Защо има толкова много аборти?Дата31.08.2017
Размер18.96 Kb.
#29194

Защо има толкова много аборти?

Когато става въпрос за аборта е прието винаги да се изтъкват някакви причини – тежко материално положение, заболяване, социални причини, липса на време за отглеждане на децата и т.н.

Такава гледна точка към проблема е абсолютно погрешна.
Нека да си представим следната ситуация: „Питат престъпника: „Защо уби този човек? Дали той ще отговори: „Отпуснах се и накрая стигнах дъното, дотолкова, че за мене убийството стана нещо напълно възможно”. Не, той разбира се ще отговори: „Трябваха ми пари, живота сега е тежък, ако не откраднеш няма да оцелееш”.
Причината за всеки грях не е в днешните обстоятелства, а в онова особено състояние на душата, при което някога, отдавна, човек реши, че да извърши грях е възможна и решаваща проблема му опция. Става въпрос за това, че човек спокойно, най-съзнателно и доброволно избира злото. Външните обстоятелства са само повод, но в никакъв случай причина. Например в дореволюционна Русия аборти почти не е имало, а хората не са живели по-охолно в сравнение с днес. Нямало е памперси, нито перални машини, нито безплатни млечни продукти и никакви допълнителни помощи за отглеждане на дете. Тогава за вярващия в Бога народ на Русия всичко е било кристално ясно, щом е писано: „Не убивай!”, то по-добре е човек сам да умре, отколкото да убие беззащитното си неродено дете. Ако нямаш средства да издържаш собствената си рожба, то трябва да работиш допълнително, да се ограничиш във всичко, да продадеш телевизора си, да спреш да пушиш, да се откажеш от домашен любимец, да си смениш жилището с по-малко, може би да поискаш милостиня, когато е необходимо, може би и да се храниш по-малко, или всичко друго, но не и да убиеш детето си! Даже, ако родите детето и го оставите за осиновяване, то вие няма да бъдете толкова виновни, както ако го абортирате.

Или да вземем за пример САЩ. В тази страна, независимо от високия стандарт на живот, се убиват огромно количество неродени деца. Нима нищетата е причината американците да убиват неродените си деца? Този проблем всъщност опира най-вече до духовното състояние на нацията. Докато човек не повярва с цялото си сърце в Бог, не приеме неговия Син Исус Христос като единствен Спасител от греховете си, никакво, подчеравам никакво духовно възраждане не може и няма да настъпи нито в неговия, нито в живота на неговата нация. Разрешаването на проблема с абортите може да стане само след осъзнаване ценността на подарения от Бога още от момента на зачеването живот и проумяването на мащабите на греха да отнемеш този живот, вследствие на което неминуемо ще се стигне до искрено покаяние.


В случай, че родителите са решили да направят аборт трудно ще ги спрем, ако те се оправдават с недостига на пари. Парите винаги са малко. Но, ако можете замислете се над няколко изречения от Библията: „Когато беше в утробата на майка ти те видях”, “Аз видях необразуваното ти естество”, “Бог, който ме избра още от утробата на майка ми”!


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница