Школа за изящни и приложни изкусtва “Д. Войников” при 35. Соу “ДОБРИ Войников”Дата25.07.2016
Размер21.72 Kb.
Информация за кандидатите Приложение №1

ШКОЛА ЗА ИЗЯЩНИ И ПРИЛОЖНИ ИЗКУСTВА “Д. ВОЙНИКОВ”

ПРИ 35. СОУ “ДОБРИ ВОЙНИКОВ”
До изпит за определяне на входящото ниво се допускат настоящи ученици на СОУ “Добри Войников” с минимален успех – добър 4.00 през изминалата учебна година и/или срок (за първи клас не се отнася) и допуснати не повече от 5 неизвинени отсъствия за учебен срок.
Необходими документи при кандидатстване – подават се в библиотеката на училището в плик до 27.05.2013 г.

1. Заявлени от родителя за допускане до проверка за определяне на входно ниво.

2. Копие от ученическа лична карта.

3. Декларация за успех (по образец), подписана от класен ръководител – необходим успех минимум добър 4.00

4. Пет свободни рисунки изпълнени с черен рисувателен материал по избор /черен молив, графит, въглен, креда, туш и др./ Формат на листа: по личен избор един от академичните формати: 46Х55 / 50Х70 / 35Х50см.

5. Пет свободни цветни ескизи реализирани в различни живописни техники. Формат на листа: по личен избор един от академичните формати: 46Х55 / 50Х70 / 35Х50см.


Всяка една от десетте рисунки трябва да е надписана ясно на гърба с трите имена на кандидата, клас, e-mail и телефон за връзка. Да е подписана на гърба за автентечност от преподавателя по рисуване в училището и/или от класния ръководител.
Изпитни задачи

На учениците ще бъде осигурен бял рисувателен картон формат 35Х50 см и бяла хартия формат А-4. От психологическа гледна точка е препоръчително да рисуват с познат или любим материал. Разрешено е да си носят моливи, пастели и бои с които са свикнали да работят в училище. Разрешено е да си носят вода и сандвич и в зависимост от темпото могат да закусят без да напускат мястото си и без да пречат на останалите кандидати.Изпита е в две части:

Първа част - Рисуване, с черен рисувателен материал по избор върху бял лист формат А-4 за определен лимит време – 5 минути на зададена тема, ще се изпълняват бързи скици. Tрябва с минимален брой линии и движения на ръката да се придаде характерната форма на облечена човешка фигура в статично положение и в движение, на домашно животно - в покой и в движение, диво животно - в покой и в движение, птица - в покой и в движение, геометрични форми - куб, сфера и цилиндър - наредени в три положения едновременно: над, на и под хоризонта. Всеки кандидат ще изпълни 10 скици за общо 50 минути. На децата от 6 до10 години задачите са опростени съобразно възрастовата група.

Втора част - Фигурална композиция по зададена тема, изпълнена с живописна техника по избор, върху бял рисувателен картон формат 35Х50 – общо 90 минути. Примерни теми: На училище, Ваканция, Пролет, Спорт, Детска площадка, Зеленчуков пазар, Супермаркет. Ще се оценява базисното владеене на живописта и работа във вярна цветова гама - топла, студена или контрастна.

Балообразуващи оценки - Взима се средната аритметична от сбора на три оценки - от двата изпита по рисуване и композиция, и обща оценка на десетте рисунки представени при кандидатстването.
След класиране се образуват 3 възрастови групи от до 8 ученика за обучение по изобразително изкуство и една група до 8 ученика за приложни изкуства.

Проверката за определяне на входно ниво ще се проведе на 01.06.2013 г. от 9:00 ч. в училище.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2013
2013 -> Временно класиране „В”-1” рг мъже – Югоизточна България
2013 -> Конкурс за заемане на академичната длъжност „Доцент в професионално направление Растителна защита; научна специалност Растителна защита
2013 -> 1. Нужда от антитерористични мерки Тероризъм и световната икономика
2013 -> Днес университетът е мястото, в което паметта се предава
2013 -> Програма за развитие на туризма в община елхово за 2013 г
2013 -> Йордан колев ангел узунов
2013 -> 163 оу „ Ч. Храбър в топ 30 на столичните училища според резултатите от националното външно оценяване
2013 -> Гр. Казанлък Сугласувал: Утвърдил
2013 -> Подаване на справка-декларация по чл. 116 От закона за туризма за броя на реализираните нощувки в местата за настаняване


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница