Първата камионна гума с микрочип на Goodyear излезе на пазараДата01.03.2017
Размер19.59 Kb.
#16016
Новина
Първата камионна гума с микрочип на Goodyear излезе на пазара
RFID системата ускорява значително поддръжката, тъй като позволява много бързо и точно идентифициране на гумите и свързване с FleetOnlineSolutions програмата. Също така намалява проблема с гумите, които се крадат.
Източник: Goodyear

Goodyear пуска на пазара първата си гума, в която използва чип устройство. Новата гума за ремарке Goodyear Regional RHT II RFID (Radio Frequency Identity) 435/50R19.5 разполага с вграден микрочип, който се свързва с интернет базираната система за управление на гумите на компанията - FleetOnlineSolutions. Сред ползите на новата автомобилна гума са намалено време за престой, по-добро управление на гумите и по-голяма сигурност. По-рано през 2011 г. новата технология печели дори награда за Goodyear в Латинска Америка.

RFID системата означава, че всяка гума може много бързо да се идентифицира, като страницата мине през сканиращ четец. Гумата бива автоматично идентифицирана чрез микрочипа, информацията се записва правилно по електронен път и се въвежда в компютърната система на Goodyear - FleetOnlineSolutions. Датчиците за измерване на налягането в гумите, както и за измерване на дълбочината на протектора са свързани със системата посредством Bluetooth и данните им за дадената гума се записват автоматично.

Избраният размер за гумата - 435/50R19.5 е най-популярният размер сред шофьорите, използващи големи ремаркета, тъй като позволява максимален обем на товара в рамките на позволените 4 метра максимална височина на ремаркето. Микрочипът се вгражда в гумата още на производствената линия и е програмиран с уникален код, който идентифицира гумата и който съдържа информация за вида и размера й. Goodyear доставчикът или операторът на автопарка може да сканира бързо всички RFID гуми, като информацията се записва по електронен път, което спестява време и гарантира точност на данните. Допълнителна полза от услугата е и възможността за пазарен контрол на нови, използвани и регенерирани гуми.

Ewals Cargo Care е водещ европейски доставчик на логистични услуги с оборот за 2010 г. от 550 млн. евро, с 49 депа в 18 страни, притежава 3100 ремаркета и 1200 интермодални Huckepack мега ремаркета. Компанията, базирана в Холандия, е дългогодишен клиент на Goodyear и изпробва новите гуми Goodyear Regional RHT II 435/50R19.5 оборудвани с RFID.

RFID системата ускорява значително поддръжката, тъй като позволява много бързо и точно идентифициране гумите и свързване с FleetOnlineSolutions програмата. Също така намалява проблема с гумите, които се крадат.

Goodyear работи върху тази система в продължение на няколко години и наскоро я използва в Европейския шампионат за камиони на FIA (Federation Internationale de l’Automobile). Всички гуми на Goodyear 315/70R22.5 за състезания за камионни са с RFID. Тази система се използва от Goodyear за управлението на гумите по време на състезанията, а от FIA - за регулаторни цели.

Goodyear предвижда използването в близко бъдеще на RFID системата и в други модели и размери гуми. В момента RFID гумите се произвеждат в Люксембург. Предвижда се да започне производството им и в завода на Goodyear във Витлиш, Германия.Сега RFID чиповете носят идентификационни данни за гумата, но в бъдеще е възможно тази система да стане по-динамична, осигурявайки възможност в реално време да се следят налягането и температурата на гумите.
Агенция Speed-Press
Каталог: pi files -> 2012
2012 -> Определиха кандидатите за отличието Най-добър автомобил на сащ
2012 -> Какво ни готви градът на Ангелите
2012 -> Новина General Motors е недоволен от рекламата си във Facebook
2012 -> Вокалът на Aerosmith си купи Hennessey Venom gt spyder
2012 -> Успешно стартира производството на Amarok в Хановер
2012 -> Тест Amarok здравеняк на осма степен
2012 -> Новина Трета голяма награда за новото Clio – 2013 L’argus Trophy
2012 -> Новина Audi ще произвежда дизелово-хибриден суперавтомобил R10 ще бъде позициониран над R8 и ще се конкурира с McLaren P1, Porsche 918 Spyder и заместника на Ferrari Enzo
2012 -> Много за Audi в новия брой на auto bild салонът в Париж и конкурсът „Зелен волан 2012 са на фокус
2012 -> Тунинг Audi R8 получи „грандиозен” бодикит Тунерите от Regula Tuining преобразиха спортния суперавтомобил и повишиха мощността му


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница