Отново хрема?Дата25.10.2018
Размер28 Kb.

ВиброцилОтново хрема?
С настъпване на есенно-зимния сезон честотата на хремите нараства многократно. Хремата е първият симптом на инфекция, причинена от вируси или бактерии. Наред с чисто физическия дискомфорт, който причинява – затруднено дишане, липса на обоняние и нарушения в съня, всяка банална хрема, ако остане нелекувана, може да доведе до разпространение на инфекцията до по-долните етажи на дихателната система (трахея, бронхи). Ето защо е важно да се отнасяме сериозно към хремата и навреме да започнем лечението и с подходящ препарат, какъвто е Виброцил - капки, гел или спрей за нос.
Познавате ли носа си?
Ако решите да надникнете в носа си през електронен микроскоп, ще видите, че цялата му вътрешна повърхност е покрита с безброй реснички – лигавицата на носа. Тя е най-важната му тъкан. Благодарение на огромната повърхност, която ресничките създават, те осъществяват контрол на влажността и температурата на въздуха, който постъпва към белите дробове, а благодарение на камшичестите си движения улавят и избутват навън всички механични замърсители, които попадат с него. Лигавицата е естествена защита на организма срещу външните болестотворни агенти.
Здрава назална мукоза на човек

(сканираща електронна микроскопия)


Какво се случва, когато имаме хрема?
Назална мукоза на човек след няколко дни

остър ринит

(сканираща електронна микроскопия)
Клетките, върху които са разположени ресничките в резултат на инфекцията, ги губят, самите те умират и се подменят от нови, които все още нямат развити реснички.
Резултатът е, че лигавицата, покриваща носната кухина, не може да изпълнява защитните и бариерните си функции. Ето защо е много важно, когато избираме капките си за нос, те наред с отбъбването на носната лигавица, което води до субективното усещане за отпушване на носа, да запазват и подпомагат физиологичните функции на лигавицата и ресничките.
Такъв препарат е швейцарският Виброцил.
Виброцил – нежен и ефикасен
Виброцил е подходяща комбинация от 2 съставки

– фенилефрин - води до отбъбване на носната лигавица и възстановяване на дишането;

– диметинден малеат - повлиява сърбежа, кихането и дразненето в носа, често съпътстващо хремата, и не позволява развитието на алергични реакции, провокирани от болестотворните агенти.
Виброцил има физиологично pH - 6.5

Диапазонът на киселинност, в който носната лигавица функционира нормално, е между pH 6 и 7. Виброцил има pH 6.5, което осигурява физиологични условия за функциониране на лигавицата и ресничките, като по този начин подпомага естествените защитни сили на организма.


Виброцил не нарушава хранененето на носната лигавица

Виброцил действа, като намалява отока на лигавицата, действайки само на рецептори, които са разположени във венозната част на капилярната мрежа, осигуряваща кръвоснабдяването на лигавицата. Виброцил не действа на рецептори в артериалната част, която осигурява достъпа на кислород и хранителни вещества до тъканите и затова не нарушава храненето на ресничките.


Виброцил може да се използва по-продължително

Поради своята безопасност Виброцил може да се прилага до 2 седмици.


Виброцил капки – подходяща форма за най-нежните нослета
Хремите при най-малките деца са по-чести поради това, че имунната им система още не е укрепнала. В този период съхраняването на носната лигавица с нейните бариерни и защитни функции има още по-съществено значение. Ето защо Виброцил капки се препоръчват от педиатрите.
Дозировка
Виброцил капки

Деца до 1 година - 1 капка във всяка ноздра 3-4 пъти дневно

Деца от 1 до 6 години - 1-2 капки във всяка ноздра 3-4 пъти дневно

Възрастни - 3-4 капки във всяка ноздра 3-4 пъти дневно


Виброцил спрей

Деца над 6 години и възрастни - 1-2 впръсквания 3-4 пъти дневно


Виброцил гел

Деца над 6 години и възрастни - 3-4 апликации дневно


Има ли нежелани ефекти, свързани с употребата на Виброцил?
Обикновено Vibrocil се понася добре. Могат да се наблюдават редки случаи на слаби и преходни локални реакции (чувство на парене или сухота на носната лигавица).


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница