Детско-юношеската фолклорна група КорничкаДата26.11.2018
Размер479.5 Kb.
#105980

Детско-юношеската фолклорна група Корничка


Bлaдимир Бoрaнь

Teл: + 421-32 390 6692

Җилинскa 643/8

Moб. + 421-910 793 703, -911 207 968, -905 207 968

911 01 Тренчин

е-мaил: folklore.group.kornicka@gmail.com, kornicka@kornicka.sk

С л о в а к и я

http://www.kornicka.sk
Детско-юношеската фолклорна група Корничка е основана през 1999г от град Тренчин (западна Словакия). В нея влизат изцяло деца и младежи от 6 до 16 години, свирещи и танцуващи традиционен фолклор от региона на град Тренчин.

По долината на река Ваг близо до границата с Чехия на 120 км от Братислава се намира 58 000-ия град Тренчин. Едноименният средновековен замък, надвиснал от хълма над градеца, е един от най-"фотогеничните" в Словакия. Хълмовете на града са били населени още далеч преди Моравската империя, но едва от този период (X век) са най-ранните съхранени до днес руини. Готическият замък с приличния на пагода покрив датира от XI век. Тренчин е място, пълно с живот. През цялата година тук едно събитие следва друго.


Име на групата за свой символ - "кoрничкa" - една диалектна име на косата на жените, както го наричаха в близкото село Соблахов.
Любопитен е фактът, че името на групата идва от близкото до града село Соблахов и означава типичния за там начин на заплитане на момичешките плитки.  Децата от ансамбъла изучават хорово, инструментално и танцово изкуство.

Структурата на работа в ансамбъла е в следните групи:

Детско - юношески танцов ансамбъл от 10 - 16 г.


Детска танцова студия от 6 - 9 г.

Ви кани да присъствате на представяне на детския фолклорен ансамбъл „Корничка“ от гр. Тренчин.
Талантливи хореографи създават танци базирани на хилядолетната ни традиция, с които претворяват на сцената богатството от ритми и движения на националния ни фолклор. Въпреки младата си възраст, групата вече е лауреат на Словашкото състезание за най-добри детски и младежки фолклорни състави в няколко последователни години. Ежегодно участва в много концерти в страната, както и в международни фолклорни фестивали. Има няколко издадени диска с техни изпълнения и за 18 години на своето съществуване има над 660 представяния в родната си страна и в множество държави из цяла Европа. Посетил е с голям успех редица държави като:

Испания, Франция, Белгия, Люксембург, Германия, Швейцария, Италия, Полша, Финля́ндия, Естония, Латвия, Литва, България, Румъния, Cъpбия, Унгария и Чехия.
Pъководители:

Кoгутoва Ярocлaвa, Бoрaнь Bлaдимир

Хореографи:

Mишик Bлaдимир

Mузикални ръководители:

Бoрaнь Bлaдимир, Плaнка Юpaи

Pъководители танцa:

Гавeндoвa Рeнaтa, Юpкoвa Луция

Лeнгварски Антoн, Лeнгварскa Hopикa
Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница