28 октомври София – Амстердам БанкокДата24.07.2016
Размер49.58 Kb.
28 октомври      София – Амстердам - Банкок   
Полет от София до Амстердам в 06.55 ч. Пристигане в 09.00 ч. Следващ полет с KLM до Банкок в 20.45 ч.

29 октомври     Банкок – Сием Рийп      
Пристигане на международното летище в Банкок в 12.30 ч. Следващ полет за Камбоджа в 17.00 ч. Кацане на летище Сием Рийп в 18.10 ч. Посрещане, уреждане на виза и митнически формалности, трансфер до хотел Borei Angkor Resort & Spa **** (www.boreiangkor.com) – landmark room. Вечеря за Добре дошли в Viroth’s Restaurant. Нощувка.

30 октомври    Сием Рийп      
Сутринта се отправяме с тук тук към великолепния Анкор Том- последната столица на Империята на Кхмерите по времето на управлението на Джаяварман VII. Градът, заобиколен от стена с височина от 8 метра, като всяка страна е дълга 4 км., погледнат от високо представлява идеален правоъгълник. Има пет входа, като четирите представляват четирите посоки на света, а петата порта води директно към Кралския дворец.
Влизате в града и се отпавяте към храма Байон, който се намира точно в центъра. Храмът е известен с петдесет и четирите си кули, които представят 54-те провинции на Великата Кхмерска империя.
Продължава се към терасата на Слоновете и терасата на Крал Лепер.
Обад в ресторант Madame Butterfly.
Денят продължава с разглеждане на най-известните храмове от Small Circuit. Та Пром е построен във втората половина на 12 век и е известен с това, че е запазен във вида, в който е бил открит– потънал сред джунглата, а части от него и днес остават рухнали на земята.
Обиколката продължава с храма Бантей Кди- будистки манастир от края на 12 век и Сра Сранг, известен като мястото за прочистване.
Денят завършва с незабравима разходка с балон над Анкор Уат, Пном Бакенг и Западен Барей.   
Ще се потопим в кулинарните тайни на кхмерите с вкусна вечеря в Alliance Café restaurant.

31 октомври    Сием Рийп     
Закуска и потегляте към известната Ролус група храмове (на 15 км. от града), които са останки от първата голяма столица на Кхмерската империя от анкорския период. Тази стара столица се е наричала Хари-Хара, а храмовете в нея са посветени на хиндуистките богове Шива и Вишну.
Разглеждане на храмовете Баконг, Пре Ко и Лолей. Обядът днес е сред храмовете и ни очаква готов в една от пагодите. След обяд- трансфер до пристанището Компонг Тков, откъдето започва разходката с лодка по езерото Тонле Сап. Потегляме към Компонг Плук- красива част от Тонле Сап интересна с наколните жилища, издигнати на около 10 м. височина с напълно съхранената атмосфера на плаващото селище, с плаващата мангрова гора.
Връщане в Сием Рийп. Автентична кхмерска вечеря за довиждане с традиционна танцова програма в APSARA Theater restaurant. Нощувка.
 
1 ноември    Сием Рийп – Банкок     
Сутринта е посветена на най-големия религиозен храм в света – невероятния, великолепния, огромния Анкор Уат. Построен от Суряварман II в началото на 12 век Анкор Уат е построен по подобие на планината Меру, обиталището на боговете.
Считан за един от най-прекрасните образци на Кхмерската архитектура, храмът е посветен на бог Вишну и е служил за погребален храм на кралете. Отвътре стените на храма са изписани с барелефи, посветени на индуистката митология и на войните, водени от Крал Суряварман II. Анкор Уат е известен особено с 2000-те Апсара танцьори красящи храма.
Трансфер до летище за полет до Банкок в 13.10 ч. Пристигане в 14.35 ч. в Тайланд.  Посрещане и трансфер до хотел Eastin Bangkok **** (www.eastinbangkokhotel.com) – superior room.
Следобед- свободно време за почивка или самостоятелна разходка. От 19.30 ч. е  началото на романтичен круиз на борда на Лой Нава. Докато опитвате от вкусните и малко пикантни тайлански блюда ще се потопите във вечерната атмосфера и живота край реката в столицата. 

2 ноември Банкок – Аютая – Банкок  
В 08.00 ч. потегляме към Аютая – старата столица на Сиам, разположена на 90 км. от столицата. Пътува се до Аютая с автобус. Разглеждане на гигантските бронзови статуи в  Wat Mongkol Borpith, Wat Phra Srisanpetch and Wat Yai Chai Mongkol. Разглеждане на някогашната Кралска резиденция в града. Обяд на борда на кораба и круиз до Банкок. Трансфер до хотела. Нощувка.

3 ноември    Банкок – Янгон     

След закуска се отправяме към най-известните храмове на Банкок. Trimitr , където се намира прочутия златен Буда, направен от 5 тона и половина злато, Wat Po със статуята на полегналия Буда и Мраморния храм – един от най-красивите храмове в Тайланд. 


Връщане в хотела и освобождаване на стаите до 12.00 ч. Трансфер до летище за полет до Янгон в 17.55 ч. Пристигане в столицата на Бирма (днес Мианмар), уреждане на митническите и виза формалности и трансфер до хотел Park Royal Hotel **** (www.yangon.parkroyalhotels.com), разположен в центъра на града. Вечеря в хотела и нощувка.

4 ноември    Янгон – Баган      
Слад закуска е трансферът до летище за полет до старата столица Баган. Посрещане и трансфер до хотел Bagan Hotel River View **** (www.baganhotelriverview.com). Срещата с Баган започва с разходка из оживения местен пазар. Следва разглеждане на пагодата Швезигон- построена от Крал Анаурата в началото на 11 век. Храмът е известен с Sunset Garden Restaurant прекрасните си стенни рисунки и с невероятната гледка към близките паметници и храма Ананда.
След обяда се отправяме към селището Мийнкаба, известно с красивите изделия от лак, дело на местните занаятчии. Следва разглеждане на храма Мануха, построен през 1059 год. В стил Мон, храма Нанбая- прекрасен паметник от пясъчник, за който се предполага, че е бил дворец на Крал Мануха. Денят завършва с вечерен круиз по река Ayeyarwaddy, известна още като Иравади. Романтично посрещане на залеза по реката. Нощувка.

5 ноември  Баган – Хехо – Пиндая – езерото Инле      
След закуска трансфер до летището в Баган за полет до Хехо. Пристигане и трансфер до Пиндая (95 км. около 2ч. 30 мин.), където ни очакват пещерите Пиндая, известни с хилядите статуи на Буда, поставяни в тях от поклонници в течение на много векове. Продължаваме към езерото Инле (около 2 часа) и трансфер с лодка до хотел Inle Resort Hotel **** (www.inleresort.com).

6 ноември    Езерото Инле         
Денят започва с разходка с лодка по красивото езеро и среща с прочутите стъпили на кокили и гребящи с краката си лодкари. Обяд в ресторант Inn Thar Lay.
Разглеждане на пагодата Фунгдоу ОО, посещение на селището Инпаукон, известно с тъкачните си работилници, разходка край типични плаващи градини, запознаване с нелекия живот край езерото и начина, по който местните ловят риба и още много тайни и истини от живота край езерото ни очакват в днешния ден. Нощувка.   

7 ноември Езерото Инле – Хехо – Янгон   
След закуска се отправяме на разходка към пъстрия местен пазар. Трансфор до летището в Хехо за полет до Янгон. Пристигане в столицата, където ни посрещат отново нашия рускоговорящ екскурзовод и заедно се отправяме към прочутите пагоди Суле и Шведагон. Позлатената Пагодата Шведагон е висока 98 метра, известна е още като Златната Пагода и е сред най-забележителните религиозни паметници в света. Суле е ступа и се намира в самия център на Янгон. Според легендата Суле е била издигната преди Шведагон, още по времето на Буда и е на възраст от 2500 години. Обяд в ресторант Green Elephant.
Следват разходка из пазара Богйоке и време за шопинг, разглеждане на кралската баржа, време за снимки край живописното езеро Кандауджи.
Трансфер до летище за полет до Банкок в 19.40 ч. Пристигане в 21.35 ч. Следващ полет до Амстердам в 23.55 ч.

8 ноември     Пристигане в София  
Пристигане в Амстердам в 05.55 ч. Полет за София в 10.30 ч. Отново в България в 14.20 ч.    
 
Цената включва:
• самолетни билети София-Амстердам-Банкок-Амстердам-София;
• самолетни билети Банкок-Сием Рийп-Банкок; Банкок-Янгон-Банкок;
• самолетни билети Янгон-Баган-Хехо-Янгон;
• 2 нощувки в Банкок;
• 3 нощувки в Сием Рийп;
• 4 нощувки в Мианмар (1 нощ. в Янгон, 1 нощ. в Баган, 2 нощ. на езерото Инле)
• всички трансфери по програмата;
• всички екскурзии по програмата;
• 9 закуски;
• 7 обяда;
• 5 вечери;

Цената не включва: напитки, бакшиши, такса излитане от Камбоджа (25 щ.долара), такса излитане от Мианмар (10 щ.долара), ранно настаняване и късно освобождаване на стаите.

Доплащане на човек:
Летищни такси (подлежат на препотвърждение на дататата на издаване на билетите) - 258 евро
Виза за Камбоджа - 20 щ. долара
Виза за Тайланд - 25 евро
Виза за Мианмар - 45 щ. долара   
Настаняване в единична стая - 280 евро
Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница