Rotary YearДата10.02.2018
Размер197.72 Kb.
#56939JULY 2006

Letter from your RRFC No. 1

Districts 2420, 2430, 2440, 2470 and 2480 2006-07 Rotary Year

PDG Turgut Gökyiğit


Уважаеми гуверньори, гуверньори елект, гуверньори номини, съветници за големи дарения, стратегически съветници за Годишния програмен фонд, групи за стипендиантите на РФ, председатели на комисиите за РФ в дистриктите,
Всички дистрикти успешно приключиха ПЕТС и Асамблеите и сега сме готови за новата ротарианска година. Както винаги аз ще бъда на ваше разположение да ви помагам, да помагам на клубовете и ротарианците в нашите дистрикти. Заедно ще направим тази 2006-07 РОТАРИАНСКА ГОДИНА най-добрата досега за НАШАТА ФОНДАЦИЯ, за НАШИТЕ ОБЩЕСТВА и за СВЕТА.
Сега когато новата ротарианска година вече започна, аз съм сигурен, че сте направили подробна програма за годината. Бих бил благодарен, ако ми изпратите датите за семинарите за Фондацията за дистрикта щом ги сложите в програмата. Едно от основните ми задължения е да подкрепям семинарите на дистриктите за Фондацията и да помагам, когато е необходимо. В зависимост от времето ще се опитам да присъствам на колкото може повече.
С вашата БЕЗКОРИСТНА СЛУЖБА, сигурен съм, че ВСЕКИ РОТАРИАНЕЦ в нашите клубове ще подкрепи РФ тази година и ВСЯКА ГОДИНА.

Някои важни дати и крайни срокове:юли 15 May Citation for Meritorious Service

1 август 2006 2007-09 Rotary World Peace Fellowship Applications Deadline

1 август 2006 3-H Applications for consideration at the April trustee meeting must

be received by 1 August annually
1 октомври 2006 Ambassadorial Scholarships and low-income countries applications

Искрено ваш,,


PDG Тургут Гьокигит

RRFC зона 10-B, ЮИ Европа
РАЗВИТИЕ НА ФОНДОВЕТЕ
Доклад за даренията

Към 18 юли 2006 все още се внасят дарения за 30 юни. За приключването на годината ще ви бъде изпратен доклад.


Нов мениджър на отдел Развитие на фондовете – Дон Балком

Генералният мениджър на РФ, Джон Остерлунд, обяви, че Дон Балком ще се присъедини към персонала на Фондацията като мениджър на отдел Развитие на фондовете, считано от 7 август. Дон успешно проведе кампания за 100 милиона щ.д. капитал в Ботаническата градина в Чикаго и служи като член на персонала на Корнел Юнивърсити в Ню Йорк, САЩ. Той наследява настоящия РРФС Ходжи Хансен, който се пенсионира от 30 юни.


US$120,000,000 = Годишната цел на програмния фонд за 2006-2007

Световната годишна цел за програмния фонд за 2006-07 е определена но US$120 милиона. Председателят на попечителите елект Луис Гией обяви целта на конгреса в Малмьо, Копенхаген и попечителите одобриха целта на срещата си през юни 2006.


Едно-милионният Пол Харис Фелоу

На конгреса в Малмьо, председателят на попечителите Франк Девлин обяви, че Ротари фондацията е определи своите едно-милионни Пол Харис Фелоус в началото на юни от дарения и преводи получени в Единния Ротари център, считано от 11 май 2006. За да спазят четиристранния тест, комисията за едно-милионния Пол Харис Фелоу (Джон Остерлунд, Генерален мениджър на РФ, Ходжи Хансен (сега пенсиониран) Мениджър на отдела за Развитие на фондовете, Ройлин Галас, Директор на Годишни дарения; Симоне Чонг Мениджър на операциите; Джордж Амерман Наблюдател на бизнес процеси) определиха тези Пол Харис Фелоус във всяка зона, които отговарят на критериите да са живи, да са за първи път Пол Харис Фелоус. След като тяхното съответствие с критериите е веднъж потвърдено и има писмено разрешение издадено за използването на техните имена за публикуване в Ротарианецът, на уеб страницата на Ротари и в други Ротари публикации. Надяваме се, че всеки едно-милионен Пол Харис Фелоу ще бъде официално отличен на съответните им Институти за зоните. Избраните представители ще получат лични отличителни табели Едно-милионен Пол Харис Фелоу към стандартния комплект от сертификат и медальон. Въпросите относно едно-милионния Пол Харис Фелоу могат да се отнасят до Roylene Gallas: roylene.gallas@rotary.org или по телефон на 1-847-866-3046.


2005-2006 Знамена за отличаване на клубове

При приключването на годината и отчетите към 30 юни, Развитие на фондовете ще разпрати знамена за отличаване на клубовете, които са постигнали следното:
  • 100% Поддържащ член клуб на Ротари фондацията: за да отговаря на критериите, клуба трябва да е постигнал 100 щ.д. на активен член и всеки да е дарил лично 100 щ.д.или повече към Годишния програмен фонд.

  • Всеки ротарианец, всяка година клуб: за да отговаря на критериите, клуба трябва да е постигнал 100 щ.д. на активен член от клуба лично да е дарил някаква сума към Годишния програмен фонд.

  • Топ три за дарения на човек в дистрикта: Знамената с нов дизайн отличават топ три клубовете във всеки дистрикт за най-много дарения на човек. Минимум от по 50 щ.д. на човек се изисква за получаване на знаменцето.


Напомняне: Считано от 1 юли 2005, Фондацията не дава знамена за топ три за най-много годишни дарения в дистрикта.
Нови значки за Големи донори

Новата игла във форма на диамант за Голям Донор и медальоните за дамите са изпратени до всички Големи донори по света в средата на юни 2006. Молбите за замяна трябва да се отнасят до Simone Chong, Мениджър на операциите на: simone.chong@rotary.org


Обществото Пол Харис (ПХС)

Считано от 1 юли 2006 Ротари фондацията официално признава Пол Харис обществото като програма за отличия администрирана от дистрикта. Новите материали в процес на производство за ПХС, но няма да могат да бъдат свалени от Центъра за сваляне още шест седмици. Информация за ПХС може да се намери на уеб страницата на Ротари като използвате този директен линк:www.rotary.org/newsroom/downloadcenter/pdfs/trf_phs_brochure.pdf
2006-2007 Комплекти за успех за клуба Всеки ротарианец, всяка година

Всеки президент на клуб трябва да е получил своя комплект за успех на клуба за 2006-2007 през май или юни. Комплектите дават полезна информация да насочва клубовете относно постигането на целите за годината. Всичката необходима информация можете да намерите в книжката Всеки ротарианец, всяка година за успех на клуба на девет езика.

За английския линкът е: www.rotary.org/newsroom/downloadcenter/pdfs/958en.pdf. Допълнителни лепенки за значки за поддържащи членове на Ротари фондацията могат да се поръчат в офиса за разпространение или РИ офиса.

Всеки ротарианец, всяка година (ЕРЕИ) Бюлетин Август 2006


ЕРЕИ бюлетинът за август 2006 се изпраща по имейл на всички RRFCs, DGs, DGEs, DRFCs, AGSCs, APFSAs, MGAs, RFACs, и президенти на клубове. Всички се насърчават да се абонират, за да получават този бюлетин по имейл. Това е единственото издание за ротарианската 2006-2007 година, което ще бъде изпратено по поща. За да получавате бюлетина онлайн, идете на www.erey.org и натиснете “Абонирай сe.”
30 юни 2006 Месечни отчети за даренията

За първи път досега „финалният” отчет за Месечните отчети з даренията към 30 юни 2006 ще остане на страницата на Ротари през цялата 2006-2007 ротарианска година. Насърчаваме офицерите на клубовете и дистриктите да посещават уеб страницата често, за да изчисляват постиженията за тази година спрямо тези от миналата. Този доклад трябва да е от полза също така на всички президенти елект на клубове, когато определят техните клубни цели за развитието на фондовете за 2007-2008 ротарианска година. Линк за този доклад ще ви бъде предоставен щом бъде пуснат на сайта доклада.


ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОГРАМИ

Програма на Ротари за обучение в мир и конфликти (РПЦС)
Първата сесия започна

Въвеждащата сесия на програмата на Ротари за обучение в мир и конфликти започна на 4 юли! Включен участник за този месец е Г-н Hasmukhkumar Patel, старши полицейски офицер в Гуджагат, Индия. Моля, посетете уеб страницата на програмата, за да прочетете повече за г-н Пател и останалите участници.РПЦС Програмата все още приема кандидатури за сесията на програма за Януари 2007.
Всеки дистрикт се насърчава да одобри колкото кандидати за РФ прецени като квалифицирани. Одобрението на кандидати е независимо от способността на дистрикта да дари ДДФ към фонда на програмата. Моля, вижте в уеб страницата на програмата http://www.rotary.org/foundation/educational/rpcsp/index.html за формуляри за кандидатстване и подробна информация. Моля свържете се с координатора на програмата Джен Уейдман jennifer.weidman@rotary.org или 847-866-3374 с всякакви въпроси.
ДДФ финансиране за РПЦС програмата

РПЦС програмата в момента приема дарения от ДДФ за фонда за РПЦС в подкрепа на участниците от региони и организации с ниски доходи. Моля помогнете за гарантирането , че никой квалифициран човек няма да бъде върнат поради липса на финансиране за приятелство.


Ротари центрове за международно обучение
Нов клас III завършили се добавя към нарастващата кохорта но бивши стипендианти на Ротари за световно мирно приятелство
Ротари световни мирни приятели завършиха през май и юни в университетите на Калифорния, Беркелей, Северна Каролина, Чапел Хил и от международния християнски университет. С наближаващите завършвания в областта на науките и университет в Брадфорд, броят на бившите стипендианти на Ротари за световно мирно приятелство скоро ще бъде 200. Този клас ІІІ завършва и скоро ще се присъедини към клас І и клас ІІ и ще започнат своята работа по подпомагането на мира по света.

Въвеждащо издание за Ротари центровете за международно обучение – монографии сега са достъпни.


“Източници на международни и междудържавни конфликти и възможности за разрешаване през това десетилетие”, редактирано от Едуин М. Епщайн е сборник от изследователски есета, написани от бившите стипендианти на Ротари световно приятелство. Следните големи теми са насоката на 11 статии.


  • Подходи към теорията за мира и разрешаването на конфликти

  • Източници на и изгледи за разрешаване на регионални конфликти

  • Въпроси на международното право

Поръчайте си копие днес за 10 щ.д. от публикации на РИ

По
Order a copy today for US$10 from RI publications.Ротари Световен мир симпозиум в Солт Лейк сити

Симпозиумът на Ротари за световен мир ще се проведе точно преди конгреса следващия юни в Солт Лейк сити. Срещата е отворена за всички приятели на Ротари световен мир и бивши стипендианти, заинтересовани ротарианци и техните гости също са добре дошли. Вижте за повече подробности през следващите месеци, но отбележете в календарите си 15-17 юни 2007


Моля, продължавайте да ставате дистрикти строители на мира. ДДФ все още са нужни за издръжка на следващите класове приятели в Ротари световен мир.

http://www.rotary.org/foundation/educational/amb_scho/centers/funding/index.html
Посланически стипендии и Ротари помощи за университетски преподаватели
Съветници домакини - напомняне

Крайният срок за дистриктите да известят РФ за назначенията на домакини съветници за 2006-2007 Посланически стипендии и университетски преподаватели беше 15 юни 2006. Към тази дата РФ получи назначенията от едва 37% от дистриктите. Програмите за посланически стипендии и Ротари помощи за университетски преподаватели се базира на ротарианците съветници, които да дават насоки на участниците за участието в Ротари по време на техния опит. Без активни и ефективни съветници РФ се превръща в просто финансов източник за обучение и преподаване в чужбина. За да гарантирате, че програмата е ефективна във вашата част на свето, моля говорете с дистриктите, с които работите, за да се уверите, че те назначават отличен ротарианец за съветник за учащите и университетските преподаватели, на които са домакини. Назначенията могат да се изпращат до РФ по факс на 847-866-0934 или по имейл.:scholarship.inquiries@rotary.org.
Обмен на групи за обучение
Призив за електронни финални доклади от групите за 2005-2006

Един обмен на групи за обучение не е завършен без представянето на финален доклад! РФ приканва дистриктите да изпратят своите финални доклади по имейл, включително и снимки. Докладите трябва да се представят директно на координатора в РФ за обмен на групи за обучение в рамките на два месеца от връщането на групата в техния дистрикт спонсор. Председателят на обмен на групи за обучение също изпраща копия от този доклад до членовете на под-комисията и гуверньора на дистрикта спонсор и дистрикта партньор. Докладите трябва да бъдат от 2 до 4 страници и да споменават както добрите страни на преживяванията на групата, така и предложения за подобряване за домакина дистрикт и за програмата. За образец за финален доклад вижте накрая на Наръчника за програмите за ротарианци и в Наръчника на групата.


Възстановяване на пари за 2005-2006

Напомнено е на председателите на обмен на групи за обучение, че молбите за възстановяване на пари за програмна година 2005-2006 трябва да се изпратят до координаторите на РФ до два месеца от изложените разходи. Плащанията се извършват в рамките на 20 работни дни от деня, в който се получат в РФ, ако документацията и фактурите са пълни.


2007-08 Възможности за двойки

Дистрикт гуверньорите за 2007-2008 трябва да в процес на осигуряване на дистрикт партньор за обмен на групи за обучение за 2007-2008 програмна година. Кандидатурите на дистрикта за обмен на групи за обучение ще бъдат изпратени на ДГЕ през юли и август: първо по електронен път, а после и твърдо копие. Попълнените кандидатури трябва да се представят на РФ до 1 Октомври. Формулярите за кандидатстване за дистрикта също могат да се свалят от уеб страницата на РФ. Неуспех да представите навреме кандидатурите може да намали шансовете за осигуряване първия избор на партньор дистрикт. Ако дистриктите имат нужда от помощ за завързване на контакт с потенциални партньори за обмен на групи за обучение, могат да се свържат с техния координатор на обмен на групи за обучение в РФ.

2006-07 Материали за обмен на групи за обучение ще се изпратят на председателите за дистрикта на обмен на групи за обучение


През късния юли или в началото на август всички наново преразгледани материали (включително наръчници, брошури, кандидатури и значки за бивши стипендианти) ще бъдат изпратени на всички председатели на дистрикта за обмен на групи за обучение. Тази година РФ ще изпрати насоки за програмата на СD. Публикациите и материалите за обмен на групи за обучение ще бъдат сложени за сваляне на уеб страницата на 8 езика.
ПРОГРАМА ЗА ХУМАНИТАРНИ ПОМОЩИ
Безвъзмездни помощи
Безвъзмездни помощи

През 2005-2006 ротариански година 2024 кандидатури за безвъзмездни помощи са одобрени за общо US$20,753,816 (тази цифра е това, което се покрива от Фондацията към ДДФ и в брой даренията). Това е 19% нарастване на сумата за финансиране спрямо одобреното з Безвъзмездни помощи от миналата ротарианска година.


Публикации за хуманитарни помощи

Както някои от вас може би знаят, наскоро бе положено усилие за разпращане до всички настоящи председатели за дистрикти за помощи запитване за обратна информация относно Наръчника за сертифициране на кандидатура за помощ (Ротари публикация 151). Това се оказа много полезна информация, която ще помогне и за бъдещи публикации. Едно от предложенията, което беше направено много пъти е да се включва информация от Наръчника за сертифициране на кандидатура за помощ в съществуващите публикации. В момента сме в процес по обновяване на Наръчника за Безвъзмездни помощи (преди Наръчник за Хуманитарни помощи – Ротари публикация 144). След това ще добавим уместната информация от Наръчника за сертифициране на кандидатура за помощ в Наръчника за Безвъзмездни помощи. Преразгледания наръчник за Безвъзмездни помощи трябва да бъде готов до Септември/Октомври 2006.


Закъсняло докладване

На своята априлска среща попечителите на Ротари фондацията взеха голям брой важни решения относно представянето на доклади за хуманитарни помощи. Попечителите отбелязват, че основополагащ компонент от службата за финансирането на помощи е подготовката и представянето навреме и точни доклади за помощите. Още повече, Попечителите поставиха цел за всички дистрикти и техните членове клубове да бъдат 100% отговарящи навреме на всички изисквания за докладване.


За да помогнат на клубовете да постигнат тази цел Попечителите приемат процедури за закъсняване с докладите, които включват изпращане на напомняния, изброяване на закъснелите клубове и препоръчване за закриване на клубове, които не са успели да докладват 30 месеца или повече. Освен това РФ ще преглежда статута за докладване на дистриктите и техните клубове членове на шест месеца. По време на тези прегледи, дистриктите ще бъдат оценявани според процента отворени помощи, които са навременно отговарящи на изискванията за докладване. Тази оценка ще включва всички видове помощи (Безвъзмездни помощи, Помощи за доброволци, З-Н помощи и Опростени помощи на дистрикта). Дистриктите и техните членове клубове, които не отговарят навреме с докладването - по-малко 70% от за два последователни прегледа на шестмесечие ще бъдат автоматично изключвани от участие в хуманитарни помощи. Това решение подчертава постоянната отговорност, която имат лидерите на дистриктите за гарантиране,че финансирането на помощите се използва по предназначение.

Надяваме се, че тези процедури ще помогнат на всички клубове и дистрикти да докладват навреме и пълно помощите, като по този начин постелят пътя към повече участие в програмата за Хуманитарни помощи. Документ с често задавани въпроси е приложен за повече информация.

Информация относно закъсняло докладване ще бъде изпратена до всички лидери на дистрикти към средата на юли.

Промени в персонала на Хуманитарни помощи

В петък, на 23 юни 2006, Джон Остерлунд неохотно прие оставката на Ане Грос като Мениджър на отдел Хуманитарни програми на Фондацията. За почти девет години Ротари фондацията се ползваше от ръководството на Ане, нейните визия и устрем в ръководството на бързо нарастващите Хуманитарни програми. Последният ден на Ане в Хуманитарни помощи ще бъде 4 август, петък. Тя ни напуска, за да води друг отдел в Чикаго за Световни помощи на КПМГ. Присъединете се към нашето пожелание за успех на Ане в тази нова глава от нейния живот.
Програма Хуманитарни помощи

Често задавани въпроси – Закъсняло докладване за помощиЮли 2006
В. Защо РФ установи нови процедури за закъсняло докладване?
О. Попечителите препотвърдиха, че основополагащ елемент от службата па отпускане на средства е подготвянето и представянето на навременни и точни даклади за помощите. Още повече, Попечителите поставиха цел за всички дистрикти и техните членове клубове да бъдат 100% отговарящи навреме на всички изисквания за докладване. Докато самите изисквания за докладване не са се променили, Попечителите установиха процедури, които да помагат на клубовете и дистриктите да постигнат тази цел.
В. Какви са новите процедури за закъсняло докладване на помощ?
О. РФ установи система за напомняне на спонсорите на помощите за представяне на техните доклади за помощи. След серията от напомняния, клубовете и дистриктите, които не са докладвали използването на финансирането на помощта за 21 месеца или повече се пускат на уеб страницата. (Моля, отбележете, че всеки клуб, който има закъснели доклади не може да участва в Хуманитарни програми. Въпреки това само тези, които са закъснели с 21 месеца или повече ще бъдат посочени на уеб страницата). Ако са изминали 30 месеца или повече РФ ще препоръча на Борда на директорите за закрие съответните Ротари клубове.
Освен това РФ ще преглежда статута за докладване на дистриктите и техните клубове членове на шест месеца. Дистриктите и техните членове клубове, които не отговарят навреме с докладването - по-малко 70% от за два последователни прегледа на шестмесечие ще бъдат автоматично изключвани от участие в хуманитарни помощи.
В. Каква информация ще се оценява по време на прегледа на шестмесечие?
О. Прегледа на шестмесечие ще включва всички помощи, отпуснати на дистрикта и неговите членове клубове; това включва Безвъзмездни помощи, Доброволчески помощи, Опростени помощи на дистрикта и З-Н помощи. Докладите за всички помощи трябва да бъдат получавани най-малко на всеки 12 месеца по време на проекта и до два месеца след приключването му. Всички помощи, за които докладите не са получени в посочените времеви рамки ще се смятат за закъснели.
В. Какво включва приемлив доклад за помощ?
О. Формулярите за докладване на помощ могат да се свалят от уеб страницата на РИ. Тези формуляри трябва да се използват за всички доклади за напредък и за финалните доклади. Приемлив доклад включва описание на постиженията на проекта, списък с ротарианската дейност по целия проект, информация за бенефициентите, отчет за всяко нещо като приход и разход и съответен банков отчет. Ако докладът не е приемлив, той се смята за закъснял.
В. Колко често закъснелите клубове ще се изброяват на уеб страницата на РИ?
О. Имената на закъснелите клубове ще бъдат обновявани на страницата на тримесечие.
В. Ако моят клуб е посочен на страницата на РИ, какво трябва да направим, за да бъде махнат от там?
О. За да бъде премахнато името на вашия клуб от списъка със закъснели с докладването, вашият клуб трябва да представи приемливи доклади (за напредъка или финални) за всички помощи, където е закъснял. Формулярите за докладване но помощи могат да се свалят от уеб страницата на РИ. След като бъде получен и разгледан от РФ , името на вашия клуб ще бъде премахнато при следващото обновяване на списъка.
В. Опитах се да се свържа със спонсориращия клуб, за да представят доклад, но не получих отговор, Какво трябва да направя?
О. Представянето на доклади за помощи е отговорност както на клуба домакин, така и на международните партньори. Партньорите трябва да работят заедно за попълване на формуляра и представянето му на РФ. Въпреки това, може да има случаи, в които да не можете да се свържете с вашия партньор. В такъв случай трябва да обмислите да се свържете с президента на клуб партньор или с дистрикт гуверньора на дистрикта партньор. Президентът на клуба или дистрикт гуверньора може би ще имат информацията необходима за попълването на формуляра. Вие може да искате да документирате успешното приключване на проекта, като приложите снимки за приключването на проекта или писма от бенефициентите. Ако не можете да откриете архиви за проекта и не можете да се свържете с ротарианците отговорни за него, попълнете формуляра колкото можете по-добре, като обясните защо липсва информация в доклада. Също така можете да включите документация от опитите да се свържете с вашия партньор
В. Нашият клуб партньор е закрит и ние не можем да открием информация за проекта. Кой е отговорен за този проект?
О. Въпреки че клубът е закрит, все още можете да се свържете с отделни ротарианци, които са участвали в проекта. Те трябва да могат до ви дадат информацията, необходима за попълване на доклада. Ако не можете да се свържете с никой ротарианец от клуба партньор, свържете се с дистрикт гуверньора или председателя на под-комисията за помощи на дистрикта. Ако клубът е закрит, РФ търси лидерите на дистрикта, за да е завърши помощта. Тези лидери трябва да съберат колкото може повече информация за проекта, ако е възможно физически да проверят за съществуването му и да докладват какво може да се научи за проекта на РФ.
В. Какво се случва, ако дистриктът няма право на участие в програмата за Хуманитарни помощи?
О. Докато дистриктът е под забрана, РФ ще спре придвижването на всички Опростени помощи на дистрикта, доброволчески помощи, безвъзмездни и З-Н помощи, където клубовете в дистрикта или самия дистрикт е основен спонсор. Кандидатури няма да се приемат или одобряват и одобрените помощи няма да се плащат.
В. Моят дистрикт е изключен от участие в програмата за Хуманитарни помощи. Какво трябва да направим, за да се премахне забраната?
О. За да бъде премахната забраната на вашия дистрикт РФ трябва да получи приемливи доклади (за напредък и финални) за закъснели помощи спонсорирани от клубовете във вашия дистрикт. След като тези доклади се получат и са разгледани от РФ, забраната за дистрикта се премахва.
В. С кого мога да се свържа за информация относно закъснели помощи за моя клуб или дистрикт?
О. Можете да се свържете с ващия координатор за хуманитарни помощи. Списъкът с персонала на програмата за Хуманитарни помощи можете да намерите на уеб страницата на РИ на: http://www.rotary.org/newsroom/downloadcenter/pdfs/hg_staff_sheet.pdf.

3-H Отпуснати помощи с молби

#

Файл #

Описание


Помощ отпусната от РФ

($US)


1

55784

3-H Помощ #55784 за сумата от US $300,000 за Ротари клубовете от Найроби Лангата (Дистрикт 9200, Кения) и Денвър Саутийст (Дистрикт 5450, САЩ) за помощ за осигуряване на система за доставяне на вода и системи за пречистване и хигиена за 7-9000 човека; образование за здраве и хигиена за членовете на местното общество и лагери за информация, предназначени за развиване на лидери в обществото, които ще са способни да обучават други, да организират, наблюдават и оценяват изпращанията и използването на водата и съоръженията за гетата на Кибера

извън Найроби, Кения.
$300,000

2

56411

3-H Помощ #56411 за сумата от US $300,000 за Ротари клубовете от Кумаси Ийст (Дистрикт 9100, Гана) и Корнуол Сънрайз (Дистрикт 7040, Канада) за помощ за осигуряване на значително развитие на обществото като се подобри образованието на възрастните и професионално обучение за жени и момичета; да доставя питейна вода и за хигиенизиране, да разширява основните услуги за здравно образование и подпомагане на обновяването на околната среда и за намаляване на почвената ерозия в региона Ашанти в Гана.

$300,000

3

56447

3-H Помощ #56447 за сумата от US $270,000 за Ротари клубовете от Пууна Норт (Дистрикт 3130, Индия) и Еммаус, ПА (Дистрикт 5420, САЩ) за помощ за осигуряване на професионално обучение и микрокредит за жени, за да могат те да получават и да допринасят за семейството по-добър приход, с образование, насочено към общите здравни въпроси като: здравето на майката и детето, безопасна за пиене вода, познаване на ХИВ и СПИН в Пюн, Индия..

$270,000

4

56668

3-H Помощ #56668 за сумата от US $226,050 за Ротари клубовете от Св. Марк (Дистрикт 7020, Хаити) и Св. Августин Сънрайз (Дистрикт 6970, САЩ) за помощ за създаване на "Фанми Ансанм", завършена агенция за социални услуги с възможност за оценка и намеса на криза, обучение на персонал, грижи по домовете на групи и други услуги като изграждане на местен доставчик на услуги за запазване на семействата и защитаване на младежта в селските райони на Кот дез Аркадин, Хаити.

$226,050

5

57518

3-H Помощ #57518 за сумата от US $300,000 за Ротари клубовете от Бейджинг (Китай) и РИ Дистрикт 7250, (САЩ) за подпомагане на обучение на лекари за по-малко инвазивни хирургически лечения на деца с вродени сърдечни недостатъци, за повишаване на информираността и възможностите в китайските болници и общества да се справят с проблема на вродената сърдечна болест, особено при деца в бедни райони и да осигурят филантропни възможности, които да поддържат двустранното образование да води програми за операции с дарения в китайските болници.

$300,000

6

57535

3-H Помощ #57535 за сумата от US $300,000 за Ротари клубовете от Буголоби Кампала (Дистрикт 9200, Уганда) и Аркадиа (Дистрикт 5300, САЩ) за осигуряване на микрокредит, който ще създаде работа в земеделския сектор и професионално обучение за 400 младежи за финансиране на тяхното образование в колеж и подкрепа на семействата; земеделската продукция от тези младежи ще осигури храна за 10 училища, за да нахранят 5000 недохранвани деца в област Канунгу на Уганда.

$300,000ПЛАНИРАНЕ И АДМИНИСТРАЦИЯ
2006-07 Наръчник за семинара на Ротари фондацията и наръчник за комисията

Производството и доставката на Наръчника за семинара на Ротари фондацията на дистрикта са отложени поради предизвикателствата, резултат от преноса на друга компютърна система. Въпреки че и двата наръчника се намират на уеб страницата за сваляне за 2005-06.  Използвайте следния линк за Наръчника на комисията.http://www.rotary.org/newsroom/downloadcenter/pdfs/300en.pdf. http://www.rotary.org/newsroom/downloadcenter/pdfs/438en.pdf - този е за наръчника за семинара. Няма много промени в текста /съдържанието във версията за 2006-2007 за наръчниците. Презентациите на Пауълпойнт, обикновено разпращани с наръчника за семинара са обновени и ще бъдат изпратени до РРФС в рамките на следващата седмица с инструкция за разпространение както е необходимо в техния дистрикт. Ако имате нужда от помощ за оценяване на информацията, моля свържете се с Melanie.Davis@rotary.org или 847-866-4451


Каталог: files -> info files
info files -> Май 2015. Това са дните, в които ще проведем Конференцията на нашия Дистрикт. Ще я проведем в подножието на величествената и красива Пирин планина в град Банско
info files -> Кодекс на ротарианската практика Февруари 2006 Глава I общи клаузи Част Кодексът 010 Цел 020 Цитиране 030 Структурни правила
info files -> Сидни / австралия 105 международен конгрес на ротари интернешънал 01 – 04. 06. 2014 год
info files -> Отпътуване в 00ч от София площад Ал. Невски за Истанбул 10. 00 ч
info files -> Законодателният съвет се събира на всеки три години
info files -> Отпътуване в 00ч


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница