Вашият текст навигация Секциите по-долу са стандартни за тази категория на сайта. Можете да променяте текста, премахвате и добавите още секции ако сметнете, че е необходимо. Транспортна уредбаДата05.08.2017
Размер45.16 Kb.
#27339


Всеки град има собствена визия за градския транспорт - в Лондон разчитат на метрото, в Прага и Виена на електрическия транспорт, а във Венеция на почит са лодките, дори през нощта може да се разчита на тях. Не забравяйте и алтернативните начини на придвижване - колоездене, лифтове и др.

КАТЕГОРИЯ „ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ“
Заглавие:

[напишете заглавие за статията си]

Автор:

[име/псевдоним]

Дата:

[дата на последна редакция]

Етикети:

[континент; държава; език; регион; град; местност/квартал; забележителности в близост; географски особености река/море/планина; придвижване с автомобил/самолет/кораб, аудитория – за деца, за фотографи, за търсачи на силни усещания; спорт; събития; личности и др.]

Снимка:

[име на прикачения файл, автор, връзка към сайта/страницата на автора]Категория „Градски транспорт“

резюме


Това е текстът, който ще представя статията ви на обобщените страници в сайта, както и в социалните мрежи и търсачките. На практика той се явява едновременно въведение и първи абзац на материала ви.

Вашият текст

навигация


Секциите по-долу са стандартни за тази категория на сайта. Можете да променяте текста, премахвате и добавите още секции ако сметнете, че е необходимо.

  • Транспортна уредба

  • Цени на картите и билетите

  • Карта на мрежата и зониране

  • Нощен транспорт

  • Хотели с удобни транспортни връзки

  • От/до летището

  • Park & ride

  • Придвижване с велосипед

  • Смартфон приложения


транспортна уредба


Разкажете за историята, традициите и интересните факти около обществения транспорт в града. Посочете коя е компанията оператор на транспортната система, какви видове транспорт са налични (метро, автобуси, тролейбуси, трамваи, маршрутки, таксита, воден транспорт, велосипеди). Дайте повече информация за системата за таксуване, предлагат ли се електронни билети и карти, как става закупуването, валидирането и проверката на билетите/картите.

Вашият текст

Видове транспорт


Обикновено представяме тази информация с помощта на табове, за всеки вид транспорт.

Таб 1: (напр. метро)

Вашият текст

Таб 2: (напр. автобус)

Вашият текст

Таб 3: (напр. воден транспорт)

Вашият текст

Важни транспортни възли


Това обикновено са метростанции, на които се пресичат две или повече линии, крайни спирки, от където тръгват крайградски автобуси и влакове, както и централни площади и кръстовища.

Вашият текст

Видове превозни документи и цени


Градският транспорт в по-големите градове има обособени зони, от които зависи тарифата. Посочете дали и какви зони има в избрания от вас град. Представете пълен списък с наличните билети за еднократно и многократно пътуване, както и абонаментните карти за 1, 5 и 7 дни. Туристите рядко се интересуват от карти за по-дълъг период, затова просто посочете линк за повече информация. Дайте съвет на читателите как могат да намалят разходите си за транспорт (групови, семейни, младежки, пенсионерски карти и др.). Ако в града се предлага карта за отстъпки, която включва безплатен транспорт, може да споменете и нея (или направо да напишете статия по въпроса, така ще участвате два пъти в томболата за самолетните билети).

Вашият текст

Таблица с цените

карта на мрежата и зониране


За да се ориентира в непознат град, всеки турист се нуждае от две неща – схема на транспортната система и географска карта, на която присъстват линиите и спирките на градския транспорт. Прибавете към тях и карти/схеми на железопътния, нощния и крайградския транспорт, ако са налични такива.

Вашият текст

Връзки към карти и схеми

Нощен транспорт


Много градове предлагат нощен транспорт, според възможностите си – от 2-3 линии с ограничено покритие и голям интервал на движение, до пълно покритие на града с денонощни наземни линии, нощни автобуси, дублиращи линиите на метрото и дори денонощно метро в определени дни от седмицата.

Вашият текст

Хотели с удобни транспортни връзки


Всеки потребител има собствени предпочитания за нощувка. В статиите за градски транспорт предлагаме хотели/квартири с добро местоположение от гледна точка на транспорта – да предлага лесен достъп до автобуса за летището, метростанция или да е в квартал, обслужван от нощна линия. Разбира се, не са за пренебрегване и местата, намиращи се на пешеходно разстояние от ключовите места в града, като по този начин се елиминира необходимостта от транспорт.

Вашият текст

Транспорт от и до летището/летищата


Не е необходимо да навлизате в подробности, все пак Лудия Пътешественик разполага с категория „летища“. Споменете само най-важното – кои линии обслужват маршрута, какви са цените и графика. Ако сте готови да влезете в подробности, можете да напишете отделна статия за летището, стига това вече да не е направено (така ще имате по-голям шанс да спечелите награда).

Вашият текст

Park & ride


„Паркиране и транспорт“ е удобен и евтин вариант за придвижване за туристите, които пътуват с автомобил. Ако в града, за който пишете, се предлага подобна услуга си заслужава да я споменете. Посочете цената и адресите на паркингите или дайте линк към карта, ако те са много на брой.

Вашият текст

придвижване с велосипед


В много западноевропейски градове има изградени системи за велосипеди под наем, съпроводени от голяма мрежа от велосипедни трасета. Информирайте читателите за цените, условията (в някои случаи системите изискват специална регистрация, което ги прави достъпни само за местни граждани) и местата, където има стоянки за велосипеди. Приложете карти и снимки ако разполагате с такива.

Вашият текст

приложения за таблети и смартфони


Предложете поне две приложения, които могат да са от полза на читателите ви. Такива обикновено са приложенията на компанията за градски транспорт, пътеводители, навигации и карти, на компании за таксиметров превоз, коли под наем, авиокомпании и др.

Мобилно Приложение №1


Име:

Описание:

Изисква ли постоянен достъп до интернет?

Линк към Google Play:

Линк към Apple App Store:

Линк към Windows Store:

Мобилно Приложение №2


Име:

Описание:

Изисква ли постоянен достъп до интернет?

Линк към Google Play:

Линк към Apple App Store:

Линк към Windows Store:
Каталог: common -> campaign -> templates
templates -> Навигация
templates -> Вашият текст навигация Секциите по-долу са стандартни за тази категория на сайта. Можете да променяте текста или да добавите още ако сметнете, че е необходимо. Информация
templates -> Вашият текст навигация Секциите по-долу са стандартни за тази категория на сайта. Можете да променяте текста или да добавите още ако сметнете, че е необходимо. Информация
common -> Sole proprietorship (in both us and uk) – Едноличен търговец (ЕТ) General partnership
common -> Sole Proprietorship
templates -> Категория „паркиране
templates -> Вашият текст навигация Секциите по-долу са стандартни за тази категория на сайта. Можете да променяте текста или да добавите още ако сметнете, че е необходимо. Информация


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница