Баумит Нанопор с фотокат предизвика студентското творческо и бизнес мисленеДата25.07.2016
Размер29.69 Kb.
#6498
Баумит Нанопор с фотокат

предизвика студентското творческо и бизнес мислене

За пореден път Баумит бе партньор на международната студентска организация AIESEC* във форума “Business in Practice”.

Сблъсъкът между въображението, амбицията и творческото начало при студентите със суровия, но предизвикателен свят на бизнеса се състоя на 29. и 30. март 2014 г. в сградата на УНСС.

За участие в казуса на Баумит България се бяха записали 14 студенти от от УНСС, УАСГ, НБУ и Софийския университет. Задачата, който екипът на Баумит постави на студентите, беше голямо предизвикателство за тях. За краткото време, докато траеше презентацията на д-р инж. Красимир Делов, те трябваше да разберат в детайли качествата на иновацията на Баумит – новата мазилка НанопорТоп с фотокат и да създадат своя стратегия и инструменти за продажба за целевите групи – архитекти, търговци, строители и инвеститори.

След това студентите подробно се запознаха и с това как функционира Баумит България, каква е нейната структура и какво обслужване предлага тя на своите клиенти. Чрез жребий, бяха определени три отбора, чиито имена станаха хит по време на целия форум:

Отбор «Мазилки»

 1. Петя Гайдажиева - УНСС

 2. Мартин Братанов

 3. Николай Петров

 4. Емил КалибрадовОтбор "Маламашки"

 1. Антон Сарелски - УАСГ

 2. Татяна Кавлакова - УНСС

 3. Пламен Янев - УНСС

 4. Ивелина Михалева - УНСС

 5. Мариела Иванова – УАСГОтбор "Пердашки"

 1. Добромира Мазгалова - УАСГ

 2. Атанас Филев - УНСС

 3. Виргиния Петрова - УНСС

 4. Мария Касърова - УНСС

 5. Благовеста Пенчева - УАСГ

Отборите вкараха в действие целия си младежки ентусиазъм, работиха сериозно и със забележителен хъс. Всеки отбор искаше неговите идеи да са неповторими и уникални и да се харесат на Баумит. Оживени бяха дискусиите по стратегиите за продажби и осъществяването им за различните целеви групи.

Когато екипът на Баумит отиде в неделя в уречения за нова среща час, завари залата пълна и дискусиите все още течаха с пълна пара. Тогава дойде ред на най-хубата част - презентациите на трите отбора. Заваляха предложения за слогъни, промоции, събития, тясно свързани с екологичните качества на мазилката. Фантазиите се развихриха , когато се даде идея, да се създадат игри в социалните мрежи с Нанопор фотокат. Но най-често споменаваната двойка думи бяха ПРИРОДА – НАНОПОР.

В дискусиите по презентациите участваха всички – със забележки, но и с предложения за развитие на чуждата идея. И така, в един момент, въпреки желанието за победа, всички имаха чувството, че принадлежат и участват в нещо много важно, и то е маркетинговото изграждане и емоционализиране на един перфектен продукт. Инж. Надя Начева - маркетинг директор на Баумит направи кратка рецензия на трите презентации, подчертавайки своето задоволство от показаното и силните идеи, във всяка една от тях. Разбира се, на състезание като на състезание.

Като най-изчистена откъм идеи и дори с опит за икономически анализ бе отличена презентацията на отбор «Маламашки», който обра овациите на залата при краткото представяне в зала Аула Максима пред всички участници.В края на неделия ден, и участници и фирми добиха самочувстие, че са свършили нещо изключително ценно и полезно. Първите – че притежават сили, интелигентност и амбиция да се справят с истинска бизнес-задача, вторите, че техните опит, способности и знания ще бъдат предадени НАТАТЪК....

AIESEC е най-голямата международна студентска организация и присъства в 107 страни и над 1700 университета по целия свят. Тя има за задача да подпомогне младите хора да развиват лидерските си умения. За да осъществи тази своя цел, AIESEC организара повече от 470 конференции, предоставя над 8500 професионални стажа и 9000 лидерски позиции за своите членове всяка година. Заедно с фокуса към изграждане на лична мрежа от контакти и определяне посоката и амбицията за бъдещо развитие, AIESEC прилага иновативен подход за развитие на младите хора, като ги въвлича в своята дейност.

http://www.aiesec-unwe.net/
Каталог: novini -> novini-2014
novini -> Конкурс за наградата „Петър Увалиев, предназначена за български творци, живеещи и работещи в чужбина
novini -> Във връзка със Световния ден за борба с диабета 14 ноември, Клиниката по вътрешни болести и метаболитни заболявания към умбал „Ц. Йоанна исул провежда безплатни профилактични прегледи
novini -> Програма за планираните дейности и кампании по повод 14 февруари 2013г
novini -> Програма по прехраната и Международния фонд за развитие на селското стопанство
novini -> Отдел “Методичен”
novini -> Община хасково драматично куклен театър "иван димов"
novini -> Семинар по динамика на механичните системи" научен форум за постиженията в тази област на науката. За неговите лични приноси в тази научна област той бе удостоен със званието „Заслужил деятел на науката."
novini-2014 -> Баумит избра европейската фасада на годината


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница