Сборник с рецепти ще намерите уникални методи за лечение с билки, водни компреси, мед, зеленчукови и плодове отвари и др. Всички приложени



Pdf просмотр
страница1/19
Дата24.06.2024
Размер195.06 Kb.
#121484
ТипСборник
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   19
Bilkite - Petar Danov bg
Свързани:
Eleazar Harash - Formulite sveshteni klyuchove na zhivota


Билки и лечение
313 рецепти
за 101 болести
Петър Дънов
В този сборник с рецепти ще намерите уникални методи за лечение с билки,
водни компреси, мед, зеленчукови и плодове отвари и др. Всички приложени
методи за лечение са взети от словото на Учителя Петър Дънов и са
предадени автентично. Няма по универсална аптека от Природата –
основния, неизчерпаем източник, от който черпим енергия, здраве и сили!
www.magicgatebg.com


ВЪВЕДЕНИЕ
Коя е причината за болестите? Отслабването на жизнената енергия в човека, при което тя се превръща в потенциална или пасивна. Следователно лекуването на болния има предвид, превръщане на потенциалната енергия в кинетична. Това се постига чрез различни билки или действия! През май и юни в хубави слънчеви дни, сутрин рано събирайте билки. Сушете ги и после ги поставяйте в стъклени бурканчета. Запушени да постоят още малко на слънце.
Ще ги съхранявате на сухо. Лечебността им, не е всякога еднаква - зависи от времето, от месеца, от деня и от часа, в който се берат. Най-добре е билките да се берат сутрин рано призори, при изгрева на слънцето. Денят не трябва да е мъглив, не трябва и да има нито едно облаче на небето, ако има дори и едно облаче, лекарството се разваля. Който не познава билките, страда. Затова казваме, че хората страдат поради своето невежество.
Истински лекар е само този, който разбира причината за всяка болест и помага на хората. Той е асистент на Природата и работи съобразно нейните закони. При лекуването на болния има три фактора, които взимат участие в оздравяването му: Природата, лекарят и самия болен. Природата дава на човека помощ 50%, лекарят 25% и болният 25%. Последен има думата болния. Не вземе ли участие в лекуването си, усилията на Природата и на лекаря ще пропаднат. За да бъде човек здрав, трябва да разчита на себе си и на непосредствения контакт с Природата. Ако в някои отношения самата Природа ви противодейства, тя ще ви покаже и изходен път от това положение. Създаде ли ви известна болест, същевременно ще ви покаже и пътищата, по които можете да се излекувате. Не всички болезнени състояния са болести. Например хремата, треската не са болести, но състояния за пречистване. Чрез тези състояния организмът се чисти от излишните утайки и наслоявания.
Във всеки човек има скрити сили, които трябва да се събудят. Събудите ли тези сили, положението на болния се подобрява естествено. Когато сам се лекува, човек придобива увереност в себе си, в своите сили. Можете да се излекувате, но ако отгоре, от невидимия свят светлите същества вземат участие.
Билките са само проводник. Искате ли да се лекувате по природосъобразен начин, използвайте главно месеците април и май, когато природата е богата на жизнена енергия. И накрая не забравяйте, че лекуването не се състои в това, да освобождаваме хората от техните болести, но да им дадем начини, методи, да запазят своето здраве.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   19




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница