Утвърждавам: Съгласувано с: годишен план по бдп за учебната 2022/2023 учебна година



страница1/2
Дата31.08.2022
Размер78.5 Kb.
#115015
  1   2
План БДП 22-23 актуализация


УТВЪРЖДАВАМ:
Съгласувано с:

ГОДИШЕН ПЛАН по БДП
ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 учебна година

А. Организация на обучението по БДП в



  1. Подготовката по БДП се провежда съгласно действието на Националната стратегия за безопасност на движението по пътищата в Република България 2021 - 2030 г. и Плана за действие 2021-2023 към Националната стратегия за безопасност на движението по пътищата и представя в обобщен вид мерките за безопасност на движението по пътищата, обособени по стратегически цели и тематични направления, утвърдени от министъра на образованието и науката Концепция за обучението на децата и учениците по БДП и учебната документация, за различните възрастови групи и класове.



  1. Занятията по БДП се провеждат от учители, които имат необходимата квалификация и са определени със заповед на Директора.



  1. При подготовката на учебните занятия по БДП и за реализирането на настоящия план се използва: специализирана литература, материали с инструкции от печата и електронните медии, учебно-методически помагала и други материали, които не са в противоречие с изискванията за учебно съдържание по БД, посочени и утвърдени от МОН.

Б. Цели

  1. Опазване на живота и здравето на учениците, педагогическия и непедагогическия персонал на СУ “Васил Кънчов“

  2. Формиране на съзнателно и отговорно отношение към въпросите за личната безопасност и сигурност на учениците като участници в пътното движение.

  3. Развитие и усъвършенстване на защитните механизми на учениците, придобиване на знания и умения за разпознаване и преценка на опасните ситуации на пътя.

  4. Подобряване на координацията и задълбочаване на взаимодействието между институциите при изпълнение на държавната политика в областта

В. Задачи:


  1. Формиране на система от специални знания, умения и навици, необходими на учениците за тяхната безопасност на пътя.



  1. Създаване на оптимални условия за безопасно придвижване на учениците по пътя до училище, в града и извън населено място, чрез усвояване на правилата за движение като пешеходци и велосипедисти.



  1. Повишаване нивото на подготовка и намаляване на безотговорността и неумението правилно да се определи собственото поведение при екстремни ситуации на пътя.



  1. Разширяване на съвместните дейности с всички институции и неправителствени организации свързани с опазването на живота и здравето на децата и учениците в пътното движение.




Сподели с приятели:
  1   2




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница