Курсове по юридически английски език и ilecДата14.08.2018
Размер31 Kb.
#78686
КУРСОВЕ ПО ЮРИДИЧЕСКИ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК И ILEC
Българската юридическа асоциация на Международната организация за развитие на правото със седалище Рим /ИДЛО/ организира за единадесета поредна година курсове по юридически английски език и ILEC.
І. ОСНОВЕН КУРС:
Обучението се води по специално разработена програма от адвокат Албена Симеонова.
Курсът е предназначен за практикуващи юристи и преводачи, както и за студенти по право или международни отношения. Целта на обучението е да бъде усъвършенствана специфичната лексика в области на правото като търговско право, дружествено право, облигационно право, вещно право, трудово право, граждански процес и др. Активно се развиват четирите основни езикови умения – четене, писане, слушане, говорене.
Продължителност на обучението - 100 учебни часа. Групите се запълват се по реда на записването.
Начало - 26 февруари 2015 година, две групи съответно от 17.00 и от 19.00 часа /вторник и четвъртък/, лекциите са по три учебни часа. Курсът продължава до края на месец юни 2015 година.
Такса за участие: 500 лева, платими на две вноски по 250 лева , или 480 лева при пълно заплащане на курса. Записването се потвърждава с плащане в едноседмичен срок от заявяване на участието.
За успешно завършилите основния курс , както и курса за подготовка на изпита ILEC , Българската ИДЛО Алумни Асоциация организира и ОСНОВЕН КУРС – ВТОРА ЧАСТ. Тази програма е направена с изцяло практическа насоченост.Работи се интензивно за постигане на отлични комуникационни умения – слушане на статии по различни правни теми , дискусии , обсъждане на различни казуси и др. , както и на превод на документи от английски на български и от български на английски /съдебни решения , договори и др./. Информация за началните дати на тези групи може да бъде получена на телефоните по-долу.
След успешно завършеното обучение Българската ИДЛО Алумни Асоциация издава сертификат на курсистите.


ІІ. КУРС ЗА ПОЛАГАНЕ НА ИЗПИТ ЗА ILEC:
Обучението се води от адвокат Албена Симеонова.
Курсът е предназначен за полагане на изпита, организиран от Британския съвет, за получаване на международно валиден сертификат на Университета Кеймбридж за юристи – ILEC (International Legal English Certificate). Необходимо е курсистите да имат общо ниво на английски Upper-Intermediate или по-високо , както и начални познания по правен английски.
Начало – 25 февруари 2015 година от 18.30 до 20.30 часа /сряда и петък/, 80 учебни часа - лекции по три учебни часа. Курсът продължава до края на месец май 2015 година.
Такса за участие: 450 лева, платими на две вноски от 250 и 200 лева , или 430 лева при пълно заплащане на курса. В цената не е включен учебник. Записването се потвърждава с плащане в едноседмичен срок от заявяване на участието.
За информация и записване:
Българска ИДЛО Алумни Асоциация

1463 София, ул. “ Тунджа” № 27


e-mail: bgidloaa@mail.orbitel.bg

тел: 02/851 11 21мобилни : 0887 423 336 и 0888 031 000
Рубина Минкова


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница