Презентация и шофиране на тестовия полигон в Мирамас/Южна ФранцияДата01.05.2017
Размер40.32 Kb.
BMW Group дни на иновациите 2015: задвижващи системи за бъдещето

Компанията представя насочени към бъдещето задвижващи технологии по време на презентация и шофиране на тестовия полигон в Мирамас/Южна Франция.

С интеграцията на технологията BMW eDrive в други модели на марката BMW, постоянното усъвършенстване на двигателите с вътрешно горене с технология TwinPower Turbo и дългосрочната концепция на Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) BMW Group е подготвена за предизвикателствата на бъдещето. Това е възможно благодарение на гъвкавата архитектура и увеличаващото се разнообразие в областта на задвижващите технологии: с ефективните бензинови и дизелови двигатели, Plug-in хибридните системи, електрическите задвижвания с батерия, както и бъдещите водородни горивни клетки, BMW разполага с подходящи технологии за всеки сегмент и всяка потребност.

BMW Серия 2 Active Tourer Plug-in хибриден прототип: технологията BMW eDrive навлиза при други модели на BMW

Моделната програма на BMW се допълва от електрическата мобилност. Разработената за BMW i автомобилите технология BMW eDrive е част от Plug-in хибридното задвижване, което навлиза при нови автомобилни концепции и по този начин доказва високата си гъвкавост. Сега то за пръв път е комбинирано с разположен напречно отпред двигател с вътрешно горене. Представеният в Мирамас BMW Серия 2 Active Tourer Plug-in хибриден прототип е оборудван с трицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo, който задвижва предните колела, високоволтова батерия отпред и електромотор, чиято мощност се подава към задните колела. Резултатът е двойно задвижване – подобно на това при Plug-in хибридния спортен автомобил BMW i8, само че с огледално разположение.

Високата ефективност на Plug-in хибридното задвижване, възможността за чисто електрическо шофиране, както и спонтанното разгръщане на мощността при работа на електромотора бяха допълнени с уникално за сегмента двойно задвижване. BMW Серия 2 Active Tourer Plug-in хибридният прототип може да изминава чисто електрически до 38 км, ускорява за около 6,5 сек от 0 до 100 км/час и има разход на гориво от около 2 л/100 км в ЕС тестови цикъл на EС за Plug-in хибридни автомобили, което отговаря на СО2 емисии под 50 г/км.

Директно впръскване на вода: охладителен ефект за по-висока мощност и ефективност

След премиерата на впръскването на вода в BMW M4 MotoGP Safety Car сега директното впръскване на вода при бензиновите турбомотори за пръв път навлиза и при новото поколение двигатели на BMW Group. Тази иновативна технология, при която благодарение на понижаване на температурата на процеса на горене се постига по-висок коефициент на полезно действие, ще бъде представена за пръв път при трицилиндровия бензинов двигател на BMW Серия 1 в рамките на дните на иновации на BMW Group. И при този мотор благодарение на постигнатия охладителен ефект от директното впръскване на вода се реализира значително увеличение както на мощността, така и на ефективността. Особено голямо е понижаването на разхода на гориво при по-високо натоварване на двигателя. Благодарение на това повишаването на ефективността е значително особено при спортен стил на шофиране – със съответния положителен ефект върху средния разход на гориво във всекидневието. Освен това директното впръскване на вода осигурява и по-малко топлинно натоварване на множество компоненти на двигателя и оптимизирани нива на вредните емисии.

Водородна горивна клетка: насочена към бъдещето комбинация с BMW eDrive, дългосрочна възможност за мобилност при нулеви емисии

От над 15 години BMW Group извършва изследователска и развойна работа по отношение на задвижването с водородна горивна клетка. След договореното през 2013 година сътрудничество с Toyota Motor Corporation се откриват нови възможности до 2020 година да стартира вграждането на тестваните компоненти в един Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV). Горивната клетка, която превръща водорода в електрическа енергия и водна пара, позволява шофиране с нулеви локални емисии при типичната за марката динамика, висока пригодност за пътувания на дълги разстояния и кратко време за зареждане. С това тя е идеалното допълнение на технологията BMW eDrive.

В рамките на дните на иновации 2015 за пръв път се представят демонстрационни автомобили със задвижване с водородна горивна клетка, за да може при шофирането им да се покаже потенциалът на тази технология.

В дългосрочен план задвижването с водородна горивна клетка ще се превърне в интегрална част от технологията Efficient Dynamics. Така се увеличава и разнообразието в портфолиото от задвижващи системи на BMW Group, което може гъвкаво да се адаптира към различни автомобилни концепции, желания на клиентите, както и законовите изисквания на международните автомобилни пазари. Освен това задвижването с водородна горивна клетка позволява и интегрирането в специфична автомобилна архитектура. По този начин – също като при LifeDrive архитектурата на BMW i автомобилите с eDrive – при бъдещите FCEV се гарантира още по-голяма свобода за иновативни решения по отношение на дизайна и пространствената концепция.

Тестови полигон на BMW Group в Мирамас: идеални условия за тестване на иновативни технологии на задвижването и окачването

От близо 30 години тестовият полигон в Мирамас, Южна Франция, играе централна роля при разработката на автомобили и мотоциклети на BMW. Благодарение на стабилните климатични условия и разнообразните възможности съоръжението с площ около 473 хектара предлага идеални условия за интензивни изпитания на технологиите на задвижването и окачването. През 1986 година Autodrome de Miramas е закупен от BMW France и оттогава се разширява и модернизира постоянно. Освен изпитателни отсечки с обща дължина над 50 км днес там има и най-модерни офиси и сервизи за разработка и настройки на нови модели и технологични компоненти.

Сърцето на полигона е дългият 5 км асфалтов овал на някогашната състезателна писта. Освен това на разположение са и магистралният пръстен за високоскоростни тестове, различни отсечки за оценка на управляемостта, изкачвания, както и серпентини, лоши пътни настилки и офроуд маршрути за изпитания и продължителни тестове. Сред особеностите на полигона е и копие на част от Нюрбургринг. При обновяването на Petit Ovale в Мирамас бяха направени близки до оригиналите копия и на отсечките, познати като „Завоят на Карачиола“ и „Карусел“. С екстремно взискателните си отсечки тази част от изпитателния полигон вече служи като ултимативен измервател за оптимизирането на фините настройки на компонентите на окачването и на електронните системи за неговия контрол.
Каталог: pi files -> 2015
2015 -> Jiangling T7 e с двигатели от Isizu, а производството му започва от другия месец
2015 -> Пресинформация 28 май, 2015 година Opel е лидер по внедряването на Android Auto и Apple CarPlay
2015 -> Infiniti представи специалната версия Q50 Adeyaka Предлага се за трите двигателя на модела
2015 -> Над 10 000 души откриха сезона по драг рейсинг
2015 -> Трите болида Porsche 919 Hybrid ще стартират първи, след тях са трите болида Audi R18 e-tron quattro. Не е изненада, че Porsche доминира в квалификациите на тазгодишното 83-то състезание за издръжливост „24 часа на Льо Ман”
2015 -> Продават Audi Quattro A1 от Група b автомобилът е управляван от Хану Микола
2015 -> Хитовият R8 с 850 конски сили (Видео)
2015 -> Audi загатна за светлините на R8
2015 -> Отмъстителите: Ерата на Ултрон
2015 -> Кобра 11: обади се нов сезон


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница