Дропшипинг, Афилейт маркетинг и млм дропшипинг Какво е дропшипинг?страница1/7
Дата03.01.2022
Размер21.18 Kb.
#112320
  1   2   3   4   5   6   7
1
Свързани:
1, 1Дропшипинг, Афилейт маркетинг и МЛМ

  1. Дропшипинг  • Какво е дропшипинг?

Това е модел на търговия. Но преди да се захванем с него, нега разгледаме традиционния модел:

Собственик на магазин продава своята стока в своето помещение на клиентите си, като всеки ден следи наличностите на стоките в магазина, води дневник, изпраща поръчки и получава доставки на стоки с по-ниска от пазарната цена.

Дропшипингът не е много по-различен. Вие, като собственик на магазин (виртуален), продавате продукти на своите клиенти (и по-точно казано, посетители). Разликата е в това, че не държите стоката в наличност или на склад, а пускате поръчка за стоката към производителите, след като е настъпила покупката на клиента. Задълженията по изработка, пакетиране и доставяне на продуктите се поемат от производителя или доставчика. Но както всеки бизнес модел и този има своите предимства и недостатъци.


  • Предимства

Не се изисква много капитал – Това е едно от най-често сочените предимства на дропшипинга. Не е нужно да инвестирате хиляди левове в стока, за да стартирате. В традиционния модел търговците следва да инвестират предварително в стока, с която да разполагат. При дропшипинга обаче поръчвате продукта, след като вече е постъпила покупка от клиента онлайн. Необходими са ви единствено обортни средства, които да поддържат функционирането на бизнеса.

По-голяма селекция продукти – Когато не трябва да закупувате стоката предварително и да я държите на склад, имате възможността да предлагате повече на брой продукти.

Мобилност – Предимството, което привлича много млади хора, а именно – можете да управлявате бизнеса си отвсякъде, където има интернет връзка. Необходимо е единствено да комуникирате успешно с клиенти и дропшипъри.

Намалени рискове – Ако по някаква причина бизнесът не потръгне, не рискувате да останете с хиляди бройки непродаден инвентар, който трябва да продадете на загуба.

Висок растеж – Поради факта, че не трябва да извършвате поръчките ръчно, имате възможност бързо да разрастнете бизнеса си. Стига да продавате добре.


  • Недостатъци

Ниски норми на печалба – Бариерите за навлизане, както и разходите са ниски, което поражда силна конкуренция. В следствие на това маржините се смаляват. Голяма част от хората се конкурират единствено, чрез цената и са готови да продават на по-ниска печалба, за да увеличат оборота си.

Управление на инвентара – Когато имате стока на склад, е лесно да следите наличностите. Но при дропшипинга, често използвате различни производители, които от своя страна работят с други търговци. Достъпността и количествата на продуктите се променят всеки ден и час и ако няма изградена система, която да ги синхронизира, могат да настъпят усложнения.

Усложнения при доставките – Ако работите с три или повече различни производителя и клиентът ви поръча едновременно продукти на всеки от тях, възникват поне три задължения към спедиторски фирми. Не можете да прехвърлите тези разходи към клиентите си и да ги накарате да плащат тройна доставка.

Грешки на дропшипърите – Дори и най-опитните в бранша допускат грешки. Грешки, за които вие трябва да поемете отговорност пред клиентите си и да се извините.Пример:

Доставчикът ти предоставя търговска отстъпка 20%. Цената на продукта за клиенти е 100лв. При поръчка, пращаш данните за нея на доставчика. След това той изпраща продукта и получава плащането. Доставчика ти дава 20лв., което е твоето възнаграждение.

Неудобството на този вариант е, че получаваш парите след месец. Някои доставчици плащат веднага, но най-често е след около месец или при достигане на определена сума за изплащане.

  1   2   3   4   5   6   7
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница