Сдружение „горнооряховски младежки парламентДата02.01.2018
Размер38.29 Kb.
#40223
СДРУЖЕНИЕ „ГОРНООРЯХОВСКИ МЛАДЕЖКИ ПАРЛАМЕНТ“

5100 Горна Оряховица, ул. Цар Освободител №11, етаж 3, www.gyparlаment.com, gyparlament@abv.bg

Десета национална младежка среща в Горна Оряховица

„МЛАДИТЕ – АКТИВНИ ГРАЖДАНИ”

23 - 26.02.2017 г.

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” съвместно с Община Горна Оряховица организират Десета национална младежка среща. В три дни участниците ще имат възможност да споделят и получат опит не само от домакините, но и от поканените представители на наши водещи партньори:


  • Мария Габриел - Зам.-председател на Групата на ЕНП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент

  • Национална мрежа за децата (НМД);

  • Асоциация Родители и Център за безопасен интернет;

  • Предприемаческа организация за технически иновации – Горна Оряховица

  • Експерт в отдел „Социални ресурси и интеграция” на Община Гьотеборг, Швеция.

  • Фондация 42 – София;

  • TurnovoRUNs;

  • Инициаторите на акцията „СПРИ! Давам път на пешеходец" – Варна

  • Представяне на „Международна награда на херцога на Единбург – България“

Националната младежка среща надгражда постигнатите през последните девет години резултати и продължава започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в градежа на просперираща България в рамките на обединена Европа. Ключов фактор в този процес са именно младите хора, които са отворени към света, имат критично, креативно мислене и са носители на нов манталитет.

По време на срещата участниците ще обсъждат конкретни действия, свързани с предоставените от ЕС възможности за развитие и активност на младежкия граждански сектор с евродепутата Мария Габриел, която лично ще открие срещата. Участниците ще могат да изразят конкретни идеи в кои приоритетни области трябва да бъде развиван младежкият сектор и какви да са ефективните действия в тази насока.

Заедно с Александър Киров и Станислав Додов от Национална мрежа за децата ще поговорим за това защо и как гарантирането на правото на мнение и участие на децата и младите хора всъщност помага за развитието на общностите ни.“ Александър Коцев ще разясни какви са митовете и перспективите относно предприемачеството в България, в сферата на развиващите се научно-техническите дейности, почерпвайки опит от организацията на конкурса-изложение „Младежко техническо творчество” в гр. Горна Оряховица. Йордан Петров, част от екипа на Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” ще предаде своят опит от работата си като експерт в отдел “Социални ресурси и интеграция” на Община Гьотеборг, Швеция, от който ще може да почерпим нови полезни методи на работа. Д-р Калин Василев, създател на TurnovoRUNs и възпитаник на университета „Кеймбридж”, ще ни запознае с развитието на своята инициатива за разпространение на спорта и здравословния начин на живот сред младите хора. Важна тема, за която ще говорим заедно с представител на Асоциация „Родители“ и Емануил Георгиев от Фондация "Приложни изследвания и комуникации"  ще бъде също онлайн поведението на младите хора и формите на насилие, които се срещат във виртуалното пространство. Как да организираме доброволческа кампания по обществено значима кауза ще коментираме с Юлиан Емануилов, инициатор на набиращата популярност в цялата страна акцията „СПРИ! Давам път на пешеходец".Ще Ви запознаем и с представителите на Наградата…“Толерантност, добротворчество и солидарност са ценностите, на които учи Международната награда на херцога на Единбург. Затова и тя е уникална – поради ценностите, които проповядва, но и заради своята демократичност.”

Не на последно място, заедно ще създадем среда за осъзнаване потенциала на работата в мрежа и важността на свободното споделяне на опит, информация и ресурси като средство за индивидуална и организационна ефективност и развитие.

Разходите за транспорт и нощувка са за сметка на съответните Общини или организации. Организаторите поемат тържествената вечеря на 24.02.2017г., вечерята с дискотека и кетъринг на 25.02.2017 г. и запазването на места в Хотелски комплекс „Амбарица“ на преференциални цени – 20 лв. на човек (23 лв. със закуска). (www.ambaritsa.com; 0888 699 832; 0618 60442)

Моля изпратете попълнената заявка с информация за участниците в Десетата национална младежка среща на имейл: gyparlament@abv.bg до 01.02.2017г. Формулярът на заявката може да намерите като прикачен файл.

За допълнителна информация се свържете с Виолета Панова - Председател на Сдружение „Младежка толерантност” на тел.: 0887 729 061 или с координатора на Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” Георги Ангелов на тел.: 0888 803 556.

На посоченият от Вас имейл адрес, ще получите потвърждение на вашата заявка за участие, окончателната програма и допълнителна информация за събитието.Екип на ГМП

СДРУЖЕНИЕ „ГОРНООРЯХОВСКИ МЛАДЕЖКИ ПАРЛАМЕНТ“
5100 Горна Оряховица, ул. Цар Освободител №11, етаж 3
www.gyparlаment.com , gyparlament@abv.bgСподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница