Въпрос с искане за писмен отговор e-008282/2013 до Комисията Член 117 от Правилника за дейността Slavi Binev (efd)Дата23.10.2018
Размер26 Kb.
Въпрос с искане за писмен отговор E-008282/2013

до Комисията

Член 117 от Правилника за дейносттаSlavi Binev (EFD)

Относно: Психическо и физическо посегателство над журналисти

Бях информиран от лидерите на политическа партия Национален Фронт за Спасение на България, че в България е било извършено директно посегателство над медийната свобода. Като политик, отстояващ демократичните принципи и свободи, за мен беше шок да науча, че на 5 юли Волен Сидеров заедно с още 15 души от политическа партия Атака се били нахвърлили и пребили екип на телевизия СКАТ. Това посегателство над журналисти от една частна медия е не само незаконно, но и недемократично и неприсъщо на председател на политическа партия. Всяко посегателство над личността е наказуемо, а г-н Сидеров се възползва от своя парламентарен имунитет и позиция, за да нарушава закона. Г-н Сидеров вместо да се извини и да сътрудничи в разследването на побоя, продължава да нарушава обществения ред, организирайки незаконни протести пред централата на телевизия СКАТ, като буквално обсажда сградата и затруднява работата на телевизията.

Арогантното поведение на г-н Сидеров не спира до тук. Той се разхожда в парламента въоръжен с пистолет и палка; винаги съпровождан от своите охранители. Но поведението му достигна връх, когато обвини миролюбивите протестиращи на улицата, че са платени и че нямат право да протестират, като ги заплаши с граждански арести.

1. Наясно ли е Комисията с тези проблеми в държавата – членка на ЕС България, подкопаващи фундаменталните демократични принципи и ограничаващи медийната свобода?

2. Какво смята да предприеме Комисията?943325.BG PE 516.458

Каталог: RegData -> questions -> ecrites
RegData -> {afet}Комисия по външни работи Комисия по развитие
questions -> Въпрос с искане за устен отговор, последван от разискване o-0138/08
questions -> E-008903/2011 Отговор, предоставен от г-жа Geoghegan-Quinn
ecrites -> Въпрос с искане за писмен отговор e-011514/2012 до Комисията
questions -> Въпрос с искане за устен отговор o-0217/2010 до Комисията
questions -> Кодекс на Румъния и свободното движение на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални лица (лгбт)
ecrites -> Въпрос с искане за писмен отговор e-5144/08 внесен от Marusya Ivanova Lyubcheva (pse)


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница