Допълнителни екскурзии –Северна БаварияДата26.11.2018
Размер35.34 Kb.
#105926
ТипОбзор
Допълнителни екскурзии –Северна Бавария

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.Обзорна обиколка на Нюрнберг

Включена в цената

Нюрнберг е град с 10 вековна история, през която винаги е имал важно значение за региона на цяла централна Европа. В замъкът порстроен на най- високата точка в града, не веднъж са отсядали Императорите на Свещенната Римска Империя.

Известен с производството на часовници още през средновековието, Нюрнбергчани са били едни от първите европейци, които са могли да си позволят преносими часовници.

Дебело зидани крепостни стени, фино изработени мозайки на градските чешми и пищно украсени църкви, са само малка част от нещата, с които Нюрнберг омайва своите гости.

По време на обиколката ще посетим: двора на занаятчиите (Waffenhof), където се пазят традициите за коване на мечове и изработка на рицарски доспехи, следва църквата св. Лаврентий(Lorenzkirche), смятана за една от най- внушителните лютерански църкви в област Бавария. Продължаваме през пазарския площад, където се издига градския фонтан(SchonerBrunnen), в който е вплетен “Пръстена на желанията“. Снимки пред старата сграда на кметството(Rathous). Спирка пред къщата на видния ренесансов математик и изкуствовед Албрехт Дюрер, известен с мистичните си медни гравюри: Апокалипсис, Свети Йероним и Меланхолия. Край на обиколката ще поставим пред вратите на Императорския замък(Kasеrurg).

Целодневна екскурзия до Регенсбург,Амберг и Дворецът на Падналите войни – Валхала

96 лева / 47 лева (дете 2 – 11,99 г)

Регенсбург се слави, като един от най- красивите градове на Германия. Със своите 1500 исторически сгради, неговия център е обявен от ЮНЕСКО за част от световното историческо и архитектурно наследство. Градът е възникнал в годината на Христовото рождение, а 700 години по късно става седалище на епископия.

По време на обиколката щe преминем през каменния мост над р. Дунав, който е построен през 12 век и се смята за инженерно чудо. Ще се спрем пред величествената готическа катедрала “Петерхоф“ и ще се снимаме пред паметника на Дон Хуан Австрийски- извънбрачен син на Императр Карл V, под чието командване християнските войни разбиват Османската армада при Лепанто.

Продължаваме към издигнатия през 1848 г. паметник “Дворец на падналите войни- Валхала“. Според скандинавската митология, Валхала е дворец намиращ се в деветия свят- Асгард, и само душите на повалените в битки може да достигнат до него, водени за ръка от валкириите.

Амберг е малко китно баварско градче с много добре запазен център, през който тече малката река Вилс. Ще преминем през главната порта (Nabburger), базиликата Св. Мартин (Martinkirche) и красивите сгради на кметството(Rathous) и окръжната управа(Stadtbrille).

Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.

Целодневна екскурзия до Вюрцбург и Бамберг

92 лева / 46 лева (дете 2 – 11,99 г)

Вюрцбург е един от най- красивите барокови градове на Германия. Оживен заради студентската общност, той е важен винопроизводителен район на Франкония.

Обиколката на града започва от стария каменен мост на река Майн, от който се разкрива чудесна гледка към крепостта “Мариенберг“ и прилежащите и лозови насаждения.

Преминаваме през самото пулсиращо сърце на града “Марктплац“ и градската катедрала (Wurzburger). Свободно време или посещение на двореца “Residenz“.(входна такса- 8 евро).

Бамберг e малко университетско градче, носещо титлата си още 1647 г. Центърът му е запазен в типично баварски стил и разходката из улиците му ни пренася в стотици години назад. Старите фахвертови фасади на къщите се оглеждат в бистрите води на брега Регниц, а всички калдъръмени улички водят до главния площад (Domplatz).

По време на престоя ни в това романтично кътче на Бавария ще видим: главната катедрала(Bamberger dom),емблематичната сграда на старото кметство, която е построена в коритото на реката. Ще минем през стария и новия дворец, с благоуханните му розови градини и ще завършим в центъра на града със свободно време по лични интереси.Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език;

Цената не включва: разходи от личен характер;

Полудневна екскурзия до Ротенбург об дер Таубер

52 лева /26 лева (дете 2 – 11,99 г)

Ако има град, който описва всички места на романтичния баварски път, то това е Ротенбург на река Таубер, иако трябва да избирате поне един град от Бавария, който да посетите, то нека да бъде той.Зад крепостните си стени Ротенберг пази най- добре запазените средновековни улици в цяла Германия. Ще видим кулата Sieber turm и прекрасните фахвертови произведения “Gerlachsmiede“ и “Das Plonlein“,сградите на старото и новото кметството, катедралата Св. Яков, световно известния хотел “Eisenhut“ и др.

Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език;

Цената не включва: разходи от личен характер;
Каталог: img -> PROGRAMI POC
PROGRAMI POC -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI POC -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Възрастен 35 €, деца 4 до 12 год. – 17. 50 €, на място: възрастен 40 €, деца 4 до 12 г. – 20. 00 €. Минимален брой: 18 туристи „Там, където пред теб е само океанът!”
PROGRAMI POC -> Сицилия – за малки, големи и 55+ самолетна почивка
PROGRAMI POC -> Програма 10. 00 23. 00 Хранене ресторант
PROGRAMI POC -> Почивка в турция – Атлантис Хотел 5
PROGRAMI POC -> Ресторанти и барове


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница