Основоположниците на Asian Dub Foundation пристигат в България за сборния проект up-risingДата24.07.2016
Размер28.12 Kb.

TEREN MUSIC

Съобщение до медиите:

10.01.2012

Основоположниците на Asian Dub Foundation пристигат в България за сборния проект UP-RISING
Deeder Zaman - първият и останал любим на българската публика ем си на ADF и Dr. Das ще забият на 25 февруари в клуб MIXTAPE 5

Феновете на ADF, които с удоволствие си спомнят за ударния старт на бандата и култовия MC Deeder Zaman (Master D), имат повод за радост - на 25 февруари Deeder пристига в България за обща изява с дългогодишния член и басист на ADF - Dr Das и един от идеолозите на ундърграунд движението за борба срещу расизма в Париж - DJ Soundar.

През 1993 г. в Лондон се провеждат серия уъркшопи за деца от Южна Азия, чиято цел е да ги запознае с основите на технологията на музиката. Ръководители на тези ъуркшопи са басистът и ди джей Aniruddha Das (Dr Das) и младият ди джей John Pandit (Pandit G). Спойката между тях се оказва доста силна и заедно с един от учениците си, 14-годишния тогава бенгали рапър Deeder Zaman (Master D), те създават формацията Asian Dub Foundation.

Deeder остава в ADF до 2000 г., а неповторимите му и ангажиращи с лириките си вокали са в основата на най-успешните сингли на формацията - New Way, New Life, Rebel Warrior, Naxalite, Free Satpal Ram, Buzzin, Black White, Real Great Britain и много други. След като напуска ADF, Deeder продължава да твори самостоятелно в сферата на бенгали-дъб, хип-хоп, джънгъл и реге стила, като музиката му и до днес се откроява с характерните за него анти-расистки и социално ангажиращи текстове. Вероятно това е и една от причините, поради която Deeder обикаля Европа и Америка в съвместни турнето с култовите Rage Against the Machine, Beastie Boys и Primal Scream. През 2002г. той основава формацията Rebel Uprising, а през 2008 г. излиза и първият му самостоятелен албум Minority Large. Вторият му албум Pride of the Underdog се появи през 2010 г. В Бългаия Zaman ще се представи с формацията Rebel Uprising Sound System, която включва MC Deeder, MC Passion и GuruGee Selector.

Другото име, което би развълнувало българската публика, е музикантът, посветил живота си на развитието на дъб музиката – Dr Das. Изкусният басист бе в София през 2006 г. за концерт с британците Visionary Underground. На 25 февруари Das ще се появи с новата си лайв банда DR DAS DUBNOIZ QUINTET, в която освен специфичният за него експериментален дъб, са залегнали и доста джаз елементи.

Що се отнася до DJ Soundar, това е един от най-ревностните поддръжници на анти-расисткото движение в Париж, а също и активист за опазването на коренното население на специфичните райони по света. Преди 10 години по време на расистка атака в парижкото метро, Saundar е захвърлен на релсите и счетен за мъртъв, като поради пораженията нанесени от електрошока, губи едната си ръка. Това обаче по никакъв начин не спира силния дух на френския ди джей, ви джей и продуцент и до ден днешен той продължава да развива ъндърграунд дъб и джънгъл сцената във Франция.


Негова е и идеята за събитието UP-RISING, което се провежда за първи път в Париж и обединява различни артисти от кръга "Asian underground"/ "Indian electronica". Основната цел на първото издания на събитието е да събере средства за музикално училище в Индия.
На 25 февруари Teren Music и столичният клуб MIXTAPE 5 имат честта да бъдат домакини на следващото издания на UP-RISING.
Билетите за ивента ще са в продажба от утре, 10 януари, в мрежата на Ticketstream.bg.
Цени: 20 лв., в деня на събитието – 25 лв.


Повече информация на сайта и facebook страницата на организаторите:
www.terenmusic.com
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150307337310383.551692.846090382#!/pages/TEREN-music-parties/79571900008

Цветелина Грозданова


Teren Music

моб: 0877 510 350моб: 0882 122 517

cvete@terenmusic.com
www.terenmusic.com

До настоящия момент Teren Music са реализирали лятното турне на група N.O.H.A. в България, както и три успешни Teren партита, всяко от които впечатлява със собствена уникална концепция, различна насоченост и оставя търсена и запомняща се емоция у хората на терена. От 2010 г., Teren Music провежда и инициативата “Share&Inspire”, която дава възможност на деца в неравностойно положение да се срещнат с талантливи артисти.

Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница