Национална кампания “да запалим и съхраним огъня български !”Дата25.02.2018
Размер43.15 Kb.

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ

ДА ЗАПАЛИМ И СЪХРАНИМ ОГЪНЯ БЪЛГАРСКИ ...!”

Националната кампания “Да запалим и съхраним Огъня български ...!” е инициирана през 2008 г. от Български арт и фолклорен център “Нестия” – Импресарска фирма “ХриСтан- ИС” и подкрепена от Българска интернационална и фолклорна компания, Продуцентска къща “Интерконтакт” и фондация “Нестия”.

Основната цел на Кампанията е след присъдиняването към Европейския съюз България да влезе с най-българското, с ясна българска идентичност –българския фолклор и ИЗКУСТВА.

Участието в Кампанията е доброволно и се регламентира с меморандум за присъединяване. Участниците могат да бъдат физически и юридически лица, работещи в България и извън нея.
ЦЕЛИ НА КАМПАНИЯТА:


  1. Приобщаване и съхраняване на младото поколение към българската ценностна система, основана на българската душевност и народност чрез проявите и участието на фолклорните изкуства.

  2. За откриване, развиване и реализиране на огромния талант на българските деца в областта на българския фолклор и изкуства.

  3. За по-обширно и целенасочено приобщаване на повече хора за защита на българската индентичност в новите условия на глобализация.

  4. За издирване, съхранение и развитие на българския фолклор и изкуства.

  5. За подобряване на медийния имидж и медийното отразяване на проявите на българския фолклор и изкуства.


ЗАДАЧИ НА КАМПАНИЯТА:


  1. Да се ангажират за изпълнение на целите на Националната кампанията “Да запалим и съхраним Огъня български ...!” – Народното събрание, Президентсвото, Министерски съвет, различните министерства, областните администрации, общинските ръководства, кметове, неправителствени организации и организации с нестопанска цел и др.

  2. Ангажиране за участие на всякакви,съпричастни в Кампанията - културни учреждения, институции, читалища, културни домове, училища, детски градини и др.

  3. Приобщаване на колкото се може повече участници в Кампанията – чрез медийни прояви, фестивали, конкурси, тържествени и празнични концерти, занимания по български фолклор и изкуства, народни събори и др.

  4. Приобщаване към Кампанията на фирми, милеещи за българското и покрепящи всичко свързано с Българския фолклор и изкуства.ПРОЕКТИ

НА БЪЛГАРСКИ АРГ И ФОЛКЛОРЕН ЦЕНТЪР “НЕСТИЯ”
НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ

ДА ЗАПАЛИМ И СЪХРАНИМ ОГЪНЯ БЪЛГАРСКИ ...!”


1.ПРОГРАМА “БЪЛГАРИ ГОСТУВАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩНОСТИ В ЧУЖБИНА”
В програмата участват групи, състави и ансамбли от цялата страна и от всички жанрове на изкуствата, гостувайки на българските общности в Украйна, Молдова, Русия, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Унгария, Чехия, Словакия, Австрия и др. страни. Целта е да се запали българския дух и идентичност, като се организират концерти на най-светлите празници – 3 март – Националния празник на България, Великден, 24 май – Празника на българската писменост и култура, 6 септември – Съединението на България, 23 септември – Деня на Независимостта на България, 1 ноември – Деня на народните будители, Коледа и др. празници.
2. ПРОГРАМА “С БЪЛГАРСКОТО ПО СВЕТА”

В Програмата са включени състави, групи и ансамбли от цялата страна с подкрепата на общинските ръководства, които участват в множество фестивали, конкурси и концерти в чужбина през цялата година. Представяйки богатството на българския фолклор по света.


3. ПРОГРАМА “ ЗА ПРИВЛЕКАТЕЛНА И АТРАКТИВНА БЪЛГАРИЯ”

В програмата участват фолклорни групи, състави и ансамбли от чужбина, така и от цялата страна. Организиране на поредица от международни фолклорни фестивали във всички краища на България през цялата година, цели да се разкрие красотата на страната ни и да стане една привлекателна и атрактивна дестинация за чужденците.


4. ПРОГРАМА “ЗА ХУБАВА И ЧИСТА БЪЛГАРИЯ”

В програмата участват фолклорни групи, състави и ансамбли от чужбина, така и от цялата страна, които чрез изкуството си пропагандират и образоват населението за запазване на екологичното равновесие и за запазване на красотите на България. За участващите в проявите се организират кампании за подържане на еклогичното по реките и планините – Марица, Искър, Струма, Тунджа, Пирин, Рила, Витоша, Средна гора, Стара планина и др.


5. ПРОГРАМА “БАЛКАНИКА-ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ АРТ И ФОЛКЛОРНИ ФЕСТИВАЛИ”

Участват фолклорни групи, състави и ансамбли от балкански страни, както и участници от други страни от цял свят. Провеждат се във всяка една от балканските държави, като поредица-верига. Целта е да се сближават народите, чрез културата, изкуствата и фолклора.


6. ПРОГРАМА “ФОЛКЛОРЕН АРТ КАЛЕНДАР”

Участват фолклорнии и арт групи, състави и ансамбли, инструментални и хорови групи и индивидуални изпълнители, занаяти, театър. Организира се с цел възтановяване и съхраняване на народните обичаи, ритуали и традиции, както и образоване на младото поколение.-2-
7. ПРОГРАМА „С ПЕСНИТЕ НА ЛЮБКА РОНДОВА - ДЪЩЕРЯТА НА ЕГЕЯ”

Занимания на децата с изключителните песни на известната народна певица академик Любка Рондова – Дъщерята на Егея” – издирване на талантливи деца, обучението им и реализиране на таланта им чрез участия в концерти, конкурси, фестивали и др.


8. ПРОГРАМА “ЖИВА ВОДА-ВОДАТА НА ЖИВОТА”

Програмата се промотира, чрез фестивални прояви – на едно от най-големите дадености на България-минералните води, както и изворните, планинските, трапезни и др. води. Включват се състави, групи и ансамбли от цялата страна и чужбина с подкрепата на общинските ръководства.Екипът на Български арт и фолклорен център “Нестия”, Нестия фестивали-България и Нестия фолкарт форуми имат желание да контактуват и работят в партньорство с международни и национални фестивали и организации, групи, състави и ансамбли, училища, културни домове, читалища, мениджърски, импресарски, рекламни, промотърски, ивенти и продуцентски къщи и фирми с подобна дейност.
Адрес за контакти:

гр.София, ул. Пиротска № 5, ет.4, офис № 13;

тел/факс – 02/981 1367

nestiafolk@abv.bg nestiafolk@mail.bg nestiafolk@yahoo.com nestiafolk@gmail.com

nestiya_festivals@abv.bg nestia.festivals@abv.bg
nestia.bginterfolk@abv.bg

НАМЕРЕТЕ НИ И ТУК: www.facebook.com/ArtCentreNestiya www.facebook.com/NestiyaFestiavals


www.nestia-festivals.com www.bgartnestia.alle.bg www.nestia-folkcntre.hit.bg
GSM: +359 /0/ 876 644 196; +359 /0/ 884 563 482

Христо Станков - председател
Каталог: wp-content -> uploads -> 2017
2017 -> 4 дни/3 нощувки 14. 04. 2017 17. 04. 2017
2017 -> Бисер Иванов Райнов “подобряване на корпоративното управление чрез изграждане на базисен модел за вътрешен контрол”
2017 -> Синхрон медия” оод
2017 -> за нашият клас. Пътуването ще се проведе от (10. 07) до
2017 -> Средно училище „антон попов”-петрич изпитни програми за определяне на годишна оценка на ученици
2017 -> До (Бенефициент- наименование)
2017 -> Четвърто основно училище “ иван вазов”
2017 -> Айфоны-москва рф +7(967)199-80-08 +7 (903) 558-01-95 (Москва)


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница