Упътване за избор на подходящ размер каскаДата13.10.2018
Размер61.81 Kb.
#85007
Каската трябва да бъде нагласена така, че да пасва на носещия,например каишките трябва да бъдат сложени така, че да не покриват ушите,катарамата не трябва да лежи на челюстната кост и каишките и катарамата трябва да са както удобни,така и здраво закрепени;

Каската се носи правилно, когато:


- тя е поставена изцяло и точно на главата, с предната си част, която е ниско над веждите(но не прекалено,на разстояние два три пръста над веждите), така че да защити челото; 
- подплънките осигуряват плътен и еднакъв натиск върху цялата глава, така че кожата на челото да се мести, когато мърдате каската наляво или надясно, назад или напред; 
Ако притягащите ремъци не са правилно нагласени, е възможно каската да бъде съборена. Притягащите каишки са правилно нагласени, когато:
- каската е поставена изцяло и точно на главата, с предната си част, която е ниско над веждите, така че да защити челото; 
- в случай за каска за байк - каишките отпред и отзад от "Y" са поставени съответно отпред и отзад на ушите; 
- каишката, която минава през брадичката не е отпусната и съответно е закопчана; 
Основни правила:
- не носете каската, сложена назад. Винаги, когато се наложи притягайте каишката, ако е отпусната. Каски, които са спуснати назад, могат лесно да паднат и не защитават челото; 

Каската отговаря на изискванията за безопасност БДС EN 1078:2001

Каската отговаря на Основните изисквания за безопасност съгласно Директива 89/686 на Европейската общност.В сила е сертификат No.МТ-S0612748 за сътветствие с Европейски стандарт EN 1078: 1997+A1:2005, издаден от Most Compliance Laboratory Ltd

Производител:Hongkong Wideland Industrial Co.Ltd

404#,block A,East Lake Garden,10# East Songjing Road,

Ningbo,China
Упътване за избор на подходящ размер каска:

Често срещано погрещно схващане е ,че размера на каската се определя според възрастта.Детската каска се основава на обиколката на главата на детето, а не на възрастта на детето.

За да сте сигурни, че ще вземете правилния размер каска, важно е да измерите обиколката на главата на детето.С помощта на мерителна лента, започнете над веждата и увийте лентата около главата.Запомнете обиколката в сантиметри и търсете каска с този размер.

Детска каска за потребители на скейтборд и ролери

Модел : HEM 001 / HEM 014

Размер: S (Обиколка на главата 54-56 см) / M (Обиколка на главата 56-58 см)

Маса: 170 гр / 170 гр

Произведена : юли, 2010 / юли, 2010

Производител:Hongkong Wideland Industrial Co.Ltd

404#,block A,East Lake Garden,10# East Songjing Road,Ningbo,ChinaВносител:Мони Трейд ООД ,Адрес: гр.София, ул.Складова база 1 ,Тел: 02/ 936 07 90
Каската отговаря на изискванията за безопасност БДС EN 1078:2001

Каската отговаря на Основните изисквания за безопасност съгласно Директива 89/686 на Европейската общност.В сила е сертификат No.МТ-S0612748 за сътветствие с Европейски стандарт EN 1078: 1997+A1:2005, издаден от Most Compliance Laboratory Ltd

Производител:Hongkong Wideland Industrial Co.Ltd

404#,block A,East Lake Garden,10# East Songjing Road,Ningbo,China

Моля, прочетете внимателно тази инструкция преди употреба и се уверете, че сте разбрали информацията в нея.Запазете инструкцията за бъдеща справка, ако е необходимо!

  • Внимание!Тази каска е предназначена да бъде носена за немоторизирани спортове:велосипеди,скейт-борд и ролери. ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА МОТОРИ И МОТОЦИКЛЕТИ.

  • За да осигури необходимата защита ,каската трябва да е поставена така ,че да предпазва челото, да не се избутва много назад към тила.

  • Внимание!Тази каска не трябва да бъде носена от деца при катерене или при други дейности,когато съществува риск от задушаване или обесване,когато каската на детето се закачи.Каската не може да предпазва винаги от наранявания.

  • Внимание!Каската е проектирана по начин да поеме силата на удара при евентуален сблъсък.При наличен вече такъв, дори и да няма видима повреда на каската, тя трябва да бъде сменена с нова.

  • За максимална защита, каската трябва да бъде по мярка и всички стягащи ремъци да са здрави.Каската предпазва само тогава, когато пасва добре на потребителя.Моля, вижте по-долу показаната схема за правилно поставяне на каската.Моля прочете инструкцията за употреба към каската.
НЕПРАВИЛНО НЕПРАВИЛНО ПРАВИЛНО
Инструкция за поставяне на детска каска:

СТЪПКА # 1

С едната ръка внимателно се опитайте да повдигнете предната част на каската назад и след това напред.Каската не трябва да се мести нагоре и надолу.

Проблем : Шлемът се движи напред и назад и разкрива челото.

Решението: Закопчайте катарамата на каишката,която минава под брадичката безопасно около гръкляна. Свържете закопчалката и издърпайте каишката, докато се притегне хубаво около гръкляна,като разстоянието от гърлото до лентата не трябва да е повече от един пръст. Това осигурява каската Ви, че ще си остане на място при удар.Ако тези притягания не помогнат за правилното положение на каската,най-вероятно тя не е правилния размер.
СТЪПКА # 2

С едната ръка внимателно се опитайте да повдигнете задната част на каската нагоре и след това надолу.Каската не трябва да се мести нагоре и надолу.

Проблем : Шлемът се движи напред и покрива очите на детето.

Решението: Закопчайте катарамата на каишката, която минава под брадичката безопасно около гръкляна.Уверете се, че подбрадника е плътно прилепнал.Също може да коригирате позицията с помощта на самозалепващите дунапренови подложки.
СТЪПКА # 3

Хванете шлема от двете му страни и накарайте детето да си поклати главата в знак на отричане (наляво –надясно) колкото се може по –силно.Каската не трябва да може да се мести на главата на детето в този случай.

Проблемът: Шлемът се подхлъзва от едната към другата страна.

Решението:Проверете дунапреновите подложки от страни и се уверете , че лентата е равномерно коригирана.СТЪПКА # 4

Нека детето отвори устата си възможно най-широко, без да си мърда главата.В това положение горната част на каската трябва да дърпа надолу.

Проблемът: Шлемът не се мести надолу, когато детето е с широко отворена долна челюст.

Решението:Затегнете подбрадника.Уверете се че лентите минават правилно от двете страни на ухото в “Y” вид и се събират под всяко ухо.


СТЪПКА # 5

Проверете дали предната част на шлема покрива челото на детето.Разстоянието от предната част на каската до веждите на детето не трябва да бъде повече от два-три пръста.

Проблемът: Шлемът не покрива челото на детето.

Решението: Позицията на каската не трябва да бъде повече от два три пръста на веждата.Затегнете всички хлабави каишки.

Често срещана грешка е да се поставя каската ниско върху челото. Каската трябва да стои хоризонтално върху главата, на разстояние няколко пръста над веждите. Между придържащата лента и гърлото трябва да има разстояние, не по-голямо от един пръст. Цялата каска трябва да може да се преметсва по главата не повече от един сантиметър, в която и да е посока. Лентата трябва да е далеч зад брадичката, близо до гърлото.


Подръжка на каската:

  • Някои вещества могат да причинят повреди върху каската, въпреки тези вреди да не са видими. Използването на каквито и да е химически вещества ,бои или почистващи разтвори могат да развалят каската и да я направят неефективна при евентуален инцидент.За почистване използвайте само влажна кърпа и много мек сапун.

  • Моля, не правете никаква промяна и модификация на каската ,тъй като може да намалите нейната ефективност.

  • Третирайте каската все едно е много крехка. Изпускането на каската от височината над кръста може да причини повреда, дори и да не се вижда.В такъв случай трябва да я смените за нова.
    - За чистенето на каската използвайте само вода и неутрални миещи препарати - детски сапуни или специални препарати за каски. Силните препарати могат да повредят боята на каската .

- За почистването на упорити бубулечки от каската, наложете мокра кърпа или салфетка върху тях за няколко минути - след това се почистват доста по-лесно.
- Не лепете стикери на каската. Някои материали на каските може да се повредят от лепилото.
- Не оставяйте каската си близо до гориво, почистващи препарати или при висока температура.

- Не използвайте препарати за полиране на мебели - обикновено те съдържат петролни химикали.


- Производителят препоръчва смяна на каската на 3 години при правилна употреба. Ако е изпусната по-силно или е използвана по предназначение (катастрофа/падане) - сменете я веднага - тя вече е отработила своето.
Каталог: site files -> UserFiles -> file
file -> 14: 20 почивка обяд
file -> Упътване за експлоатация на абсорбатори ariston
file -> Национален форум по дентална медицина „мадарски конник” – гр. Шумен 30. 01-01. 02. 2015 г
file -> Семинар Модератор: доц. Д-р Сн. Цанова повдигане височината на захапката. Клинични аспекти
file -> Допълнителна информация по чл. 33, ал. 1, т. 6 от Наредба №2 от 17. 09. 2003г на кфн на „оптела-лазерни технологии” ад-пловдив
file -> За обществена поръчка на стойност по чл. 20, ал. 3 от зоп
file -> Семинар на рк на бзс пловдив 30. 09. 01. 10. 2017г., гр. Хисар, Хотел „Аугуста


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница