Италия романтика на малки глътки самолет Дати: 01. 09. 2014; 04,10,2014



Дата30.12.2017
Размер77.09 Kb.
#37766




ИТАЛИЯ - РОМАНТИКА НА МАЛКИ ГЛЪТКИ - самолет

Дати: 01.09.2014; 04,10,2014
ЕДНО ПЪТУВАНЕ ПО СТЪПКИТЕ НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ОТ ЕГНАТИЯ ОДОС - древения римски път на Балканите, свързвал някога Бизантион с Драч. - ПРЕЗ ВИА АПИЯ – която е била най-важния път в Древен Рим. - ПРЕЗ ВИА ФЛАМИНИЯ – която е била част от античните римски пътища, свързваща Рим с Ариминум.

1 ден: МиланоПиза – Монтекатини Терме

Рано сутринта представител на фирмата ще изпрати пътуващите на летище София за полет София – Бергамо /Милано в 06:10 ч. След пристигане около 07:15 ч екскурзоводът ще ви посрещне и настани в автобуса. Туристическа програма в Милано - “Миланска Катедрала”, “Миланска Опера”, Пасаж “Виктор Емануел”, Дворец “Сфорца”- гледат се от вън. Милано е най-големият град на Италия, икономическа и модна столица на страната. Той отстъпва по брой на паметниците на културата на Рим, но остава ненадминат по лукс и изискан начин на живот.Отпътуване към Пиза - един от най- известните италиански градове, разположен при сливането на реките Арно и Серкио. Кратка туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула – символът на града, висока 56 метра и построена през 12 в.; Катедралата – пример за т. нар. романо-пизански стил и място, където може да видите произведения на великия Джовани Пизано; Баптистерията – смес от романски и готически стил, дело на Николо и Джовани Пизано. Нощувка в Монтекатини Терме.


2 ден: Флоренция

Закуска. Отпътуване за Флоренция и туристическа програма с екскурзовод на български език - Град пълен с галерии, стенописи, картини, скулптури от времето на най-големия културен разцвет, който светът познава. Данте, Макиавели, Микеланджело, Галилео Галилей и много други свързват съдбите си с този град. Обиколката ни ще започне от Санта Кроче (светият кръст), най-изумителната флорентинска църква, е не само художествено светилище със стенописи на Джото, но и гробница на 270 от най-именитите жители на града. Ще стигнеме и до къщата на Данте и малката църква, в която среща Беатриче Портинари, после ще се отправиме към площад „Дуомо”, който е религиозното сърце на Флоренция. Тук се издига катедралата „Санта Мария дей фиори” с величествения й купол. Тук се намира и Баптистерията – това е най-старата сграда в града. Най-забележителното в сградата безпорно са вратите и в частност източната, която е наречена Вратата на Рая. Ще продължиме към площад „Република” стария пазар с един от символите на града „porcellino” (прасенце) - бронзов фонтан във формата на глиган, за който ще чуете най-различни легенди. Разходката ни продължава към площад „Синьория” на който са разположени кметството „Палацо Векио” и лоджия „Ланци”, която представлява музей под открито небе. За тези които желаят ще може да разгледат откритата експозиция от скулптури: "Персей с главата на Медуза" на Бенвенуто Челини, ще видим и стария мост над река Арно - Понте Векио. Свободно време във Флоренция. Късен след обяд отпътуване към Орвието за нощувка в района.
3 ден: Рим

Закуска. Отпътуване към Рим и пристигане около 11 – 12 часа. Пешеходна обиколка на Вечния град с местен екскурзовод на български език – Колизеума, Фори Романи и Фори Империали, площад Венеция с монумента на Виктор Емануил, площад Навона, Пантеона, фонтана ди Треви, площад Испания. Свободно време. Настаняване в хотел в Рим или района на Рим.
4 ден: Ватикан

Закуска. Посещение на Ватикана – площада и базиликата Св. Петър. По желание посещение на Ватикански музей. Свободно време. Нощувка в Рим или района на Рим.
5 ден: Тиволи - Вила д’Есте – Вилата на Адриан - замъка Грандолфо

Закуска. Свободен ден в Рим или целодневна екскурзия до Тиволи, Вила Десте Вилата на император Адриан и замъка Грандолфо*. Град Тиволи се намира в близост до Рим и е известен с многото исторически паметници на архитектурата, които са завещани от римляните, с красивите си дворци и летни резиденции на известни римски императори, както и с незабравимите фонтани, които се смятат за едни от най-красивите в Италия. В този наситен с история и архитектурни забележителности град се намира и най-красивият парк в Европа - вила д’Есте, вписана към архитектурното наследство и под закрилата на ЮНЕСКО. Самата вила от архитектурна гледна точка е сред най-забележителните в цяла Италия. Castelli Romani е сборно понятие за Римските крепости, които някога са били построени като малки градчета за производство на вина по хълмовете, ограждащи югоизточната част на Рим. Тези малки градове и села са разпръснати над гористите склонове на хълмовете на планината Албани. Един от тези дворци е Кастел Гандолфо (Gandolfo Castle), известен днес като лятната резиденция на папата. От замъка Гандолфо се открива прекрасна гледка към езерото Албано, което остава малко по надолу по хълма. Връщане в хотела в Рим или района и нощувка.
6 ден: Рим – Помпей

Закуска. Отпътуване за Помпей. Пристигане и посещение на Помпей – ням свидетел на ежедневието, величието и трагедията от изригването на Везувий през 79 г. Домовете, улиците, площадите, пивниците и публичните домове на древния град престояват векове под лавата, за да ни открият днес своите тайни... (екскурзовод на български език в руините срещу допълнително заплащане). Нощувка в Неапол или района на неаполитанското крайбрежие.
7 ден: о. Капри - Неапол

Ранна закуска и отпътуване с корабче до остров Капри. Част от деня е посветен на този изключително красив и известен средиземноморски остров. Ще преминеме през низ от древноримски спомени за да стигнем до градините на имератор Август и панорамната тераса с изглед към един от символите на острова Фаралионите. Свободно време за самостоятелни разходки или възможност за панорамна обиколка с корабче около целия остров Капри. По време на тази обиколка ще се насладите на незабравими гледки и ще имате възможността да посетите Синята пещера - най-известната пещера в света.. Отпътуване с ферибот обратно към Неапол. Неапол - панорамна обиколка на града с автобус - столицата на областта Кампания. Панорамна автобусна обиколка по крайбрежието на красивия Неаполски залив, над който се издига Везувий и пешеходна разходка из историческия център (UNESCO). Нощувка в Неапол или района на неаполитанското крайбрежие.


8 ден: Неапол - Бари

Закуска. Отпътуване за Бари. По възможност (ако има достатъчно време преди качването на ферибота) разходка в старата част на Бари с посещение на базиликата "Свети Николай". Нощен преход към България с ферибот към Игуменица (Гърция).


9 ден: София
Пристигане в София вечерта.
ЦЕНА: 995.00 лв. на човек настанен в стая с две или три легла
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • 7 нощувки със закуски в хотели ***;

  • 1 нощувка на ферибота

  • транспорт с луксозен автобус 3*/ 4*;

  • фериботен билет на палуба;

  • самолетен билет Бергамо / Милано – София

  • малък салонен багаж с размери 42x32x25 см или по-малък на борда. (Той трябва да се побира под седалката пред Вас)

  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;


В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
1. Целодневна екскурзия до Тиволи – вила д‘Есте – Кастел Гандолфо с екскурзовод на български език - 55 лева (при група от минимум 25 човека) – по желание. Ако решите да го заявите се заплаща при крайно плащане в офиса или по банков път.
2. Ватиканските музеи и Сикстинската капела без екскурзовод на български език - 43 лева – по желание. Ако решите да го заявите се заплаща при крайно плащане в офиса или по банков път.

!!! ВАЖНО: На място се заплащат задължително слушалки:

  • За Ватикански музеи- 1,50 евро

  • За базиликата Св. Петър- 1.50 евро


3. Ватиканските музеи и Сикстинската капела с екскурзовод на български език – 65.00 лева – по желание. Ако решите да я заявите се заплаща при крайно плащане в офиса или по банков път. (при група от минимум 10 човека)

!!! ВАЖНО: На място се се заплащат задължително слушалки:

  • За Ватикански музеи- 1.50 евро

  • За базиликата Св. Петър- 1.50 евро


4. Археологичната зона на Помпей + екскурзовод на български език - 34 лева – по желание. Ако решите да го заявите се заплаща при крайно плащане в офиса или по банков път.
5. Обиколката Неапол – Капри - Неапол - 90 лева – ако искате да посетите остров Капри – заявявява се и се заплаща при крайно плащане в офиса или по банков път.

***Цената на екскурзията до остаров Капри включва:

  • фериботни билети Неапол- Капри / Капри- Неапол

  • фуникуляр (железница) в двете посоки от/до Пристанище - гр.Капри

  • пешеходна обиколка на забележителностите на гр.Капри

Допълнително се заплаща:

ПРЕПОРЪЧВАМЕ !!! Ако искате да направите цялостна обиколка на остров Капри с корабче + екскурзовод на български език - 35 лева (при група от 15 човека). Продължителност 1ч. - 1.30ч. Ако решите да я заявите се заплаща при крайно плащане в офиса или по банков път.

  • вход за синята пещера - 12.50 евро – заплащат се на място на входа на пещерата.


6. Входен билет за галерия Уфици 45.00 лв. – по желание с предварителна резервация при записването на екскурзията
7 Доплащане за каюта на ферибота Игуменица – Бари:

****Считано от 29.10.2013 цените са както следва на заявка потвърждение:

Доплащане на човек в посока в двойна каюта: 105 лева

Доплащане на човек в посока в тройна каюта: 90 лева

Доплащане на човек в посока в четворна каюта: 65 лева

Доплащане на човек в посока за ползване на самолетна седалка: 25 лева
8. Медицинска застраховка върху 5000 Евро ( лица до 65г. - 12 лева; до 76г. - 17 лева; от 76г. до 80г. - 34 лева)
9. Летищни такси 85.00 лв. (към дата 04.11.2013 г.)- заплащат се при крайно плащане в офиса или по банков път.
10. !ВАЖНО! Във връзка с промяна в условията на авиокомпанията багажа на пътниците ще се заплаща допълнително и по желание, както следва:

Голям салонен багаж в една посока - тегло до 8 кг – 30.00 лв на човек. Той трябва да се побира в багажника над седалките- заявява се и се заплаща при записване и капариране на екскурзията.

Регистриран багаж в една посока - до 32 кг – 60 лв на човек- заявява се и се заплаща при записване и капариране на екскурзията
11. Доплащане за единична стая - 260.00 лева
* Забележка: Поради религиозните места (църкви, базилики и катедрали), които ще посетиме по време на тази екскурзия се изискват определени стандарти на обличане. Панталони, рокли или поли, които да покриват коляното, а горната част на дрехите да покрива от предмишниците до лакътя. Ако тези условия не бъдат спазени, фирмата не може да поеме отговорност, ако някой турист бъде върнат на входа на религиозния обект.

При посещение в базиликата „Свети Петър” и Ватикански музей туристите подлежът на проверка за сигурност. Забранено е внасянето на всякакви остри предмети.






‘’Bulgarian Company of Tourism’’LTD



Sofia, No 1 ent.B, str. “Tzar Ivan Asen II”, Tel: +359 2 943 48 97,

Fax: +359 2 943 49 38, +359 879 534 832 +359 888 626 873, e-mail office@bulcomtour.com , bct@intech.bg; www.bulcomtour.com

Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница