1. „Европейски избори май 2014 г. Този път е по-различно?“Дата13.01.2018
Размер22.04 Kb.
Подбор на автори

за списване на студентски вестник за 9 май


ПРАВИЛНИК

За трета поредна година Информационното бюро на Европейския парламент в България ще издаде вестник по случай Деня на Европа, 9 май, който ще бъде изцяло списан от студенти. Авторите ще бъдат избрани след селекция на изпратените материали, които ще бъдат оценявани по следните критерии: познаване и интерпретация на фактите, креативно мислене, умение за извеждане на теза и доказателство, обоснована лична позиция, граматическа и правописна грамотност.


За участие в конкурса се допускат студенти, обучаващи се в колежи и университети на територията на България и Европейския съюз, независимо дали в бакалавърска, магистърска или докторантска степен, редовна или задочна форма.
Победители в конкурси на Информационното бюро на ЕП в България — на Наградата на Информационното бюро на Европейския парламент в България за млади журналисти за 2012 г. и Конкурс за есе по темата за ОСП, както и авторите от предишните години, — не се допускат за участие.
Жури, съставено от Информационното бюро на ЕП в България, ще определи студентите, които ще списват вестника. Решението е окончателно.
Темите за 2014 г. са:

1. „Европейски избори май 2014 г. Този път е по-различно?“

2. „Избори за Европейски парламент. Защо моят глас има значение?“
Участниците в конкурса трябва да подготвят коментарен текст на български език с обем, който да не надвишават 400 думи.
Материалите трябва да бъдат оригинална работа на участника и да не нарушават авторските и сродните им права на трети лица. Ако възникне оплакване или претенция, то кандидатът се задължава да поеме защитата срещу такива претенции за своя сметка и да освободи организаторите от каквито и да е подобни обвинения и претенции. Ако кандидатът цитира чужд текст, трябва да бъде посочен неговият автор.
Материалите не трябва да нарушават етичните норми в журналистиката и да не съдържат обиди на етническа, расова, верска или сексуална основа.
Информационното бюро на Европейския парламент в България помества покана за участие на своята интернет страница www.europarl.bg, която ще бъде публикувана и разгласена.
Поканата за участие в конкурса за подбор на автори се счита за открита на 13 януари 2013 г. и се закрива на 13 февруари 2013 г. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в края на февруари 2013 година.
Допуска се само един конкурсен материал на участник. Всички материали, подадени за участие, стават притежание на Информационното бюро на Европейския парламент в България и няма да бъдат връщани.
Избраните студенти, които ще участват в списването на вестника, ще посетят Европейския парламент в Брюксел през месец март 2013 г., за да се запознаят с институцията и с нейното функциониране и да подготвят своите материали.
Разходите по пътуването се поемат от Информационното бюро на ЕП в България. Авторите няма да получат заплащане за своите материали. Вестникът ще се разпространява безплатно на събитията, организирани от Информационното бюро на ЕП в България за отбелязване на 9 май 2014 г., както и на други събития до края на 2013 г.
Участието в конкурса изисква спазване на настоящия правилник.
Каталог: bulgaria -> resource -> static -> files -> May 9
files -> Програма за обмен за студенти по програма "Еразъм" (Чехия). За носител на трета награда бе обявен проектът "Заведи ме у дома с колело", документален филм от Унгария
files -> Турция — еп призова към помирение и предупреди срещу предприемане на груби мерки
files -> Валери Петров и Милен Врабевски — лауреати на Наградата за европейски гражданин на Европейския парламент за 2013 г
May 9 -> Програма на събитията, организирани от Европейската комисия и Информационното бюро на Европейския парламент в България


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница