До г-н Огнян Ценков – кмет на Община видинДата09.04.2018
Размер39.66 Kb.
#64846
До

г-н Огнян Ценков –

КМЕТ на Община ВИДИН

Относно : Отговора от 13.02.2018г.

на Искането ни от 06.11.2017г.

Във връзка със : субсидия за ФК „Дуло“ за 2018г. ;

отдаване за безвъзмездно ползване на площадка в

ж-к „Крум Бъчваров“ между блоковете 14 и 19 ;

както и ползване на Общинския стадион „Георги

Бенковски“ – 10 часа месечноПИСМЕНО СТАНОВИЩЕ по ОТГОВОРА

С ПОВТОРНА МОЛБА

От Венцислав Павлинов Димитров – Председател на

Управителния съвет на Футболен клуб „Дуло“

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЦЕНКОВ,

Позволявам си отново да се обърна към Вас с гореща молба за съдействие, като преди това държа да акцентирам върху нещата, които ФК „Дуло“ успя да свърши за половин година от регистрацията си, както и върху това над което работим в момента :

Във ФК „Дуло“ са записани 20 деца, като редовно трениращите са 14 деца от 1-ви и 2-ри клас - всичките картотекирани в Областен съвет Видин на БФС. Участваме във Футбол 5 и след първият полусезон на сезон 2017/2018г. в Областната група сме на 3(три) точки от второто място. Държа да отбележа, че нито едно от децата не е тренирало в друг Видински клуб преди това. Това е важно пояснение, защото целта на клуба не е да привлича спортуващи деца от други отбори, а да открива и създава такива. Не взимаме такса на децата, а тренировъчния процес се извършва в ТМТ „Васил Левски“, за което заплащаме наем в размер на 150 лв. на месец.

Осигурили сме всички принадлежности, които са необходими за съвременен тренировъчен процес - по една топка за всяко дете, модерна екипировка и GPS гривна, с която да измерваме изминатото разстояние и нивото на физическото натоварване на децата.

Поддържаме собствена интернет страница www.dulo.bg, в която описваме всяко действие и участие на ФК „Дуло“. Това е гаранция за прозрачност и информираност. Регистрирани сме в Министерството на правосъдието и вече сме членове на БФС.

Започнали сме събирането на документацията, необходима за регистрирането ни в Министерството на младежта и спорта. В момента Председателя на Управителния съвет на ФК „Дуло“ е преминал първия семестър и към края на месец май се очаква да завърши и целият треньорски курс лиценз „Ц“ към треньорската школа на БФС. Със споменатите по-горе действие ФК „Дуло“ ще изпълни всички критерии за Юридически лица с нестопанска цел в обществена полза и в частност - Футболен клуб, заложени от законодателя.

В момента работим за реализиране и на първата детска футболна лятна академия в града. Като освен със спортни занимания, децата ще бъдат обучавани по английски, роботика, програмиране и история. С тях ще работи и психолог за концентрация, мотивация, работа в екип, толерантност и намаляване на агресията между тях. Ще направим всичко възможно да реализираме този проект с цел тяхното здраве, щастие и личностно израстване. Аз се чувствам длъжник на нашите деца и осъзнавам, че те са нашето бъдеще и единственият смисъл, за който си заслужава да се бориш. Поради тази причина не искам и мога да си позволя провал в това начинание.

По мое скромно мнение ние от ФК „Дуло“ сме се справили с доста от нещата, но не и с основната цел на Сдружението, а именно да мотивираме повече деца да практикуват спорт – футбол. Една от причините е липса на база, която да позволява тренировка с повече деца. Боли ме, но трябва да Ви заявя, че отказвам да записвам деца, докато не реша проблема с намирането на терен.

От отговора „разбирам”, че представляваното от мен Сдружение не отговаря на наредбата за подпомагане на спортни клубове в Община Видин и не заслужавам финансова подкрепа. Не съм съгласен, но щом като преценявате така – приемам го.

Разбирам, че и тревното покритие на общинският стадион „Георги Бенковски“ е много натоварено и децата от ФК „Дуло“ няма да могат да усетят тръпката от равното тревно покритие /основната настилка върху, която се играе футбол!/. Нямам избор – налага се и това Ваше решение да приема.

Разбирам, че сте ми отказали и площадката в квартал „Крум Бъчваров“ между блоковете 14 и 19, която е Общинска частна собственост с мотива, че не представлява спортен терен. Това вече не мога и отказвам да приема.

Искам да Ви информирам, че след направена проверка със специалисти в Агенцията по геодезия, картография и кадастър въпросната площадка е Общинска частна собственост под номер 10971.504.13, урбанизирана територия, НТП Спортно игрище, 721 кв.м. стар номер 504.27. Игрище, което е предвидено точно за спортни дейности и недоумявам как така не се използва по предназначение, а има панелен/преместваем гараж върху него. Най-вероятно сте подведен от служител, който за съжаление поради натовареност от естеството на Вашата работа, Ви е подал погрешна информация.

Моля Ви да отстраните създалото се недоразумение и отново да разгледате моето искане, надявам се по-детайлно и със съпричастие и след като се убедите в правотата на нашето искане да ни предоставите за безвъзмездно ползване това Спортно игрище.

Извън изложеното бих искал да добавя, че имам покана за две интервюта от местни медии, но ми е неудобно да кажа, че сме детски футболен клуб и тренираме на паркет, асфалт и мокет. Нашите деца и сега са дискриминирани спрямо децата от другите държави в ЕС или по-големите градове на България.

Моля Ви докажете последните редове, които сте написали в отговора на моето искане.

Надявам се това писмено становище да Ви помогне да вземете правилното решение, но много Ви Моля отговорът Ви да е в по кратък срок от предишния /100 дни/.

Аз като Председател на Управителния съвет на ФК „Дуло“, а и останалите членове на нашето Сдружение няма да се откажем, защото „САМО СИЛНИТЕ ПОБЕЖДАВАТ“ ! Това е и девизът на ФК“Дуло“!

19.02.2018г. С уважение: Венцислав ДимитровГр. Видин /Председател на УС на ФК „Дуло“/
Каталог: wp-content -> uploads -> 2016
2016 -> Цдг №3 „Пролет Списък на приетите деца
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „В”-1” рг мъже – Югоизточна България мъже временно класиране
2016 -> Национален кръг на олимпиадата по физика 05. 04. 2016 г., гр. Ловеч Възрастова група клас
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „А” рг мъже – Южна България мъже временно класиране
2016 -> Конкурс за изписване на великденски яйце по традиционната техника съвместно с одк велинград 27 април
2016 -> Министерство на образованието и науката регионален инспекторат по образованието – софия-град


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница