Сценарий на Топгън за 15 ноември. История (Глок)Дата28.01.2018
Размер17.43 Kb.
#52072
ТипСценарий
Сценарий на Топгън за 15 ноември.
1. История (Глок)
В 1963 год. Гастон Глок, който имал машиностроително инженерно образование, основава Glock Ges с 38 души персонал в Deutsch-Wagram, близо до Виена, Австрия. Започва с производството на различни пластмасови и метални изделия от типа на дръжки за врати и кухненски съдове. От 1970 год. разширява производството си и с различни изделия за Австрийската армия, като полеви ножове, укрепващи инструментални средства, тренировъчни и осколочни ръчни гранати и ремъци за стрелково оръжие - картечници MG74-3 и MG42. През 1980 г. Австрийската армия решава да потърси нов пистолет за въоръжение и предлага сътрудничество и на фирма Glock за разработването на нов 9мм пистолет.

През 1982 год. след продължителна работа Гастон Глок събира група експерти по огнестрелно оръжие от цяла Европа, които за три месеца изработват опитния образец на Glock Модел 17 и го предоставят на Австрийската армия за изпитания. Като цена модела е бил с 25% по-евтин от най-близките конкуренти. В края на годината Австрийското правителство уведомява Глок, че Glock Модел 17 е бил одобрен и дава поръчка за първите 25 000 пистолета.

Интересен е въпросът защо точно моделът е 17? Някои твърдят, че това е защото Glock Модел 17 е 17-ият патент, който хер Гастон Глок получава. Други считат, че това е защото той е 17-ата версия на пистолета, която Армията на Австрия одобрява или защото пълнителят му е със 17 патрона. А може и да е защото 83% от конструкцията му е метална и съдържа само 17% полимер.

През 1985 г. фирмата Glock прави всичко възможно за да внесат пистолети Glock на Американския пазар, като през юли Glock представя модел 17 на Бюрото по алкохол, тютюн и огнестрелно оръжие за оценка на импорта. Те изискват на два пъти изменения на пистолета преди да му позволят да бъде внесен. По-късно в същата година фирмата Glock се сформира в Smyrna, Джорджия като вносител и дистрибутор на пистолетите Glock в Щатите. Заключителното одобрение за вноса е получено през януари 1986 год.

До 1990 г. се изграждат смесени фирми на Glock в САЩ, Хонконг, Венецуела, които захранват пазарите на САЩ, Азия, Океания, Централна и Южна Америка. В САЩ допълнителен завод се създава в Smyrna, Джорджия и става седалище на Glock през 1990 год. Там сега се сглобяват и прострелват всички пистолети, внесени в Съединените Щати. В момента Glock има два завода в Австрия и един в САЩ и изнася оръжие за повече от 60 страни в света.
2. Представяне на прибурите за нощно прицелване и наблюдение на фирма Оптикс.

3. Студио – Разговор с Милен Димитров регионоален директор на федерацията по IPSC –България , по случай предсточщия турнир по динамична стрелба на Герена.4. Балистичен визьор представен от Калин Димитров

5. Ловните пушки Браунинг и Сако
Каталог: topgun -> TOPGUN scenarii
TOPGUN scenarii -> Сценарий на topgun # 21 за 24 януари 2006год. Ловните пушки на фирмата Benelli
TOPGUN scenarii -> Рубрика "Тестове" полуавтоматична въздушна пушка "Кросман"
TOPGUN scenarii -> Днес ще ви представим една невероятна стрелба с три оръжия последователно на дълга сцена
TOPGUN scenarii -> Сценарий на topgun # 29 за 16 май 2006 год
TOPGUN scenarii -> Системата представлява въртящ се блок със 6 цеви в калибър 0,6 дюйма, имаща общ корпус
TOPGUN scenarii -> Сценарий на topgun # 28 за 02 май 2006 год. Картечница мг42
TOPGUN scenarii -> Втората Световна война армията на фашистка Германия Вермахт започнала с картечницата mg-34 създадена през тридесетте години
TOPGUN scenarii -> Сценарий на topgun # 24 за 07 март 2006 год. Рубрика "Тестове" полуавтоматична въздушна пушка "


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница