Спортни икари 2015



Дата19.01.2018
Размер12.14 Kb.
#48841
СПОРТНИ ИКАРИ 2015
Ето за кого даде своите гласове журито на фондация "Български спорт" при определяне на носителите на престижните призове в отделните категории „Спортен Икар” за 2015 г.:

За Най-проспериращ млад спортист


Денислав Иванов (джудо) – световен и европейски шампион за кадети.

За Пробив в елитния спорт


Даниел Асенов (бокс) – европейски шампион за мъже в категодия 52 кг.

За Впечаляващо представяне


Габриела Петрова (лека атлетика) – европейска вицешампионка на троен скок, ІV място на троен скок на Световното първенство в Пекин.

Антоанета Бонева (спортна стрелба) – златен и сребърен медал на Световната купа в САЩ и спечелена квота за Олимпийските игри в Рио 2016. Европейска вицешампионка на 10 м пистолет, златен медал на пистолет на Световната купа във Форт Бенинг, САЩ, златен медал на Световната купа в Мюнхен.

За Достойно представяне
Станилия Стаменова (кану) - световна шампионка на 200 м едноместно кану в Милано, европейска титла на кану 200 м от Рачице, Чехия

Денислав Коджабашев (тенис на маса) -  първо място на Световни игри за хора с увреждания в Сочи, второ място на Европейско първенство в Дания.

За Шампионско дълголетие
Владимир Николов (капитан на националния отбор по волейбол) – за изключително успешна и дълголетна кариера във волейбола, за приноса в представянето на отбора през 2015 г., за цялостно етично му поведение в спорта.

За Отбор на годината


Национален ансамбъл по художествена гимнастика (жени) - сребърен медал на финала на два обръча и три чифта бухалки на турнира от Световната купа в Лисабон, сребърен медал в многобоя и бронзов на два обръча и три бухалки на световното първенство.

Големият "Спортен Икар"


За Постижение на годината
Националния отбор по волейбол на (мъже) – за цялостното успешно представяне на българските волейболисти през годината, за изключителния социален ефект на този спорт върху обществото, за IV място на Европейското първенство в София, за ІV място в Световната лига.


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница