дренаж „Ваклино”; Сивко Иванов Люцканов от с. Ваклино за водовземане от ТК „Люцканов – Ваклино”; Георги Костов Георгиев от гр. Шабла за водовземане от сондаж „С-7х-Шабла”; Атанас Здравков Добрев от гр. Шабла за изменение на разрешително за водоползване от подземни води от сондаж ЕСК-3.

  • Община Варна, за водовземане от собствени ТК и ШК. Заявител е „Екарисаж-Варна” ЕООД, гр. Варна.

  • Община Девня, за водовземане от ТК-1 и ТК-2. Заявител е „Девненски захарен завод” ЕООД, гр. Девня.

  • Община Несебър, за водовземане от Р-1, Р-2, Р-3, Р-4, Р-5, Р-6, Р-7, Р-8, Р-9, Р-10, Р-11 и Р-12 в гр. Обзор. Заявител е „Одесос - 570” ЕООД, гр. Варна.

  • Община Велики Преслав, за водовземане от р. Дългачка за напояване на 25 дка земеделска земя. Заявител е „Пролет” ЕООД.

  • Община Бургас, за ползване на р. Маринка за заустване на води от инвестиционно намерение за изграждане на селищна ПС на с. Маринка. Заявител е Община Бургас.

  • Община Бяла, за водовземане от р. Двойница за промишлени цели. Заявител е „ЗСК-Девня” АД.

  • Община Дългопол, за ползване на р. Боряна за изграждане на защитни съоръжения към водопроводите в района на Вълчи дол. Заявител е „Бургасгаз” ЕАД.


КОНТРОЛНА ДЕЙНОСТ

Експерти от Басейнова Дирекция извършиха 26 проверки, във връзка с регистрацията на кладенци за стопанска дейност. За територията на област Варна – 5 сондажа на: Константин Костадинов, Монро „2000”ООД, „Екарисаж Варна”ЕООД, „Яна С” и „Детелина 63”. За територията на област Бургас – 17 сондажа на: „Одесос 570” Обзор, „Андела Инвест” Созопол, „Чистота”ЕООД Полски извор и „Бенмар” Айтос. За Шуменска област – 4 сондажа на: ЕТ„Здраве - Христо Кехайов” гр. Велики Преслав, „Алкомет”АД, Вародобив”ЕООД и „Роса”АД, гр. Попово.


Извършихме контролни проверки за изпълнение условия на издадени разрешителни и за пломбиране на разходомерните устройства на 7 обекта: „Автомагистрали Черно море”АД, „Корси 5”ЕООД, „ВиК” Генерал Тошево, „Винекс Преслав”АД гр. Велики Преслав, ВИ„Хан Крум” с. Хан Крум, „Алкомет”АД гр. Шумен и „Хан Омуртаг”АД гр. Шумен.
Представител на Басейнова дирекция участва в планирана от община Генерал Тошево комисия за определяне място за загробване на птици, съгласно Наредба 22 от 10.02.2006 г. на МЗГ за условията и реда за обезвреждане на страничните животински продукти и на продуктите получени от тях.

СЪСТАВЕНИ АКТОВЕ

Съставен е акт за административно нарушение по Закона за водите на „Роса”АД, гр. Попово за извършване на водовземане без необходимото за целта разрешително.




СИГНАЛИ ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВОДИТЕ МОГАТ ДА СЕ ПОДАВАТ ДЕНОНОЩНО НА

СИН ТЕЛЕФОН: 0886406816

ДИРЕКТОР:



инж.Венцислав Николов
Каталог: UserFiles -> File
File -> Седмичен информационен бюлетин
File -> Седмичен информационен бюлетин
File -> Доклад на нпо за напредъка на България в процеса на присъединяване към ес, 2004
File -> Специална оферта за сезон 2015/2016 в Евридика Хилс Пампорово Нощувка със закуска
File -> Правила за условията и реда за предоставяне на стипендии за специални постижения на студентите във висшето училище по застраховане и финанси
File -> Отчет 31 март 2008 г. Междинен Баланс
File -> Наредба №111 от 12 октомври 2006 Г. За изпитване на продукти за растителна защита и одобряване на бази на физически и юридически лица
File -> Конкурс за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница