Самолетна почивка италия пулия – Хотел Grand Hotel dei Cavalieri 4* МаршрутДата28.02.2018
Размер129.29 Kb.
#60419
САМОЛЕТНА ПОЧИВКА ИТАЛИЯ ПУЛИЯ – Хотел Grand Hotel dei Cavalieri 4*
Маршрут: София – Бари – Кампомарино ди Маруджо – Матера – Алберобело – Локоротондо – Мандурия – Остуни – Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука – Галатина – Нардо – Лече – Отранто – Бари – София
Дати: 20.05.2018г.; 27.05.2018г.; 03.06.2018г.; 10.06.2018г.; 17.06.2018г.; 24.06.2018г.; 02.09.2018г.; 09.09.2018г.; 16.09.2018г.; 23.09.2018г.; 30.09.2018г.
8 дни / 7 нощувки
1 ден: София – Бари – Кампомарино ди Маруджо
Нашата почивка в Италия ще започне с отпътуване от летище София с директен полет в 12:45 ч. Кацане на летището в Бари в 13:10 ч. Пешеходна разходка в историческия център на града (включена в цената). Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Кампомарино ди Маруджо – Матера
Закуска. Информационна среща. Следва свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Матера*. Матера е обект от световно значение под закрилата на ЮНЕСКО. Началото си води от времето на палеолита, когато първите му обитатели заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т. нар. саси, като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в сасите не се променят, докато в началото на 50–те години на 20 в. италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат Мъртвия град. Мъртвият период продължава, докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога саси заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Ще направим пешеходна разходка в историческия център. Вечеря. Нощувка.
3 ден: Кампомарино ди Маруджо – Алберобело – Локоротондо

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо. Екскурзията ще започне с пешеходна разходка в града на трулите – Алберобело, с включена дегустация на ликьор и местни сладки. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най–изумителен е градският музей Територио, който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от 18 в. В близост до главния площад се намира църквата Санта Лучия от началото на 19 в. Следва посещение на Локоротондо – пешеходна разходка из улиците на гинесовия рекордьор за най–много букви „о“ в името. Странното име, което означава „кръгло място“, произлиза от също толкова интересния исторически център с кръгла форма. Локоротондо е известен още като Град на балконите и като една от 36–те най–красиви общини в Италия. Тук не само къщите си имат номера, но и всеки балкон е номериран. Вечеря. Нощувка.
4 ден: Кампомарино ди Маруджо – Мандурия – Остуни
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Мандурия и Остуни с дегустация на вино и брускети. Мандурия е едно от най–важните места за античната култура на месапите. Там се произвежда известното вино Примитиво ди Мандурия. В музея на виното могат да се видят инструменти, които са се използвали за производството на вино, както и типични предмети от бита на населението в миналото. В околностите на Мандурия има запазени останки от крепостните стени на града. Разходка из градчето с дегустация на вино и брускети в традиционна винарска изба. Следва да направим пешеходна разходка в историческия център на Остуни, често наричан Белият град и известен с производството на вино, висококачествен зехтин и с характерната архитектура в бяло. Днес най–забележителни за посещение в Остуни са катедралата Успение Богородично, епископският дворец и множеството запазени дворци на аристократични фамилии. До началото на второто хилядолетие катедралата е функционирала като православна църква, а през 13 в. Фридрих II я превръща в католическа. След като пострадала при земетресение през 15 в., църквата е построена наново в готически стил. Вечеря. Нощувка.
5 ден: Кампомарино ди Маруджо – Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия „Токът на ботуша“Галиполи, Песколюзе, Санта Мария ди Леука. Екскурзията ще започне с пешеходна разходка в историческия център на Галиполи. Градът поразително напомня на Несебър със своята модерна част, която е свързана със запазената стара част чрез мост. Основан от месапите и развивал се като военно средище и търговско пристанище по време на Римската империя и Средновековието, Галиполи постига своя икономически разцвет през 16 в., когато става най–големият пазар за зехтин в Средиземноморието. Все още могат да се видят подземните преси за извличане на маслиново масло. Именно на това „злато“ Галиполи дължи бурното си развитие в миналото. Днес на интерес се радва византийската крепост от 13 в., която е преустройвана от арагонците, за да придобие днешния си вид. Един от най–загадъчните обекти в града е Гръцкият фонтан, смятан някога за най–стария в Италия, с неизяснена датировка и до днес. Време за плаж в курорта Песколюзе – най–неустоимото кътче от Пулия, наричано Малдивите на Саленто заради 8–километровия си плаж. Прозвището му съвсем основателно препраща съзнанието към тюркоазените води и искрящите фини пясъци на екзотичните ширини. Със залеза на слънцето, приливът обгръща обширния плаж и над водата остават само върховете на дюните, които приличат на разпръснати пясъчни острови. Върху дюните е запазена естествената растителност от акация и водна лилия. Следва посещение на светилището на Финибус Тера в Санта Мария ди Леука, известно като „Светилище на края на света“. Любопитно е, че на другия край на Стария свят – на северозападния край на Британия, съществува светилище със същото име.

Вечеря. Нощувка.

6 ден: Кампомарино ди Маруджо – Галатина – Нардо
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Галатина и Нардо. Екскурзията ще започне с пешеходна разходка в старата част на Галатина с посещение на църквата Св. Екатерина от Александрия, в която се намират мощите на светицата. Църквата е украсена със стенописи от Франческо Д'Арезо. Преди обединението на Италия градът е носил името Сан Пиетро ин Галатина и, както тогава, така и днес, се нарежда сред най–значимите центрове на регион Саленто. Галатина е един от най–гъсто населените градове в Южна Италия. Следва посещение на Нардо, който получава статут на град през 1952 г. В продължение на векове е бил византийски център, а през 1497 г. се превръща в основен културен център на Саленто с изграждането на университети и академии. Старият град е богат дворци, църкви и параклиси. По време на пешеходната разходка се посещава катедрала Успение Богородично, построена около 1080 г. Вечеря. Нощувка.
7 ден: Кампомарино ди Маруджо – Лече – Отранто
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Лече и Отранто с дегустация на кафе и сладки. Екскурзията ще започне с посещение на Лече с включена дегустация на кафе Leccese (с бадемово мляко) и местни сладки. Лече е известен като Флоренция на Пулия заради съхраненото богатство от шедьоври на архитектурата и изкуството, където сред хармоничната смесица от стилове преобладава бароковата архитектура. Интересни забележителности в Лече са катедралата Успение Богородично, Епископският дворец, църквата Богородица на благодатта, градската крепост, областният музей, римският театър и колоната на св. Орондзо, подарена от град Бриндизи в чест на покровителя на Лече. По време на разходката се спира на площада пред катедралата и при църквата Свети кръст. Следва разглеждане на Отранто, където можете да се потопите в южняшката атмосфера на Италия. През античността оттук е минавал един от главните пътища на Римската империя и градът е служил като изходен пункт за настъпление към Балканите. Добре запазен е средновековният арагонски замък, увековечен в първия готически роман в историята Замъкът на Отранто на английския писател Хорас Уолпоул. Емблематична е катедралата Благовещение, в която се съхранява една от най–красивите подови мозайки от Средновековието, както и колони, за които се смята, че са донесени от храма на Минерва. Ще направим пешеходна разходка в историческия център на Отранто с посещение на катедралата с една от най–красивите подови мозайки от Средновековието. Вечеря. Нощувка.
8 ден: Кампомарино ди Маруджо – Бари – София
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 13:40 ч. Кацане на летище София в 15:55 ч
Цени ранни записвания до 07.02.2017!


Дата:

Цена:

Наличност:

20.05.2018г.

820 лева

Няма места

27.05.2018г.

860 лева

Ограничени места

03.06.2018г.

860 лева

Няма места

10.06.2018г.

920 лева

Има места

17.06.2018г.

930 лева

Има места

24.06.2018г.

930 лева

Ограничени места

02.09.2018г.

1010 лева

Има места

09.09.2018г.

930 лева

Има места

16.09.2018г.

930 лева

Има места

23.09.2018г.

860 лева

Има места

30.09.2018г.

850 лева

Има места


Цената включва:


 • Самолетен билет за директен полет София – Бари – София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг. (55x40x23 см.) в самолета;

 • Трансфер летище – хотел – летище;

 • 7 нощувки на база полупансион (с включени 1/4 л. вино и 1/2 л. газирана вода по време на вечерята) в стандартни стаи с балкон или тераса в хотел "Grand Hotel dei Cavalieri" 4* или подобен в Пулия;

 • Включен екскурзия в Бари;

 • Wi–Fi в общите части на хотела и в стаите;

 • Чадъри и шезлонги край басейна (при наличност);

 • Чадър и два шезлонга на плажа на стая (при наличност);

 • Безплатен транспорт от хотела до плажа;

 • Анимация за деца и възрастни;

 • Миниклуб за деца от 4 до 13 години;

 • Съдействие и помощ на български език по време на целия престой;

 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.;


Цената не включва:


 • Туристическа такса (ако има такава): заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация. Към момента такава не е обявена;

 • Разходи от личен характер;

 • Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание;

 • Ползване на плажна кърпа: 2 EUR при вземане и за всяка смяна;

 • Бебешка кошарка: 5 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела);

 • Единична стая – 226 лeвa. Поради високата заетост на хотела единичната стая ще бъде на заявка потвърждение!

 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лева за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лева за 8 дни;

 • Целодневна екскурзия до Лече и Отранто с дегустация на кафе и сладки – 104 лева за възрастен, 52 лева за дете от 2 до 11.99г.;

 • Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо с включена дегустация на ликьор и местни сладки – 95 лева за възрастен, 48 лева за дете от 2 до 11.99г.;

 • Целодневна екскурзия до Мандурия и Остуни на български език с включена дегустация на вино и брускети – 89 лева за възрастен, 45 лева за дете от 2 до 11.99г.;

 • Целодневна екскурзия "Токът на ботуша" – Галиполи, Песколюзе и Санта Мария ди Леука с включена дегустация на зехтин и местни продукти – 98 лева за възрастен, 49 лева за дете от 2 до 11.99г.;

 • Целодневна екскурзия до Матера – 79 лева за възрастен, 40 лева за дете от 2 до 11.99г.;

 • Целодневна екскурзия до Галатина и Нардо – 89 лева за възрастен, 45 лева за дете от 2 до 11.99г.;

 • Пакет от 3 екскурзии: Матера; Мандурия и Остуни; Лече и Отранто – 249 лева за възрастен, 125 лева за дете от 2 до 11.99г.; Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 записани туристи;

 • Пакет от 4 целодневни екскурзии: Матера; Мандурия и Остуни; Лече и Отранто; "Токът на ботуша" – 340 лева за възрастен, 170 лева за дете от 2 до 11.99г.; Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 записани туристи;


Отстъпки:


 • Отстъпка за допълнително легло в двойна стая: 90 лева;

 • Отстъпка за дете от 2 до 11 г.: 226 лева;


Забележки:


 • Възможни са изменения в цените на екскурзиите в зависимост от региона на отпътуване;

 • Туроператорът не носи отговорност за действия или бездействия на трети лица, които не са пряко свързани с изпълнението на програмата, но имат косвено отношение;

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата;

 • За пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по–малко от 6 месеца преди датата на отпътуване;

 • За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие;

 • Не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания;

 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно;

 • Всички упоменати часове са приблизителни;

 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването;

 • Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 25 туристи;

 • Дните на провеждане на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение от местния представител;

 • Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 100 лева;

 • Записването на допълнителните екскурзии от България става най–късно до 14 дни преди датата на отпътуване;

 • ОТСТЪПКА –50% за цените на допълнителните екскурзии за деца от 2 до 11.99 год. възраст!


Важно:


 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;

 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най–ниската цена при наличие на оферта за "last minute";

 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";


Условия за резервации:


 • При записване се внася депозит не по–малко от 30% от цената на пътуването;

 • Доплащане до минимум 45 дни преди датата на заминаване;


Условия за анулации:


 • При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60–я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;

 • При анулиране на резервацията от 59 до 45 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;

 • При анулация 44 – 30 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;

 • При анулация 29 – 15 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;

 • При анулация по–малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването;


Полетно разписание (подлежи на препотвърждение): • София – Бари: 12:45 – 13:10;

 • Бари – София: 13:40 – 15:55;


Хотел:


 • Хотел "Grand Hotel dei Cavalieri" 4* е разположен в западната част на тока на италианския ботуш, в курортното селище Кампомарино ди Маруджо – един от известните морски курорти в района на Таранто, на около 15 км от град Мандурия, познат с изключителното си вино "Примитиво ди Мандурия" и на около 40 км от центъра на историческия град Таранто. Летището в Бари отстои на около 150 км. Местоположението му е много благоприятно за опознаване на някои от най–атрактивните забележителности в регион Пулия. В близост до хотела има спирка на автобус до Таранто (цена: около 3 EUR в посока). От центъра на Кампомарино ди Маруджо могат да се хванат автобуси до Мандурия и Маруджо. В рамките на 1,8 км от хотела има ресторанти, пицарии, кафенета, барове, супермаркет, магазини, фризьор;

 • За да осигури приятен престой на гостите си, хотелът разполага с 24–часова рецепция, два асансьора, лоби бар, безплатен Wi–Fi интернет в стаите и общите части, добре оборудван СПА център и голям външен басейн, подходящ за малки и големи, бар край басейна, безплатен паркинг;

 • Разнообразната и богата закуска се предлага на блок маса в зала на 4–тия етаж с красива панорама. Закуската продължава от 7:30 до 10 ч и включва хляб, колбаси, яйца, сирена, йогурт, разнообразие от тестени сладкиши, мюсли, свежи плодове, плодов сок, кафе, мляко и чай;

 • Вечерята се сервира на блок маса в ресторанта, предлагащ типична местна и национална кухня. Обслужването продължава от 19 до 21 ч.

 • За обяд на разположение на туристите е ресторантът в хотела на свободна консумация, както и барът на плажа;

 • Комплексът разполага с основна сграда и няколко двуетажни вили. Настаняването е според наличността на свободните стаи;

 • Всички стаи са модерно обзаведени и имат телевизор, минибар, централна климатизация с индивидуално регулиране, сейф, баня с душ, сешоар, безплатен Wi–Fi интернет, теракотен под. Предлагат се стаи за трудноподвижни туристи, които се предоставят след предварителна заявка и потвърждение от страна на хотела;

 • Стаите са разположени на 1–ви, 2–ри и 3–ти етаж и имат балкон или тераса. Предоставят възможност за настаняване на максимум трима туристи. Допълнителните легла представляват разтегателен диван, разтегателен фотьойл или сгъваемо легло. При предварителна заявка може да се осигури бебешка кошарка срещу доплащане на място – 5 EUR на ден.

 • Единичните стаи са в ограничено количество и подлежат на допълнително потвърждение;

 • Собственият пясъчен плаж на хотела се намира само на около 600 м разстояние през спокойната и добре озеленена вилна зона на курорта. До него се стига с безплатен транспорт или пеш за около 15–20 минути по алеите покрай кокетни ваканционни вили. Плажът е заобиколен от борова гора и е оборудван с безплатни за гостите чадъри и шезлонги – 1 чадър и 2 шезлонга на стая до изчерпване. Сгушеният в прохладна зеленина бар на плажа предлага освежаващи и разхладителни напитки, както и леки закуски. От хотела могат да се наемат плажни кърпи на цена около 2–3 EUR за брой и за всяка смяна;

Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница