Areté Youth Foundation BulgariaДата16.08.2017
Размер21.31 Kb.

A
reté Youth Foundation Bulgaria

40 Al. Stamboliiski Blvd, fl. 4, Sofia 1301

phone: +359 2 980 90 21

е-mail: info@areteyouth.orgweb: www.areteyouth.org

" Накъде след училище?"
Младежка фондация "Арете" организира поредица от информационни семинари "А сега накъде?" за младежи в горен курс на средно образование и кандидат-студенти.
Участниците в семинара, ученици в гимназиална степен и бъдещи кандидат-студенти ще получат повече информация, къде и как да продължат своето образование във висше учебно заведение в България и чужбина, какви са условията за кандидатстване, кои са и какви специалности се изучават в университетите и колежите в България, какви са възможностите за получаване на стипендия и финансинсиране на ученето в системата на висшето образование, какви са възможностите за лична консултация в рамките на програма „Информационен и образователен център“.

.
На изхода от информационната среща екипът на Младежка фондация "Арете" цели да постигне по-пълна информираност относно възможностите за продължаващо образование, подкрепа и менторство на младежите от университеттски преподаватели и не на последно място по-вискока мотивация за образователно и професионално развитие.


Информационни семинари "А сега накъде?" бяха организирани в градовете Пловдив, Кюстендил, Дупница, Перник, Монтана, Лом. Предстоят семинари в Стара Загора (18.03), , Шумен (22.03), Враца, Видин и Пазарджик.
Съдействие за организирането на семинарите на местно ниво оказват регионалните координатори на младежка фондация "Арете".
Като продължение на семинарите "А сега накъде?" Младежка фондация "Арете" ще организира визити с опознавателна цел в 5 български университета за кандидат-студенти от ромски произход.
Семинарите се провеждат в рамките на програма "Образователен и информационен център" по проект „Възможности за лидерство, образование и успех на ромите" финансиран от Фондация Тръст за социална алтернатива. Изявленията и мненията, изразени тук принадлежат единствено на Младежка фондация „Арете“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.
-----------------------------

"Arete": Бъди най-доброто, което можеш да бъдеш; достигни твоя най-висок човешки потенциал.
Младежка фондация "Арете" е организация, подпомагаща младежи с висок потенциал, които са ограничени от социалните и икономическите бариери в България и на Балканите. Ние представяме ромската общност като ангажирани граждани и модели за подражание, които се подкрепят помежду си за постигане на образователни, професионални и лични успехи.

Нашата мисия е насочена към изграждането на устойчиви социални мрежи, които насърчават образователни занимания, повишават културата на отговорост към обществото и насърчават наставничеството.
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница