В сряда, 21 март, за втора поредна година български ресторанти се включват в инициативата на Франция светът по-добре да опознае кухнята й. Събитието се отбелязва в цял свят 3 хилДата19.10.2018
Размер39 Kb.
19 март 2018 г.

ТЕМА: ФРЕНСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ

(към 14:00 часа)

Съдържание:


www.dnevnik.bg 1www.dnevnik.bg, 19.03.2018 г.

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/03/19/3147449_da_vkusish_franciia/
Да вкусиш Франция
В сряда, 21 март, за втора поредна година български ресторанти се включват в инициативата на Франция светът по-добре да опознае кухнята й. Събитието се отбелязва в цял свят - 3 хил. ресторанта в 150 страни на 5 континента ще предлагат френска храна.

В България вкусът на Франция ще може да се опита в 6 ресторанта - по два в София, Варна и Пловдив. В София това са Talents с шеф Милен Златев и L'Etranger с шеф Оливие Рош. В Пловдив това са Salt&Pepper с шеф Николай Боруков и Raia с шеф Росен Филипов. Във Варна дължимото на френската храна ще отдадат By The Sea с шеф Владимир Стамов и Bistro Europe с шеф Филип Спасов.

Тази година събитието отдава почит на големия готвач Пол Бокюз: шефовете, които участват във "Вкусът на Франция" (Goût de France), ще имат възможност да интегрират в своите менюта ястия, вдъхновени от неговия кулинарен репертоар.

Целта на инициативата е да покаже на чужденците френския начин на живот, регионални продукти и да популяризира страната като туристическа дестинация. Организаторите посочват, че една трета от посетителите на страната посочват, че те отиват там, за да се насладят на местната кухня, която е включена в списъка на ЮНЕСКО с нематериалното културно наследство.Тазгодишното събитие има за цел да привлече вниманието към кухнята на Нова Аквитания.
Три снимки – без текст
Каталог: media
media -> Български футболен съюз правилник за статута и трансферите на
media -> Curriculum vitae Georgi Merdzhanov
media -> Отчет на разходите за държавно подпомагане на филмовата индустрия по бюджета на иа "нфц" за 2010 г
media -> Организират четвърта Национална експертна среща
media -> До районен прокурор гр. Казанлък м о л б а
media -> Програма „Околна среда 2007-2013г. Bg161PO005/10 11/03/19
media -> Музеят за история на София открива изложбата "Среща с египетски жрец" в новата си сграда


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница