Валета + посещение на „Malta Experience” – полудневна Понеделник / руски език, английски езикДата13.10.2018
Размер95.5 Kb.
ТипПрограма

Пи Ти еМ И НТЕРНЕШЪНЪЛ БЪЛГАРИЯ

СОФИЯ, ул.”Княз Борис I”N 42 Тел 02/ 9516975 Тел./факс 02/ 951 59 53

E-mail : ptmi@mail.orbitel.bg www.ptmitourism.com mobile 0888 642 622Описани на ексурзиите, които се провеждат в Малта
Валета + посещение на „Malta Experience” – полудневна

Понеделник / руски език , английски език/

Валета, столицата на Малта, е изключително свързана с историята на рицарите от Ордена на Св. Йоан от Йерусалим. Управлявана е последователно от финикийци, гърци, картагенци, римляни, византийци, араби и накрая от Ордена на Св. Йоан и се ограничава в 55 хектара с повече от 320 паметника на културата.

Eкскурзията е замислена така, че да поднася на посетителите романтика и кратко представяне на 5 – хилядолетната история на Малта. Ще се върнете назад във времето, посещавайки местата, където се е решавала съдбата на Европа .

Екскурзията започва в градините Upper Barracca’s, откъдето се открива прекрасна гледка към Голямото пристанище. След това, разхождайки се по оживените улици на Валета, ще посетите катедралата "Св. Йоан” (St. John's Со Cathedral), построена от Ордена в периода 1573 – 1578 г., В катедралата ще имате възможност да видите /параклиса/ ораторията с най-известните картини на Караваджо, както и музея към катедралата с уникалната колекция от фламандски гоблени, подарени на църквата през 18 век. Обиколката продължава с разглеждане отвън на Двореца на Великия магистър, управлявал Малтийския орден (Grandmaster's Palace) , където е залата на Парламента на Малта, и на други важни исторически сгради . Най-накрая ще завършим с прожекцията на аудио визуалния спектакъл „ Malta Experience”, която проследява историята и развитието на Малта през вековете.Програма: Вземане от хотела, трансфер до Валета, посещение на градините Upper Barracca’s, ко-катедралата “Св. Йоан Кръстител”, параклиса и музея на катедралата, Двореца на Великия магистър отвън, документален филм за историята на Малта, - Malta experience, връщане в хотела.

Мдина – целодневна, Вторник

/ на руски и англйски език/

В Мдина, градът-средновековна крепост, ще се разходим по тесните криволичещи улички и ще разгледаме една от най-внушителните катедрали на острова, ще посетим катакомбите на Св.Павел, Ботаническата градина и огромната черква в Моста. Обиколката започва с посещение на църквата в Моста, построена между 1830 и 1860, чийто купол се смята за третия по големина в Европа. През Втората световна война , по време на меса, немска бомба пада и пробива купола, но за щастие не избухва и като по чудо няма ранени сред 300-те човека, присъстващи на службата. Следва посещение на Ботаническите градини на Сан Антонио, които обграждат Президентския Дворец (President’s Palace) и са навярно най–старите и най–красиви градини в Малта. Продължаваме към занаятчийския център Таали (Ta Qali), където ще посетим финикийските майстори на стъкло и ще наблюдаваме ръчно производство на надувно стъкло, бижутерията JCF, и магазина за керамика Bristow. След обяда ще посетим катакомбите St. Paul’s Grotto в Рабат и продължим с разходка из средновековният крепостен град Мдина, разположен в центъра на самия остров. Мдина е средновековната столица на Малта, като произходът на града може да се проследи 4000 години назад в историята. Най – съществената част от разходката са Катедралата и Cathedral Museum, както и крепостния насип, който разкрива прекрасна гледка на острова.


Цената включва: Трансфер, местен екскурзовод, входни такси, обяд.

Мдина – полудневна, Вторник /нa руски език/

Мдина – полудневна , Събота /английски ез/
Екскурзията включва пешеходна обиколка из Мдина – средновековен град, старата столица на Малта. Разходката през оградения със средновековна стена град, разположен в центъра на острова, включва посещение на катедралата и крепостта, от която се открива величествена гледка към острова. След това ще продължим до скалите Dingli. Екскурзията завършва с посещение на ботаническата градина Сан Антонио.
Цената включва: Транспорт,местен екскурзовод,

Фолклорна вечер: Вторник /английски ез/
Тази вечер ще бъде различна! Далеч от оживените туристически курорти на Малта. Имате възможност да се насладите на типична вечеря, приготвена от разнообразни малтийски специалитети. След това програмата продължава с малтийски традиционни танци в уникални костюми, представят се също така и традиционни селски облекла.

Трите града- полудневна, Сряда /руски език/ и за Трите града- полудневна,

Неделя /английски ез/

Рицарите на Св. Йоан избират Биргу за селище, където да установят органите им на управление. Този дълъг полуостров бил мястото, където първоначално Рицарите строели своите укрепления и дворци. След Голямата обсада през 1565 г. Биргу бил преименуван на Виториоза, най-интересният от т.нар. Три стари града. Те са потвърждение за дългата и кървава история, особено по време на Голямата обсада и германските бомбандировки през Втората Световна Война. Посещението включва забележителната църква “Св. Лоренс” и музея на мореплаването. Екскурзията продължава до град Сенглеа, където човек може да се наслади на панорамната и стратегическа гледка към входа на Голямото пристанище и укрепленията му.Програма: Вземане от хотела, трансфер до Виториоза, посещение на катедралата St Lawrence, музея на мореплаването, двореца на инквизитора отвън , гледка към Голямото пристанище от Сенглеа (един от Трите града) - Ведетта.
Цената включва: Транспорт,местен екскурзовод,

Мдина през нощта
Вълшебното очарование на Мдина е особено привлекателно по време на разходка из тесните улички на града, от двете страни на които са разположени дворци, църкви и домове на знатни особи.
Ще научите историята на този средновековен град, разхождайки се покрай осветените внушителни бастиони.

В края на тура ще посетите комбинирания филм-музей “Рицарите на Малта”, който ще разкрие пред Вас различни епизоди от историята на Малта, придаващи нейната незабравима уникалност.Гозо и храмовете Ggantija - Сряда /английски ез/ и Събота

/руски език/

Отпуснете се, поемете си дълбоко въздух и се насладете на историята на сестрата на Малта – Гозо. След кратко пътуване с ферибот / 20 минути/се достига до другия населен остров от Малтийския архипелаг – Гозо. Обиколката из острова започва с посещение на праисторическите храмовете Джантия. Следва 20-минутен преход до Синия прозорец в Dwejra /красива скална арка/. След това се продължава до живописния залив в Xlendi . Посещение на столицата Виктория (Рабат) и величествената Цитадела/ входа в катедралата не е включен /. Обяд и свободно време за разходка из занаятчийските пазарчета на Фонтана, предлагащи типичната за острова ръчна дантела и дървени предмети.Програма: Вземане от хотела, трансфер до ферибота, пътуване с ферибота до Гозо, посещение на Лазурния прозорец, залива Xlendi, град Виктория с Цитаделата, ферибот в обратна посока, връщане в хотела.

Цената включва: Транспорт,местен екскурзовод,обяд,
Рицарите на St.John (полудневна): Сряда /английски ез/

Eкскурзията започва с гледане на аудио – визуалния филм “ Голямата обсада на Малта и Рицарите на St.John” в центъра на Валета. Този филм пресъздава живота и приключенията на Ордена от тяхното основаване през 1099 г. до днес. Ще пътувате с поклонниците до Светите места, ще се присъедините към рицарите хоспиталиери в тяхното историческо пътешествие от Йеросалим до Акър, на островите Кипър, Родос и Малта. Ще се срещнете с господаря на Валета, Сюлейман в неговата имперска шатра, ще преживеете Голямата обсада от 1565 г.!


След края на филма следва посещение на Casa Rocca Piccola – дворец от XVI в., който ще Ви даде представа за аристократичната традиция и наследство на Малта, той остава ненадминат в столицата Валета. В палата ще видите семейния параклис, библиотеката, спалнята, две всекидневни и най-малко 3 стаи със стенописи, където има уникален комплект хирургически инструменти от XVIII в.

Храмовете Hagar Qim + Синята пещера + селището Marsaxlokk + пещерата Ghar Dalam (целодневна): ПЕТЪК руски език , английски език

Екскурзията започва с посещение на филм –спектакъл Каменното наследство продължава с разглеждане на един от най-интересните праисторически храмове Hagar Qim, от където се вижда малкия остров Филфла. Преминава се през една от най-красивите гледки на малтийските острови - морето и скалите на Wied iz-Zurrieq, които гледат към Blue Grotto. Екскурзията продължава в южната част на острова като се спира на природното чудо “Blue Grotto” - Синята пещера (при добро време, можете да се повозите на типична малтийска лодка луццу, с която да влезете в пещерата ,таксата се заплаща отделно). Следва обяд. Посещава се живописното рибарско селце Marsaxlokk. Ексурзията продължава до пещерата Ар-Далам (Ghar Dalam), едно от първите места със следи от човешко присъствие.


Програма: Вземане от хотела, посещение на “Blue Grotto”, на Хаджар Им, Marsaxlokk, пещерата Ар-Далам, обяд, връщане в хотела.
Цената включва: Транспорт, местен екскурзовод.обяд
Синята пещера + селищата Marsaxlokk и Birzebbuga + храмовете Tarxien + пещерата Ghar Dalam (целодневна): Английски език ПЕТЪК

Пътуването започва с посещение на природното чудо “Blue Grotto” (Синята пещера), наречена така заради тъмно сините води в пещерата - (при добро време), можете да се повозите на типична малтийска лодка, с която да влезете в пещерата (таксата се заплаща отделно). Посещават се живописните рибарски селца Marsaxlokk и Birzebuggia. Обядът ще бъде сервиран в Marsascala. След обяд ексурзията продължава до Таршинските храмове (Tarxien Temples), които са по-древни от египетските пирамиди и пещерата Ар-Далам (Ghar Dalam), едно от първите места със следи от човешко присъствие.


Програма: Вземане от хотела, посещение на “Blue Grotto”, Marsaxlokk, Birzebuggia, обяд, Таршинските храмове, пещерата Ар-Далам, връщане в хотела.

Цената включва: Трансфер, местен екскурзовод, входни такси, обяд.

Храмовете Hagar Qim + Каменното наследство +Синята пещера

полудневна, английски език, руски език ПЕТЪК

Екскурзията започва с посещение на филм –спектакъл Каменното наследство продължава с разглеждане на един от найинтересните праисторически храмове Hagar Qim, от където се вижда малкия остров Филфла. Преминава се през една от най-красивите гледки на малтийските острови - морето и скалите на Wied iz-Zurrieq, които гледат към Blue Grotto. Екскурзията продължава в южната част на острова като се спира на природното чудо “Blue Grotto” - Синята пещера (при добро време), можете да се повозите на типична малтийска лодка, с която да влезете в пещерата (таксата се заплаща отделно).


Програма: Вземане от хотела, трансфер до Wied iz-Zurrieq, посещение на Blue Grotto, храмове Hagar Qim, връщане в хотела.
Цената включва: Транспорт, местен екскурзовод
.
Синята пещера + Южната част на Малта + селището Marsaxlokk и неделния пазар - полудневна , руски език НЕДЕЛЯ

Екскурзията започва с преминаване през типични селища от южната част на острова като се спира на природното чудо “Blue Grotto” - Синята пещера (при добро време), можете да се повозите на типична малтийска лодка, с която да влезете в пещерата (таксата се заплаща отделно). Една от най-красивите гледки на малтийските острови е тази към морето и скалите на Wied iz-Zurrieq, които гледат към Blue Grotto.Посещава се живописното рибарско селце Marsaxlokk и известния неделен рибен пазар ..Програма: Вземане от хотела, трансфер до Wied iz-Zurrieq, посещение на Blue Grotto, Marsaxlokk, връщане в хотела.
Цената включва: Транспорт, местен екскурзовод
Нощна Мдина :Руски език , ПЕТЪК
Вълшебното очарование на Мдина е особено привлекателно по време на разходка из тесните улички на града, от двете страни на които са разположени дворци, църкви и домове на знатни особи.
Ще научите историята на този средновековен град, разхождайки се покрай осветените внушителни бастиони.
В края на тура ще посетите комбинирания филм-музей “Историята на Мдина”, който ще разкрие пред Вас различни епизоди от историята на Малта, придаващи нейната незабравима уникалност.

Гозо + “Гозо 360 градуса” (целодневна) – : Английски СЪБОТА

Отпуснете се, поемете си дълбоко въздух и се насладете на историята на сестрата на Малта – Гозо. След кратко пътуване с ферибот се достига до другия остров от Малтийския архипелаг – Гозо. Обиколката из острова започва с 20-минутен преход до Синия прозорец в Dwejra. След това се продължава до живописния залив в Xlendi . В крепоста във Виктория (Рабат) се посещава впечатляващото мултимедийно шоу “Гозо 360 градуса”. Обяд и свободно време за разходка из занаятчийските пазарчета, предлагащи типичната за местността ръчна дантела и дървени предмети.Програма: Вземане от хотела, трансфер до ферибота, пътуване с ферибота до Гозо, посещение на Лазурния прозорец, залива Xlendi, цитаделата, мултимедийно шоу за историята на острова, ферибота в обратна посока, връщане в хотела.
Цената включва: Транспорт Малта – Гозо – Малта,местен екскурзовод, билети за ферибота, входни билети, обяд.

СИЦИЛИЯ – еднодневна екскурзия до Сицилия (гр. Поцало - вулкана Етна - гр. Таормина/Модика) ПЕТЪК

Тръгване от Малта в 07.00 часа./ Взимане от хотела за трансфер до пристанището в 05.30/ Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището в Поцалло 08:30. Кратка почивка за първото италианско еспресо . /Автобусите, с които се провеждат екскурзиите са комфортни и оборудвани с климатик. Екскурзовод може да изберете измежду говорящи: руски, английски. От Поцалло екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна./ Пътуването продължава около 3,5 часа до Етна/. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията) и закупуване на сувенири./ престой 1,5 часа на вулкана/. Посещение на известния курортен град Модика/през зимният период/ или Таормина/през летният/ – свободно време за разглеждане на града. Връщане от Модика/Таормина в Поцало, съпроводено с разказите на екскурзовода.Отпътуване за Малта в 21:30ч. Пристигане в Малта в 23.00 ч и трансфер до хотелите.www.virtuferries.com


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница