Книга-игра превод от английски Ясен Василев Издателство делакорт софиястраница1/4
Дата11.01.2018
Размер0.51 Mb.
#43634
ТипКнига
  1   2   3   4
Copyright © 1995 by Tomy Dane © Ясен Василев, превод, 1995 © Росица Крамен, художник на корицата, 1995 © Издателство ДЕЛАКОРТ, 1995

ISBN 954-8415-31-3

ТОМИ ДЕЙН

МАГИЯТА НА АНГЛИЙСКИЯ ФУТБОЛ

КНИГА-ИГРА

Превод от английски Ясен Василев

Издателство ДЕЛАКОРТ София

Американска Първо издание Редактор Маргарита Манчева Оформление Росица Крамен

Печатни коли 7 Формат 32/84/108

Издателство ДЕЛАКОРТ Печат „Полйграфюг“ ООД — Хасково

ДАННИ ЗА ИГРАЧИТЕ

ИМЕ ПОСТ УМЕНИЯ

1.C.MWAEK вратар

2.

/ либеро *-3. ляв бек г "0:■ ■ ■

4, десен бек

5. стопер опорен халф

6. халф 1

7. ' халф 2 '■ % г "

8. ляво


крило

ИМЕ пост УМЕНИЯ

9. централен

нападател - i >. '■

10. дясно крило

11. плеимеикър /

12. КОНСЪЛ вратар рефлекс — 6, плонж —7, далечни изстре¬ли 6, дузпи — 5

13. МЕНСЪН либеро организиране —7, дъ¬лъг пас — 6, глава — 6, шпагат - 7

14. ФОСТЪР халф бързина — 7, техника — 7, шут — 6, центри¬ране — 6

15. КРОУН

« ляво крило бързина — 6, техника — 7, шут — 6, центри¬ране — 7, поглед — 5

16. РОТ ц. нападател физика — 6, игра с глава — 6, шут — 7, пробив — 7


ФУТБОЛЕН ДНЕВНИК

КЛУБ ИМЕ ATNETW ЕКИПИРОВКА

СТАДИОН ИМЕ^.О?У А ' WbtaUJf CnOHCOpJt-^noKl

-15 000


ИНФОРМАТОР

ПАРИ ЛИРИ СТЕРЛИНГИ ^3 45 52.

54,5

ТАКТИКИ


ЗАЩИТНИ НАПАДАТЕЛНИ

ПЕРСОНАЛНА ЦЕНТРИРАНИЯ

ПРЕСА БАВНА АТАКА

ЗОНОВА „ КОНТРААТАКИ

ГЛУХА ИЗДЪРЖЛИВОСТ

ФАЛОВЕ


ВЪВЕДЕНИЕ

В тази книга-игра ти си менажер на отбор, който се готви да влезе във Висшата лига по футбол на Англия. Ти трябва да избереш играчи от трансферната листа, която по-късно ще ти бъде предоставена. Ще бъде проведен малък турнир, в който твоят отбор ще покаже силите си, В състезанието ще участваттри отбора: Милуол, Бирмингам и отборът, чийто менажер си ти. Трите отбора съставят групи и играят всеки срещу всеки. При победа на един отбор се записват 3 ТОЧКИ, а на съперника му съответно 0 ТОЧКИ. При равен резултат на двата тима се присъждат по 1 ТОЧКА. Този отбор, който стане пръв в групата след всичките мачове има право да играе във Висшата лига. В нея всеки отбор играе по 20 мача. При победа се полагат 3 ТОЧКИ, при равен — 1 ТОЧКА, а при загуба — 0 ТОЧКИ. Ти следиш от всичките 20 отбора само 7, които може да се смятат за претенденти за титлата. Това са отборите: Нюкасъл, Лийдс, Ливърпул, Манчестър Юнайтед(Ю), Блек- бърн, Евертьн и Арсенал. След всеки твой мач ще са ти дадени няколко епизода. От тях трябва да избереш един, за да разбереш колко точки са събрали противниците ти.

ЗАБЕЛЕЖКА: Данните в тази книга са от сезона 1995- 1996 г.

След всички тези указания се прехвърли на 1.

Две седмици след края на футболния шампионат в Англия за сезона 1994-1995 година ти решаваш, че е време да се заемеш със сформирането на своя отбор, който ще вземе участие през следващия сезон във Висшата лига по футбол на острова. По традиция федерацията по футбол на страната отпуска парична помощ, която ти стига само за да основеш клуба — малък офис за теб, закрита тренировъчна зала с малки вратички за отбора ти и затревено място извън града за откритите тренировки. А купуването на самите играчи?...

— Потърсете спонсори, закачете емблеми на елитни фирми на екипите си... — съветва те представителят на Федерацията. — Вложете част от парите в някой успешен бизнес, купете акции...

С пламнала глава ти тръгваш към новия си офис. Премини на 2.

2

. Главата ти продължава да пламти и след студената напитка, телефонът стои на бюрото ти в очакване на пръсти по шайбата си, рекламни материали лежат разх¬върляни около него. Заравяш се в тях. След едночасово разлистване и умуване, ти си се спрял на три мощни производителни фирми, които вероятно не биха имали нищо против да дадат фирмения си знак на екипа ти. Телефонът е зажумял от удоволствие — шайбата се върти с луда скорост, меки и резки гласове приемат уговорки за срещи. Единият кандидат за спонсор е популярната фир-ма за производство на млечни продукти ДАНОН. Ровейки се в купчината рекламни материали, ти с изненада си открил, че ДАНОН е спонсор и на известния футболен клуб Ювентус. Вторият кандидат за спонсор е производителят на автомобилни гуми “Good year”. Информацията ти е, че нямат много голям опит във футбола, но това има ли значение, когато могат да отпуснат една добра сума за твоите играчи?... Последната възможна надежда за отпус¬кане на парична сума са “IBM”. Ти потриваш доволно ръце. Утрешният ден ще е напрегнат.

Отиди на 3.

3

На следващия ден сутринта пред вратата на офиса те чака според уговорката представителят на фирмата ДА¬НОН. Нисък и кръгъл, с разтегната в усмивка уста, той ти подава ръката си:— Добър ден — промърква кротко. — Познавате нашата фирма и нашия опит във футбола. Ювентус има класни играчи, за което до известна степен сме допринес¬ли и ние. Като всеки уважаващ себе си спонсор, ние предлагаме премии за играчите в началото, средата и края на шампионата, в зависимост от представената игра. Нашите условия са приемливи — реклама. Решавайте.

След тази последна фраза той се търкулва към врата¬та и те оставя да си мислиш: “Зад тази усмивка дали се крие достатъчно изгодно намерение?”. Отривисто почук¬ване те откъсва от гаданията. На вратата застава върли- нест мъж на средна възраст, с открит поглед. Ти поемаш протегнатата ръка и здраво се ръкувате.

— Представител съм на небезизвестната фирма за производство на автомобилни гуми “Good year”. Услови¬

ята за спонсорирането нямаме, нямаме претенции към играчите. Решенията вземате Вие, ние сме само по обез¬печаването. Засега сме определили една цифра, нямаме опит в тези начинания. Избирайте! — и още по-отривисто си тръгва.

Оставаш загледан след него, погледът ти блуждае след затварянето на вратата. “Кой ли е отпуснал по- голяма сума? Дали ще усетя посоката, или да карам по интуиция?”

Пиенето на кафе не ти помага. Ставаш и започваш нервно да се разхождаш. Пред очите ти непрекъснато изниква едно и също видение — две купчини от пачки с пари — едната винаги по-голяма от другата... През мъгла¬та от видения дочуваш почукване. Може би е последният кандидат за спонсор. Вратата се отваря и ти отново имаш видение — млада красавица стои усмихната на прага. Тръскаш глава, видението не изчезва. Е, значи момичето е истинско, как ли би могъл да го задържиш за по-дълго? Толкова е хубава... Тя дори протяга ръка към теб... О, небеса...

— Представителка съм на компютърната фирма “IBM”.

Ти си изтрезнял напълно, опуленият ти поглед е изчез¬нал. Като истински менажер протягаш ръка и започваш делови разговор. Пет минути и предложението е оформе¬но. Сумата е внушителна, дали ще е достатъчна? Пък и тази хубавица... Гледаш в една точка и мислиш, крачиш и претегляш... Накъде?

Ако избереш ДАНОН, отиди на 4, ако си избрал “Good year” — на 5, а ако е “IBM” — на 6.

4

Представителят на ДАНОН говори доста, но даде мъжка дума и я изпълни. Запиши в таблицата “Футболен дневник”, в графата “Пари” 35 милиона лири, а в графата “Спонсор” - “ДАНОН”.Премини на 7.

5

“Good year” предлагат не много голяма сума, но е достатъчна, за да съставиш поне половината от отбора си. Запиши в таблицата “футболен дневник”, в графата “Па¬ри” 25 милиона лири, а в графата “Спонсор” — “Good year”.Премини на 7.

6

“IBM” обещаха добра сума и изпълниха уговорката. Запиши в таблицата “футболен дневник”, в графата “Па¬ри” 30 милиона лири, а в графата “Спонсор” — “IBM”. Премини на 7.7

Прибави към сумата отспонсора още 10 милиона лири от агенцията на Английската футболна федерация.

— Сега е ред на екипировката — замислено си казваш ти. — За нея също имаме предложение от три фирми — АДИДАС, ПУМА и ЛОТО.

Избери сам. Ако предпочетеш АДИДАС, отиди на 8, ако е ПУМА — на 9, ако е ЛОТО — на 10.

АДИДАС са много доволни, че си избрал именно тях и те подпомагат с 10 милиона лири. Прибави тази сума в графата “Пари”, след това запиши в графата “Екипиров¬ка” - “АДИДАС”.

Премини на 11.

9

ПУМА показват задоволство от договора, който са сключили с отбора и добавят към сметката на тима 7 милиона лири. Запиши сумата в графата “Пари”, а в графата “Екипировка” — “ПУМА”.Премини на 11.

10

ЛОТО сключват набързо договор с теб и ти дават 5 милиона лири, които ти трябва да запишеш в графата “Пари”, а в графата “Екипировка” — “ЛОТО”.Премини на 11.

11

Главата продължава дати пламти. Парите, събрани от спонсорите, са далеч недостатъчни за купуването на доб-ри играчи, за стадион и за какво ли не още... Разбърканите ти мисли постепенно се подреждат, избистря се идеята за включването в някакъв печеливш бизнес. Бързо съставяш списък. От какво би могъл да спечелиш най-много пари? От продажба на ски екипировка (12), от участие вхазартни игри (13), оттърговия с антични предмети (15) или търговия с оръжие (14)?

Избери сам кой начин на спечелване на пари предпо¬читаш и отиди на съответния номер.

12

Продажбата на ски екипировка предлага разнообра¬зие. Ако ще продаваш ски, отиди на 16, ако са ски-обувки — на 17, акосаски-автомати — на 18, за скиорски грейки и клинове — на 19, щеки — на 20.13

Изборът на хазарта като вариант за докарване на допълнителни доходи предлага разнообразие:

Залагане в казино (21), печалби в Бинго-зала (22), спечелване от игрални автомати (23), успешни игри на покер (24).

Премини на номера на епизода, отбелязан в скобите, който отговаря на твоето желание.

14

Ако си избрал търговия с оръжие, трябва да направиш15

Ако си избрал търговия с антични предмети, трябва да направиш още един избор: за разпродажби на икони отиди на 30, на предмети на известни личности — на 31, на картини — на 32, на китаиски порцелан — на 33, на дърворезба — на 34.

16

Търговията със ски ти носи приблизително добри печалби. Запиши в графата “Пари”, че си спечелил 15 милиона лири.Премини на 35.

17

Търговията със ски-обувки носи прилична печалба. Запиши в графата “Пари”, че си спечелил 16, 5 милиона лири.Премини на 35.

18

Търговията със ски-автомати носи добра печалба.2. Магията на... 17

19

Търговията със скиорски грейки и клинове носи добра сума. Запиши в графата “Пари”, че си спечелил 15 млн. лири.Премини на 35.

20

Търговията със щеки носи окайваща сума. Запиши в графата “Пари”, че си спечелил 5 млн. лири.Премини на 35.

21

Игрите в казиното явно са твоята страст. За кратко време шепите ти се напълват. Запиши в графата “Пари”, че си спечелил 25 милиона лири.Премини на 35.

22

Талоните ти от Бинго-залата печелят един след друг. Запиши в графата “Пари” сумата 22 млн. лири.Премини на 35.

23

Игралните автомати не се подчиняват на заповедите ти, така, както би искал ти. Запиши в графата “Пари” 19 млн. лириПремини на 35.

24

Покерът е много подмамваща игра. Внимавай да не се увлечеш... Запиши в графа “Пари”, че си спечелил 20 млн. Премини на 35.25

Продажбата на патрони върви добре. Имаш усещане¬то, че това е мечтаната пачка с банкноти. Но когато

започваш да броиш... Запиши в графа “Пари” сумата от 25 млн. лири.

Премини на 35.

26

Автоматите буквално летят към купувачите. Запиши в графа “Пари”, че си спечелил 30 млн. лири.Премини на 35.

27

Да продаваш бойни глави е нещо различно от всичко останало в търговията с оръжие. Пачките с пари наистина изглеждат внушителни. Запиши в графа “Пари” сумата от 33 млн. лири.Премини на 35.

28

Леките картечници изчезват бързо от пазара и ти печелиш 25 млн.лири. Запиши тази сума в графа “Пари”. Премини на 35.29

Тежките картечници се продават сравнително бързо, но количеството ли им беше малко, та парите не са чак толкова много, колкото очакваше... Запиши в графа “Па¬ри” сумата от 27 млн. лири.

Премини на 35.

30

Иконите се търсят доста добре на пазара. Ти използ¬ваш тази ситуация, подбираш най-добрите образци и спечелваш 25 млн. лири. Запиши тази сума в графата “Пари”.Премини на 35.

31

Снобите, с които изобилства светът около нас, хукват към пазара за антики. Предложените оттеб лични вещи на Елвис Пресли и Майкъл Джексън потъват в нечии ръце, а ти печелиш 27млн. лири. Запиши в графа “Пари” тази сума и премини на 35.32

Ценителите на картини потриват ръце около твоя античен магазин. На търгът, организиран от теб, почита¬тел на известни художници купува картини за сумата от 23 млн. лири. Запиши тази сума в графа “Пари”.

Премини на 35.

В малката зала към твоя античен магазин си подредил китайски порцеланови сервизи от времето на древни династии. Продаваш няколко и спечелваш сумата от 25 млн. лири, която веднага записваш в графа “Пари”.

Премини на 35.

34

Като че ли ценителите на дърворезби са пропуснали търга, организиран от теб в магазина ти. Само няколко ракли и стенни пана спират вниманието на малкото купу¬вачи. От тях получаваш сумата 21 млн. лири, която запис¬ваш в графа “Пари”.Премини на 35.

35

Събрал си една немалка паричнасума. Сядаш в офиса си и подреждаш предстоящите задачи. Първата от тях е построяването на стадион. Телефонът отново е на твоите услуги. От строителната борса научаваш, че капацитетът на стадиона определя и неговата цена — който побира 15 хиляди зрители ще ти струва 20 млн. лири, за 25 хиляди зрители — 30 млн. лири, а за 35 хиляди — 40 млн. лири Ако избереш първия вид, отиди на 36, за втория — на 37, а ако предпочиташ третия отиди на 38.След като си решил стадионът ти да бъде с капацитет 15 хиляди души, извади от общата сума 20 млн. лири.

Премини на 39.

37

След като си решил стадионът ти да бъде с капацитет 25 хиляди души, извади от общата сума 30 млн. лири. След това премини на 39.38

След като си взел решение стадионът ти да побира 35 хиляди души извади от общата сума 40 млн. лири и премини на 39.

39

Сделката с купуването на стадиона е уредена, ти си платил и до започването на мачовете той ще бъде готов.След това запиши в таблицата “футболен дневник” в графата “Клуб” името на твоя тим, което сам си измислил, името на твоя стадион, което също сам си измислил.

Запиши капацитета на стадиона, спонсора ти и фир¬мения знак на екипировката ти в съответните графи.

За кратък период от време ти си свършил много работа. Даваш си два дни заслужена почивка и на третия^ отново се захващаш за тефтера със задачите. Като поред¬на е записана избор на подходящ информатор, който с умни и точни ходове да ти доставя всякаква информация за противниковите тимове и техните играчи. В света на спорта има няколко информационни агенции, които раз¬полагат с подходящи хора за тази работа. Едната е “Скай спортс”, а другата е “Ройтер”. Първата агенция е английс¬ка и разполага с всички данни за отборите от Висшата лига, а втората е световна спортна агенция, която е с претенции да дава информация за всички отбори в света. Избери сам.

Ако избереш агент на “Скай спортс”, премини на 41, а ако твоят избор се спре на агент от “Ройтер”, отиди на 42.

41

Според теб по-добре е да вземеш информатор от английската агенция, отколкото от световната, защото смяташ, че той би се справил по-добре, тъй като познава спецификата на английския футбол. Заплащаш за него 1,5 млн. лири. Отбележи разхода и в графата “Информатор” запиши “Скай спортс”.Премини на 43.

Предпочиташ световна агенция пред английска, но за жалост ти сгреши. Световна агенция не винаги значи световна класа. Някои малки подробности и специфични начини за измъкване на информация винаги се владеят по-добре от човек, който живее в една страна, отколкото от такъв, който чете информация за нея. Все пак, плати си за човека 1 милион лири и си го вземай! Отбележи в графата “Разходи” сумата и в графата “Информатор” запиши “Ройтер”.

Премини на 43.

43

След като си избра информатор остава да пристъпиш към най-важната част от работата — съставянето на спортния тим. За тази цел се подготвяш за покупките на играчите — преглеждаш сметките си и смело се хвърляш напред.Премини на 44.

44

Погледът ти е отправен към футболната борса. В отбора си имаш петима младежи, които са твоите резер¬вни играчи. Преди да преминеш на епизодас трансферния лист, запомни: имаш право да закупиш не повече от ПЕТ ЧУЖДЕНЦИ, като само ТРИМА можеш да включиш восновния състав от 11 души. За да можеш да си служиш добре с трансферния лист, ти трябват следните указания: срещу всеки играч е записан неговият пост, след това цена, а в скоби епизодът, на който трябва да отидеш, за да видиш неговите умения и да ги запишеш в “Данни за играчите”.

Отбелязвай винаги първо разхода за играча, а след това се прехвърляй на епизода му.

Сега премини на 45

/

45Трансферен лист

Павел Сърничек вратар 5,0 млн. 46

Брайън Гън вратар 3,5 млн. 47

Гари Уолш вратар 3,0 млн. 48

Брус Гробелаар вратар 4,0 млн. 49

Анжело Перуци вратар 3,0 млн. 50Х

Дмитрий Харин либеро 4,5 млн. 51

Брайън Хорн либеро 3,0 млн. 52

Гари Мабът либеро 4,0 млн. 53

Колин Хендри либеро 5,5 млн. 54

Матиас Замер либеро 5,5 млн. 55

Греъм Льо Со десен бек 4,5 млн. 56

Сол Кемпбъл десен бек 3,0 млн. 57Ч

Майкъл Хюз десен бек 3,5 млн. 58

франсиз Бенали десен бек 2,5 млн. 59

Гари Палистър десен бек 5,0 млн. 60

Лий Диксън ляв бек 5,0 млн. 61

Джереми Гос ляв бек 3,5 млн. 62

Дейвид Ънсуърт ляв бек 4,5 млн. 63

Стив Боулд ляв бек 4,0 млн. 64 X

Боби Боури ляв бек 2,0 млн. 65

Трифон Иванов стопер, опорен халф 5,0 млн. 66 КийтГилеспи стопер, опорен халф 4,5 млн. 67 Тони Котън стопер, опорен халф 4,0 млн. 68 Гари Спийд стопер, опорен халф 4,5 млн. 69 Джейми Реднап стопер, опорен халф 4,5 млн. 70

Марсел Десаи опорен халф, стопер 5,0 млн. 71К.

Марк Аткинс халф 3,0 млн. 72

Рей Хаутън халф 3,5 млн. 73 X

Андреас Лимпар ■халф 4,5 млн. 74

Лий Шарп халф 5,0 млн. 75

Шон флин халф 1,5 млн. 7бХ

Дейвид Плат халф 5,5 млн. 77

Андрей Канчелскис дясно крило 4,0 млн. 78

Дарен Андертън дясно крило 5,0 млн. 79

Брайън Рой дясно крило 5,5 млн. 80

Кевин Галъп дясно крило 3,0 млн. 81

Стив Макманъман дясно крило 3,5 млн. 82V

Ник Бармби ляво крило 4,5 млн. 83

Христо Стоичков ляво крило 7,0 млн. 84

Пол Китсън ляво крило 5,0 млн. 85

Джон Хартсън ляво крило 4,0 млн. 86

Гавни Пийкок ляво крило 3,0 млн. 87Х

Питър Биърдсли плеймейкър 4,0 млн. 88

Пол И нс плеимейкър 4,5 млн. 89

Мат Льо Тисие плеймейкър 5,5 млн. 90

Саймън Баркър плеимейкър 2,5 млн. 91*.

Ди но Баджо плеймейкър 4,0 млн. 92


Ашли Уорд централен нападател 3,0 млн. 93 фаустино Асприля централен нападател 5,0 млн. 94 Марк Хюз централен нападател 4,0 млн. 95^

Лес фърдинанд централен нападател 6,5 млн. 96 Пол Уолш централен нападател 2,5 млн. 97

ЗАБЕЛЕЖКА: Задължително трябва да избереш от

всеки пост по един играч, освен халфовете, които трябва да са двама.

След като свършиш с покупките, прехвърли се на 98.

46

Павел Сърничек — вратар. Рефлекс — 8, плонж —' 9, далечни изстрели — 9, дузпи — 7. Запиши вратаря в съответната графа в таблицата “Данни за играчите”. Вър¬ни се на 4547

Брайън Гън — вратар. Рефлекс — 7, плонж — 8, далечни изстрели — 7, дузпи — 6. Запиши играча в графа “Данни за играчите”. Върни се на 45.

48

ГариУолш — вратар. Рефлекс — 7, плонж — 7, далечни изстрели — 8, дузпи — 5. Запиши играча в съответната графа в таблицата “Данни за играчите”. Върни се на 45.49

Брус Гробелаар — вратар. Рефлекс — 8, плонж — 8, далечни изстрели — 8, дузпи — 8. Запиши играча в съответната графа в таблицата “Данни за играчите”. Вър¬ни се на 45.

Анжело Гюруци — вратар. Рефлекс — 7, плонж — 7, далечни изстрели — 7, дузпи — 5. Запиши играча в съответната графа в таблицата “Данни за играчите”. Вър¬ни се на 45.

51

Дмитрий Харин — либеро. Организиране — 8, дълъг пас — 9, шпагат — 8, игра с глава — 7. Запиши играча в съответната графа в “Данни за играчите” и се върни на 45.52

Брайън Хорн — либеро. Организиране — 7, дълъг пас — 7, игра с глава — 6, шпагат — 7. Запиши играча в съответната графа в таблицата “Данни за играчите” и се върни на 45.

53

Гари Мабът — либеро. Организиране — 7, дълъг пас — 8, играе глава — 6, шпагат — 8. Запиши играча в съответна¬та графа в таблицата “Данни за играчите” и се върни на 45.Колин Хендри — либеро. Организиране — 10, дълъг пас — 10, игра с глава — 9, шпагат — 9. Запиши играча в съответната графа в таблицата “Данни за играчите” и се върни на 45.

55

Матиас Замер — либеро. Организиране — 9, дълъг пас — 10, игра с глава — 9, шпагат — 9. Запиши играча в съответната графа в таблицата “Данни за играчите” и се върни на 45.56

Греъм Льо Со — десен бек. Бързина — 8, шпагат — 8, центриране — 7, точност — 7. Запиши играча в съответна¬та графа в таблицата “Данни за играчите” и се върни на 45.

57

Сол Кемпбъл — десен бек. Бързина — 6, шпагат — 7, центриране — 5, точност — 6. Запиши играча в съответна¬та графа в таблицата “Данни за играчите” и се върни на 45.Майкъл Хюз — десен бек. Бързина — 7, шпагат — 7, центриране — 6, точност — 6. Запиши играча в съответна¬та графа в таблицата “Данни за играчите” и се върни на 45.

59

франсиз Бенали — десен бек. Бързина — 6, шпагат — 6, центриранр — 4, точност — 4. Запиши играча в съот¬ветната графа в таблицата “Данни за играчите” и се върни на 45.60

Гари Палиастър — десен бек. Бързина — 8, шпагат — 9, центриране — 8, точност — 9. Запиши играча в съответ¬ната графа в таблицата “Данни за играчите” и се върни на 45.

61

Лий Диксън — ляв бек. Бързина — 9, шпагат — 8, центриране — 8, точност — 10.Запиши играча в съответ¬ната графа в таблицата “Данни за играчите и се върни на 45.Джереми Гос — ляв бек. Бързина — 7, шпагат — 6, центриране — 7, точност — 7. Запиши играча в съответна¬та графа в таблицата “Данни за играчите и се върни на 45.

63

Дейвид Ънсуърт — ляв бек. Бързина — 8, шпагат — 8, центриране — 7, точност — 7. Запиши играча в съответна¬та графа в таблицата “Данни за играчите и се върни на 45.64

Стив Боулд — ляв бек. Бързина — 7, шпагат — 7, центриране — 7, точност — 6. Запиши играча в съответна¬та графа в таблицата “Данни за играчите и се върни на 45.

65

Боби Боури — ляв бек. Бързина — 6, шпагат — 6, центриране — 5, точност — 3. Запиши играча в съответна¬та графа в таблицата “Данни за играчите и се върни на 45.66

Трифон Иванов — стопер, опорен халф. (Този играч може да заема и двата поста). Шпагат — 9, игра с глава —

3. Магията на... 33

67

Кийт Гилеспи — стопер, опорен халф, (този играч може да играе и на двата поста). Шпагат — 8, играе глава — 7, шут — 9, издръжливост — 8. Запиши играча в съответната графа в таблицата “Данни за играчите” и се върни на 45.68

Тони Котън — стопер, опорен халф (този играч може да заема и двата поста). Шпагат — 7, игра с глава — 8, шут

— 7, издръжливост — 7. Запиши играча в съответната графа в таблицата “Данни за играчите” и се върни на 45.

69

Гари Спийд — стопер, опорен халф (този играч може да играе и двата поста). Шпагат — 7, игра с глава — 8, шутСподели с приятели:
  1   2   3   4
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница