Сдружение ” клуб каяк туризъм „ тетида” нова загора” Представляващ : Йонко Йорданов Кожухаров 0887433126Дата16.08.2017
Размер26.59 Kb.
СДРУЖЕНИЕ
” КЛУБ КАЯК ТУРИЗЪМ „ ТЕТИДА” НОВА ЗАГОРА”


Представляващ : Йонко Йорданов Кожухаров - 0887433126

Фейсбук

https://www.facebook.com/Клуб-Каяк-Туризъм-Тетида-Нова-Загора-143510209010991/?fref=ts

Сдружение „Клуб Каяк Туризъм „Тетида” Нова Загора е учредено на 9 май 2009 година. То е туристическо дружество предимно за воден туризъм и създава, разработва и поддържа туристически маршрути по вода в Новозагорския регион, превличайки туристи от страната и чужбина, за да се докоснат до неповторимата природа по поречието на река Тунджа и язовир Жребчево.

1. Църквата в Жребчево https://www.youtube.com/watch?v=bbpET2bpAzk

Сдружението стопанисва парче земя покрай река Тунджа и насоката в която работи, е да изгради и предложи на новозагорци, а и не само на тях, база където могат да прекарат приятно свободното си време. Наред с възможността да се качат на каяк и да преминат по бързеите, наслаждавайки се на девствената природа, туристите могат да се забавляват с риболов, да се разхладят в кристално чистата вода на Тунджа в този район, или просто да си организират пикник под прохладните сенки покрай реката.

Базата разполага с ток, питейна вода, баня, тоалетна, скара, хладилници, маси и пейки и позволява няколкодневен приятен престой на палатка сред природата.

Заслуга на Сдружението е водния маршрут по река Тунджа от стената на яз. Жребчево до бента при село Бинкос. Маршрутът бе проучен, почистен и пригоден за воден туризъм. В момента се поддържа и използва ежеседмично, както от наши туристи, така и от гости от цялата страна.

https://www.youtube.com/watch?v=0HdL6g2n7e8

Всяка година 150 каякари от цяла България посещават организирания тридневен национален воден поход по яз. Жребчево и река Тунджа, който се провежда през юли месец и е включен в календара на Българската Федерация по Воден Туризъм. Към момента това е най – масово посещаваният воден поход на територията на страната ни.

https://www.youtube.com/watch?v=t8xdnbs4rUA

Представители на Сдружението участват в редица международни регати като:  1. „Вога Лонга”, Венеция,

  2. Първомайска Дринска регата в Босна и Сърбия,

  3. международната регата ТИД по река Дунав от Германия до Черно море.  1. Включват се активно и в националните гребни регати организирани от Българската Федерация по Воден Туризъм по река Янтра от Бяла до Русе,

  2. река Арда и нейните три язовира,

  3. река Тунджа при Елхово,

  4. река Марица от Пловдив до Свиленград и

  5. река Струма край Кюстендил.
Вече трето подред лято Сдружението организира 10 дневен морски каяк лагер на различни места по българското черноморие съвместно с каяк клубове от Димитровград, Плевен, Варна, Пловдив.

Всяка година се провеждат пешеходни походи през ранна пролет и късна есен Жеравна – Котел, Нейково – Котел.

Поради големия интерес към планински преходи с велосипеди, Сдружението предлага на каякарите посещаващи базата, успореден на реката колоездачен маршрут от с. Баня до с. Бинкос, като удовлетворява и интересите на гостите, запалени по маунтинбайк.


Ако имате свободно време и желание да го прекарате сред природата или търсите доза адреналин, изберете синята река, чистия въздух, нощите край лагерния огън и свободния дух на каякарите!
Каталог: sites -> default -> files -> 2017
2017 -> Военно окръжие Сливен информира, че със заповед на министъра на отбраната на Република България
2017 -> Актуален списък на читалища в община нова загора – 2016 г
2017 -> Nova zagora municipality
2017 -> Регистър на издадените разрешения за таксиметров превоз в община нова загора
2017 -> Категоризирани обекти в община нова загора
2017 -> Задача на тд „Алеко-1900 е разширяване на дейността с повече училища и ученици на територията на община Нова Загора
2017 -> 188 вакантни длъжности
2017 -> Гр. Раднево „Тартюф”
2017 -> Категоризирани обекти в община нова загора


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница