Градината на радостта ю юан и Нефритения БудаДата25.07.2017
Размер31.5 Kb.
#26535
Градината на радостта Ю Юан и Нефритения Буда

Ден и час на провеждане: на 3 -тия ден от екскурзията ;


Включен в екскурзията.

Ю Юан градина е известен класическа градина, разположена в Шанхай. Завършена е през 1577г. от служител на династията Мин (1368-1644 г.) на име Пан Юндан. Yu(Ю) на китайски означава приятно и удовлетворяващо и тази градина е построен специално за родителите на Пан като място за наслада, спокойствие и щастлие.


В западната част на Шанхай,се намира вековен будистки храм, Храм Jade Буда. През 1882 г. храмът е построен, за да запази две нефритени статуи на Буда, които са били донесени от Бирма от монах на име Хюджин. По време на революцията, която сваля династия Цин, храмът бил разрушен. За щастие статуите са били спасени и нов храм е бил построен на тмястото на стария през 1928 г. Храмът е кръстен Jade Буда.

Посещение на Музея на теракотените войници и Пагодата на дивата гъска

Ден и час на провеждане: на 4 -тия ден от екскурзията ;


Включен в екскурзията.

Теракотената армия е открита през 1974 година, се намира в планината Лишан, предградието на гр. Сиан. Представлява ансамбъл от статуи на 8 101 воѝни и половина поради остатъка от тялото на една статуя, всичко това, заедно с каляските и конете е в реален размер и е изработено от теракота. Височината на воините варира от 185 см до 209 см.Представлява 76 метра висока пирамида с обща площ от 350 кв.м. Счита се, че е построена около 240 пр.н.е.. Включена е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. За изграждането на теракотената армия, първия китайски император - Цин Шъхуан използва огромни финансови и човешки ресурси и утежнява мъките на народа. Скоро след обединението на държавата, започва строителството на гробницата му.Всяка статуя е различна от другите, било то по ръст, облекло и дори размерът на обувките. Строителите в обекта наброяват над 700 хиляди души, времето за строителството е около 40 години, чак до смъртта му, гробницата още не е построена.Императорския дворец Гугун – известен като Забраненият град

Ден и час на провеждане: на 6 -тия ден от екскурзията ;


Включен в екскурзията.

Разположен северно от площад Тянанмън, дворецът е наричан Гу Гонг на китайски. Това е най-големия императорски дворец в света, разположен на 74 хектара, заобиколен от 52-метров ров и 10-метрова стена. Ползван е от двадесет и четири императори по време на династиите Мин и Цин. Стоежът му продължава цели 14 години, по време на царуването на император Chengzu в династията Мин (1368-1644 г.). Древните китайски астрономи смятали, че пурпурната звезда Polaris е в центъра на божествения мир и съответно палата на императора като представител на небесната власт тук на земята, се наричал  Пурпурен дворец. Наричали го Дворецът на императора на земята - Purple City.


Било е забранено да се влиза без специално разрешение на Императора. От там и неговото име Забранения град.

Екскурзия до Храма на небето

Ден и час на провеждане: на 6 -тия ден от екскурзията ;


Включен в екскурзията.

Храмът на небето се намира в квартал Chongwen, Пекин. Първоначално, това е мястото, където императорите от династията Мин (1368 - 1644) и на династия Цин (1644-1911),са извършавали церемонии по божествени поклонения. Това е най-голямия и най-представителен съществуващ шедьовър сред древните жертвени сгради в Китай. Построена е през 1420, през 1988 г.е била открита за обществеността като парк, показваща древната философия, история и религия. Архитектурния стил и дълбока културна конотация даде представа за практиките на древната източна цивилизация.Eкскурзия до Великата китайска стена

Ден и час на провеждане: на 7 -мия ден от екскурзията ;


Включен в екскурзията.

Великата китайска стена е система от отбранителни съоръжения в Северен Китай. Tя е дълга 6900 км. Издигната е през III век пр.н.е. върху основата на хунски окопен вал за защита на северозападните граници на империята, нееднократно достроявана. Сега общата дължина на всички участъци е към 6000-6500 км, като стената на места може да достигне на ширина до 10 м, а на височина 15 м, като в по-отдалечените части на страната тя представлява просто по-големи земни валове.

Великата китайска стена се приема и за символ на тиранията, тъй като за нейното строителство са привикани на ангария стотици хиляди хора – майстори, затворници, войници и селяни, като много от тях умират по време на строежа. 

Посещение на Lama Temple

Ден и час на провеждане: на 7 -мия ден от екскурзията ;


Включен в екскурзията.

Храма Лама (известен още като храм Yonghe или Дворец на мира и хармонията), разположен в североизточната част на Пекин, е един от най-големите и най-важните тибетски будистки манастири в света. Изграждането на светинята започва през през 1694 г. по време на династия Цин. По-късно, когато на власт идва император Yongzheng, той превръща едната част от сградата в будистка обител, а другата в своя резиденция. През годините, много тибетски и монголски монасите са живели и учи в храма, като и днес все още има будистки поклонници там. Храмът съдържа 26 метра висока статуя на Буда Майтрея, издълбана от едно парче бяло сандалово дърво.
Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница