В обединението могат да участват всички социалисти до 35 г. То е отворено и към всички членове на съществуващите и сега младежки организации в бсп, които могат да станат част и от обединениетоДата22.07.2016
Размер31.76 Kb.
#861
След като повече от 3 месеца се наслушахме на какви ли не страхотии за БСП, днес имаме добра новина за партията. И тя е, че най-сетне Младежко обединени в БСП ще има. То не е резултат единствено от енергията на хората, които сега отговарят за Младежката политика на БСП. То превръща в реалност мечтите и усилията на много хора и екипи преди мен. По-паметливите знаят, че опитите започват още преди 100 години. Е, надявам се, че този ще е успешен.
Защото този път имаме много голямо национално представителство – в 211 от общо 264 общини в България вече са създадени клубове на Младежкото обединение. Така че, на 10 и 11 октомври над 520 делегати - млади социалисти от цялата страна ще са в София, за да учредят своето обединение. На учредителната конференция те ще изберат свой председател и Национален съвет.
В обединението могат да участват всички социалисти до 35 г. То е отворено и към всички членове на съществуващите и сега младежки организации в БСП, които могат да станат част и от обединението.
Както казах МО не е „чисто ново” и стъпва върху много свършена работа, върху няколко кампании, които направихме с младите в БСП през последната година.
Започвам отзад напред. Всички вие запомнихте Презареждане, въпреки, че то не бе подкрепено от скъпи рекламни кампании. Тази кампания бе чиста и позитивна. Единственото голямо вложение в нея бяха енергията и ентусиазмът на младите в БСП. Е, не мина без другарски огън, без опити тя да бъде обявена за провал. Това, че след изборите тези млади хора, които работиха за Презареждане успяха да изградят бъдещата структура на Младежкото обединение означава, че то е изпълнила част от мисията си. Единственият провал бе, че Презареждането всъщност не се състоя в листите. И че ние не предложихме на българите лицата на млади и необременени социалисти.
Всички вие помните и Епизодите – младежките срещи в БСП. В Епизод 1 показахме, че БСП не е партия на пенсионера. Извадихме млади лица, които формулираха конкретни политики. Част от тях залегнаха в бюджета. Обновихме и Националния съвет на партията с над 70 млади лица. След Епизод 2 проведохме най-голямото проучване за приоритетите пред страната.
Наричаха ни луди ентусиасти, гледаха на нас като на непослушни деца, казваха ни, че сме прекалено млади и зелени... Може би забравяха, че и те са били млади? Че всяка организация се нуждае от идеите на младостта, за да продължи да живее.
Най-важното постижение за мен, е че с всички кампании доказахме - качествени млади хора в БСП има и те не искат да бъдат употребявани за украса.
След толкова работа днешните младите в БСП вече са узрели да имат единна организация, която да фокусира енергията и потенциала им. Защото ние наистина пишем собствения си филм.
След Епизод 1 и Епизод 2, логично идва и Епизод 3. Той ще се казва КОД ПРОМЯНА. Под това мотото ще мине учредителната конференция на Младежкото обединение в БСП.
Код Промяна, защото с работата си досега показахме на хората, че има и една друга БСП, която може да бъде партия и на младите - реални хора, специалисти, с опит, авторитет и качества.
Код Промяна, защото настъпва една много важна организационна промяна в работата на младите в БСП. Вече имаме своя структура с всички произтичащи от това задължения. Те ще бъдат много по координирани и мобилизирани
Код Промяна, защото тя е необходима и в мисленето ни. Младите не трябва да разчитат на това да се крият зад нечий широк партиен гръб, на това някой да ги мести по партийната стълбица.
Код Промяна, защото младите могат да бъдат част от обновлението и промяната на БСП.
Код Промяна, защото младите могат дая отворят партията към обществото, да разработват политики за други млади хора в България .
Вярвам, че Младежкото обединение няма да е в ъгъла на партийния живот, а ще бъде авангард на БСП.
Целите му са да:
Отстоява и разпространява социалистическите ценности социалистическите идеи в България
Да създава реални политики и инициативи, които са в синхрон с левите ценности във всяка сфера, която има отношение към младите в БГ
Младежкото обединение цели да е компетентно и диалогично, да развива партньорства с гражданското общество и да ангажира политическото представителство на БСП в парламента и общините с решаването на конкретни проблеми на хората.
Вътре в БСП Младежкото обединение вижда ролята си като активен партньор на всички поколения в партията. То ще помага на БСП да съживи партийните организации и да върне връзката с хората.
Негова цел е обновлението и подмладяването на партията, модернизирането й и запазване на единството и стабилността й
Каталог: dobrev k.mbox
dobrev k.mbox -> Кафене новини в памет на закъснялата паметливост срещу злопаметния Първанов
dobrev k.mbox -> Българската комунистическа партия
dobrev k.mbox -> На Дарин Вълев Мирчев София 1784, ж к."Младост-1", Полигона
dobrev k.mbox -> Климент охридски” исторически факултет
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Въпроси към Кирил Добрев
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Сценарий Мл. Отговорник 1 Благоевград
dobrev k.mbox -> Регионална телевизия “канал рила”
dobrev k.mbox -> 29 октомври ден на бесарабските българи


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница