Обучение за осигуряване на достъп до площадката на аец “Козлодуй”Дата16.08.2017
Размер19.52 Kb.
#28122
Обучение за осигуряване на достъп до площадката на
АЕЦ “Козлодуй”

Персоналът на външни фирми и организации (ВФО), работещи по договор за изпълнение на различни видове дейности, трябва е да е преминал обучение за осигуряване на достъп в


АЕЦ “Козлодуй”.

Обучението е със статут и на първоначален инструктаж за работа на площадката на


АЕЦ “Козлодуй” и се провежда по следните курсове:

1. За осигуряване на достъп до площадката на АЕЦ “Козлодуй” се преминава обучение по курс “Въведение в АЕЦ” - пълен курс в обем от 14 учебни часа.

Обучението се провежда на персонала на ВФО и лица преди допускане до работа в
“АЕЦ Козлодуй” ЕАД.

При повторяемост на обучението в период, който е не повече от 2,5 години, курсът се провежда в съкратен обем от 7 учебни часа.

2. За осигуряване на достъп до контролираната зона (КЗ) на площадката на
АЕЦ “Козлодуй” се провежда обучение по курс “Радиационна защита (външни организации)” - в обем от 7 учебни часа.

Обучението се провежда на персонал на ВФО и лица, изпълняващи дейности в КЗ на


АЕЦ “Козлодуй”.

В края на посочените обучения е включена едночасова тестова проверка на знанията.

При резултат от теста под 80% обучението не се зачита за успешно и тези лица нямат право на достъп на площадката/ в КЗ. Възможно е отново да бъдат заявени за обучение и да преминат повторно необходимите курсове за достъп.

Валидността на посочените обучения е една година.

Обучение се организира след подаване на заявка за обучение до управление “Персонал и Учебно-тренировъчен център” (у-е ПиУТЦ) на място в сграда УТЦ или по електронен път на


е-mail: training.center@npp.bg. Форма на заявката е дадена в отделен документ в раздел Организиране на обучение в Управление "П и УТЦ".

Резултатите от проведеното обучение се оформят в акт за завършване на обучението. Акта е част от комплекта документи, придружаващи заповедта за работа, които са необходими за започване на дейността. Данните от акта служат и за оформяне на Справка-декларация за атестация на персонала.За подготовка, организиране и провеждане на обучение за осигуряване на достъп до площадката на АЕЦ “Козлодуй” на персонала на ВФО се заплаща съгласно утвърдена тарифа
3 лв./човек за 1 учебен час, за което у-е ПиУТЦ издава двустранен протокол.

При необходимост от допълнителна информация или възникнали въпроси, свързани с обучението за контакти: телефони 0878 627884, 0973/ 7 34 62, 7 23 62 и електронна поща training.center@npp.bg.

Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница