„Баклава е филм за двама братя,които се познават отскоро. Единият с богат опит на емигрант в чужбина, а другия с незавиден стаж по интернати. Джоре е на 26, слуша електронна музика и рисува графити по стенитеДата18.09.2016
Размер120.33 Kb.
BAKLAVA
прес-инфо

http://baklava-themovie.com

http://b-a-k-l-a-v-a.blogspot.com/

http://alexopetrov.cult.bg/

„Баклава” е филм за двама братя,които се познават отскоро. Единият с богат опит на емигрант в чужбина, а другия – с незавиден стаж по интернати. Джоре е на 26, слуша електронна музика и рисува графити по стените. Коце е на 9, израснал е по домове за сираци, бие се и обича попфолк. 2007, България пред прага на Европа. Джоре се връща от чужбина. Единственият близък, който има в България е баба му. Тя обаче е на смъртно легло. Така, погребално, изглежда и цялата ситуация в родината за 26-годишния младеж. Докато не открива загадъчен куфар в старата селска къща на семейството. Там стои едно съдбовно „послание”. Воден от желанието да го разплете, Джоре въвлича в историята и по-малкия си брат Коце. И макар, че целият сюжет е пълен по-скоро с тежки за преглътване моменти, за изстрадалите момчета това се оказва най-хубавото нещо, което им се е случвало. След множество невероятни приключения и неочаквани срещи из съвременна България, двамата братя така и не откриват заровеното съкровище, но намират едно друго, по-различно богатство – приятелството!

Новият проект на режисьора Александър Петров е пълнометражен игрален филм, сниман изцяло на High Deffinition видео, в чиято реализация бяха въвлечени група млади хора, сред които: Пенко Русев - копродуцент (собственик на продуцентска къща Две и половина), Деян Тотев - изпълнителен продуцент (и студент по психология в Торонто), Ивайло Дончев - асистент-оператор (който е и фотограф на в. „24 часа”), Поли Ангелова - асистент-режисьор (която е и сценарист в предаването на Ути Бъчваров „Вкусно”), Николай Янчев - изпълнител на главната роля и художник, изпълнителят на другата главна роля - Христо Херун, който живее в Дома за деца, лишени от родителска грижа „Ал. Г. Коджакафалията” в гр.Бургас. „Това дете ме промени с искреността и всеотдайността си” - споделя Александър Петров, който е и сценарист и продуцент на филма. Коопродуцент е известната филмова къща „Две и половина”. Незаменима подкрепа оказват и „Фондация за креативен обмен Бълария”, „сдружение Лумена”, Български Червен Кръст – Бургас, Община Бургас.


Александър живее в Канада. Печели национален конкурс и завършва сценаристика в INIS - Монреал. През 2005 основава независимата филмова компания - LOST VULGAROS. Зад гърба си има множество успешни проекти в телевизията и в киното.
Актьорите във филма са над 10 - деца от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Ал. Г. Коджакафалията”, професионалисти като Юри Ангелов, Асен Лозанов, Красимир Кацаров, Венелин Кръстев (от Бургаския театър) , Румен Григоров - от Музикалният театър, Цанко Петров, атрактивният бизнесмен Митьо Пищова от Велико Търново в епизодична роля, натуршчици от Бургас и Царево... Местата за снимки над 70, като повечето са в Бургас и околностите.
Саундтрака включва българските групи и изпълнители :

Peyou Solakov

Equivallentum

La Muchedumbre

Kozza Mostra

Bulgara


Milen Tzatchev, a.k.a MT

Apple


Chef the Machine

Abort


Chefo & Peyou

Smotan MC

Xonda & Vilio

dj Darkstep

The Mad Bear

Angry Slade

New Generation

God-in-trouble

Pif

Chef the Machine & Frontpoint.


"Искам е да вкарам духа на времето в саундтрака и в същото време да обърна внимание на една друга, независима и самопродуцираща се, стояща по-встрани музикална сцена..." - споделя режисьорът.

LOST VULGAROS, Canada and TWO AND A HALF, Bulgaria presentBAKLAVA

Written & Dirrected by: Alexo Petrov


http://baklava-themovie.com

http://b-a-k-l-a-v-a.blogspot.com/

http://alexopetrov.cult.bg/
За повече информация:

Анелия Гроздева

Power W

PR Agency and ConsultingТел/факс: + 359 2 948 67 11


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница