Заседание на Народното събрание. София. От 09. 30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съветДата01.01.2018
Размер38.15 Kb.
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ПРЕСЦЕНТЪРA НА НС НА БСП
Предстоящи събития в страната за 12.09.2013

София.
От 09:00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.


София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.


София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичен общински съвет.


София.
От 10:00 часа в Интер Експо Център започва форумът "Кариера в България. Защо не?". Той ще бъде открит от ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.


София.
От 10:00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за Настоящото състояние на основните граждански каузи в България: демографска криза, правосъдие, шистов газ, природни богатства, цени на горивата, монополи.


София.
От 11:00 часа в „София прес” ще се проведе пресконференция: „Производство и реализация на пчелният мед и другите пчелни продукти през 2013 година”.


София.
От 11:00 часа в Централния военен клуб, София, министърът на отбраната Ангел Найденов ще открие международната конференция „От консуматор на сигурност до важен регионален играч: Афганистан след ИСАФ“.


София.
От 11,30 ч. в зала № 2, ет. 7, в сградата на МОН, министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова и представители на ръководството на МОН ще дадат пресконференция във връзка с началото на новата учебна 2013/2014 година.


София.
От 12:00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на председателя на СДС Божидар Лукарски за мястото на партията в Реформаторския блок.

София.
От 12:00 часа в „София Прес” на ул.Славянска №29, ще се проведе съвместна пресконференция на партия „Национален фронт за спасение на България” (НФСБ) и Партия „Национален идеал за единство” (бивша ПП ВМРО) по повод сключването на споразумение за политическо сътрудничество, като етап от обединението на българските патриоти.


София.
От 12:15 часа в сградата на Министерството на отбраната министърът на отбраната Ангел Найденов ще даде пресконференция.
София.
От 13:00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе Международна конференция на тема: “Обучение на мениджъри на изследователски клъстери“.


София.
От 14.00 ч. в Музея на съобщенията, ул. „Гурко“ 6., ще се състои представяне на пощенско-филателно издание, посветено на 110-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и САЩ. В церемонията ще участват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, министърът на външните работи Кристиан Вигенин и американският посланик у нас Марси Рийс.

София.
От 14.00 ч. в аула „Раковски“ на Военната академия „Г. С. Раковски“ ще се проведе пресконференция по повод предстоящия научен форум „Развитие на електронните форми на обучение в системата на Института за перспективни изследвания за отбрана“.

София.
От 13:00 ч. в залата на четвъртия етаж в сградата на Министерството на регионалното развитие ще се проведе първото заседание на възстановения Съвет по децентрализация на държавното управление. Негов председател е министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.


София.
От 14.30 часа в зала 238, пл. „Княз Александър І” № 1, Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс ще създаде Обществен съвет, който ще консултира и подпомага работата й.

От 14:30 часа в зала 132, пл. „Княз Александър І” № 1, Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси ще обсъди на първо четене промените в Закона за обществените поръчки, внесени от Министерски съвет.

От 14:30 часа в зала 248, пл. „Княз Александър І” № 1, Комисията по регионалната политика и местно самоуправление ще обсъди два законопроекта за промени в Закона за кадастъра и имотния регистър.

От 15:00 часа в зала 130, пл. „Княз Александър І” № 1, министърът на здравеопазването Таня Андреева ще отговори на актуални въпроси на депутатите от Комисията по здравеопазването.

От 15:00 часа в зала 242, пл. „Княз Александър І” № 1, Комисията по вероизповеданията и парламентарна етика ще разгледа Отчет на дирекция „Вероизповедания” на Министерския съвет за разпределението на държавната субсидия за вероизповеданията за периода 01.01.2013 – 30.06.2013 г.

От 15:30 часа в зала 134, пл. „Княз Александър І” № 1, министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов ще отговори на актуални въпроси на депутатите от Комисията по труда и социалната политика.От 15:30 часа в зала 142, пл. „Княз Александър І” № 1, Комисията по образованието и науката ще обсъди общ законопроект за промени в Закона за народната просвета.

София.
От 17.00 ч. в сградата на КФН на ул. “Шар планина” №33, ще се състои церемония по връчване на удостоверения на учениците, завършили образователната програма “Небанковият финансов сектор в България”.


София.
От 18:30 часа в столичната ателие-книжарница „Къща за птици" ще се проведе първата за тази есен среща от поредицата беседи и дискусии „Православие и съвремие". Темата e „Християнският поглед към учението на Петър Дънов".

София.
От 19.00 часа в Руския културно - информационен център в София, ул. „Шипка” 34, ще бъде открит Първият международен кинофестивал за кино и телевизионни филми „Славянска приказка”.


Благоевград.
От 15:30 ч. Цветан Цветанов ще даде пресконференция в село Дебрен, Община Гърмен, на която ще представи кандидата за кмет от ПП ГЕРБ в Община Гърмен Верхад Ислямов.


Видин.
От 10.00 ч. в Конферентния център на БТА, гр. Видин ще се проведе информационна конференция за презентирането на проект: „Пчеларство без граници II”.

Видин.
От 11.00часа в салона на Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението –Враца, бул. „Втори юни” №58, ще се проведе пресконференцията по повод седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник на служителите от ГДПБЗН.

Силистра.
От 12:00 часа, в Регионалната библиотека “Партений Павлович” в Силистра, “Научният архив” към БАН ще представи изложба “Картини от българските земи. 19 век.”


Русе.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията организира обучителен семинар на който ще бъдат представени спецификата и напредъкът в работата по Оперативна програма „Транспорт”.

Изготвила: Тодор Балчев


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница