Иван Пастухов Тук и Там 14 януари – 9 февруари 2010



Дата08.09.2017
Размер15.06 Kb.
#29756
Галерия „Върхове”

представя



Иван Пастухов

Тук и Там

14 януари – 9 февруари 2010

Откриване – 14 януари 2010 (четвъртък), 18.30 часа
Иван Пастухов е сложна личност с много интереси и лица. Превежда книги, търгува с бургундски вина, снима, пътува. Страстта към фотографията, любовта към виното и увлекателните разкази за екзотични места, необикновени хора и екстремни преживявания във всички точки на света са го превърнали в очарователен събеседник, пълен с енергия творец и авантюрист, в съвременен откривател. Иван Пастухов е успял да съхрани естествения си възторг не само от чудноватите неща, с които го срещат неговите пътешествия, но и от обикновените делнични сюжети. Това удивление и откривателство присъства и в неговите фотографии. Независимо дали ще снима интериора на кафене в Кайро, на антикварен салон в Париж, пясъчните дюни на Сахара, арменския квартал в Истанбул или древни будистки свитъци в Индия, той като че ли улавя енергията на момента в най-чист и естествен вид. Погледът на избрания модел, настроението, контрастът, случайният жест или стъпка във всеки кадър разказват цели истории. Фотографиите на Иван Пастухов са всъщност неговият артистичен пътепис.

В настоящата изложба в общо 42 подбрани кадъра е представена една малка част от пъшествията на Иван Пастухов в Индия, Китай, Непал, Перу, Йемен, Египет, Пакистан, Мали, Израел, Турция... Впечатленията на автора са запечатани в лицата на хората, които е срещал, в уникални архитектурни елементи, в пейзажи.


От 1984 година Иван Пастухов живее в Париж и пробва различни професии, свързани с психология, биосоциални проблеми и изкуство. Енологията и търговията с вина му позволяват да пътува, да разкрива богатствата на света, към което винаги се е стремял. И да снима. Казва, че се завръща в България, за да поеме “жизнен сок”, за да продължи да преоткрива света.

Освен с изложби в Париж, Австрия, и Нова Зеландия, през 2004 година Иван Пастухов представи България пред Европейската Общност в Брюксел, а след това в Хабсбургския дворец във Виена пред Комитета за Европейска сигурност.



www.pastoukhov.com

www.bg.pastoukhov.com



За повече информация: Светлана Куюмджиева – 93 99 280; 0897 967 121

Каталог: press
press -> Іі. 2016 година Първа стратегическа цел
press -> Списък на одобрени за финансиране проекти сесия м. ІІ. 2016 година Втора Стратегическа цел
press -> Конкурс за първи и втори филми, Големите пет, Киното днес, Киното утре, Ново българско кино, Балкански конкурс и други. За девети път ще бъде присъдена
press -> Пресинформация – 28 февруари 2012 16-и международен филмов фестивал
press -> Търговски дела в окръжен съд- пазарджик
press -> Европейска комисия Съобщение за медиите
press -> Тема: здравеопазване
press -> Обществени и политически нагласи октомври 2014


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница