Пресинформация 28 май, 2015 година Opel е лидер по внедряването на Android Auto и Apple CarPlayДата03.09.2016
Размер37.25 Kb.
#8151

Пресинформация

28 май, 2015 годинаOpel е лидер по внедряването на Android Auto и Apple CarPlay


  • Следващото поколение на Opel Astra ще бъде първият автомобил, предлагащ съвместимост и с двете решения

  • Възможностите за интеграция на функциите на смартфоните при другите модели на Opel ще бъдат обявени скоро

Рюселсхайм. От това лято Opel ще започне да предлага възможности за интеграция на функциите на смартфоните с Apple CarPlay и Android Auto в моделите от своята актуална гама.


Започвайки със следващото поколение на Astra, която ще отбележи своята световна премиера на международното автомобилно изложение във Франкфурт (17-27 септември), Opel ще внедри системите Android Auto и Apple CarPlay при своите мини, малки и компактни модели, както и при автомобилите от среден клас на марката в течение на моделна година 2016.
“Интеграцията на функциите на смартфоните е интелигентен и лесен начин да използвате удобствата на вашия смартфон във вашия автомобил,” споделя главният изпълнителен директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман. “Ние предлагаме интеграция с Apple CarPlay и Android Auto в цялата си гама от модели на най-привлекателните цени на пазара. Tези приложения, наред със системата Opel OnStar, която предлага индивидуални възможности за връзка с интернет и онлайн услуги, демонстрират за пореден път водещата роля на марката в осъществяването на връзката между нашите клиенти и техните автомобили.”
Новото поколение на инфоразвлекателната концепция IntelliLink на Opel осигурява интелигентен и лесен достъп на клиентите на марката както до Android Auto, така и до Apple CarPlay. Инфоразвлекателната система R 4.0 IntelliLink ще бъде съвместима и ще позволява интеграция на смартфони с Apple CarPlay и Android Auto от началото на 2016 моделна година, като съвместимостта с Android Auto при системите Touch R 700 и Navi 900 IntelliLink е планирана за внедряване в течение на 2016 година.
Всяка от системите залага на приложенията и удобствата на смартфоните, на които потребителите разчитат най-много. Android Auto е изградена около Google Maps, Google Now и възможността за гласови команди в Google и е съвместима с нарастващата по обем екосистема от приложения за възпроизвеждане на аудио и споделяне на съобщения, включваща WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify, и приложения за слушане на подкасти. Пълният списък от поддържани приложения може да се види в интернет на адрес Android.com/auto.
Apple CarPlay осигурява възможностите и удобствата на iPhone, от които искате да се възползвате по време на шофиране и ги предоставя на екрана на арматурното табло на автомобила по максимално интелигентен и удобен начин. Tова позволява на водачите да телефонират, да изпращат и да получават кратки съобщения и да слушат музика по команда от сензорния екран или гласово чрез Siri. Поддържаните от Apple CarPlay приложения включват оригиналните „Phone”, „Messages”, „Maps” и „Music” на iPhone, както и съвместими приложения от външни доставчици. Пълният списък от поддържани приложения може да се види в интернет на адрес Apple.com/ios/carplay.
Използването на двете приложения в съвместим модел на Opel е изключително лесно. Когато смартфонът не е включен, на сензорния екран на инфоразвлекателната система на арматурното табло се вижда иконата “Projection”, която при свързване на съвместим телефон чрез USB се сменя на Apple CarPlay или Android Auto в зависимост от операционната система на включения смартфон. Android Auto изисква смарфонът да използва версия на операционната система Android Lollipop 5.0 или по-нова, а Apple CarPlay изисква iPhone 5 или по-нова.
Cъвместимите приложения трябва да бъдат изтеглени на телефона преди използване, като във всички случаи важат декларациите за защита на личните данни и условията за употреба съответно на Apple и Google. Възможно е да бъдат наложени и такси за мобилен пренос на данни.
От моделна година 2016, моделите Meriva, Mokka, актуалната Astra GTC, актуалната Astra седан, Zafira Tourer и Cascada с инфоразвлекателни системи Navi 650 или CD600/Navi 950 IntelliLink, ще предлагат вграденото приложение за индивидуализирани онлайн радиопрограми AUPEO!.Инфоразвлекателни системи на Opel, които ще се предлагат с Apple CarPlay и Android Auto през 2016 година

R 4.0 IntelliLink

Touch R700/Navi 900 IntelliLink

KARL

KARL

ADAM

Следващото поколение на Astra

Corsa

Insignia

Следващото поколение на Astra


За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090ljuba.gancheva@opel.com

Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com.


Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: pi files -> 2015
2015 -> Jiangling T7 e с двигатели от Isizu, а производството му започва от другия месец
2015 -> Infiniti представи специалната версия Q50 Adeyaka Предлага се за трите двигателя на модела
2015 -> Над 10 000 души откриха сезона по драг рейсинг
2015 -> Трите болида Porsche 919 Hybrid ще стартират първи, след тях са трите болида Audi R18 e-tron quattro. Не е изненада, че Porsche доминира в квалификациите на тазгодишното 83-то състезание за издръжливост „24 часа на Льо Ман”
2015 -> Продават Audi Quattro A1 от Група b автомобилът е управляван от Хану Микола
2015 -> Хитовият R8 с 850 конски сили (Видео)
2015 -> Audi загатна за светлините на R8
2015 -> Отмъстителите: Ерата на Ултрон
2015 -> Кобра 11: обади се нов сезон
2015 -> Hyundai с акцент върху n-линията на iaa


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница