Bulgarian non-government organization Българска неправителствена организация до: комисия по правни въпросиДата20.07.2017
Размер17 Kb.
Bulgarian non-government organization

Българска неправителствена организация

ДО: КОМИСИЯ ПО ПРАВНИ ВЪПРОСИ

НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

СТАНОВИЩЕ/

ПИСМО ЗА ПОДКРЕПА НА КАНДИДАТУРАТА НА

ПРОКУРОР МАГДАЛЕНА ЛАЗАРОВА-ПРOДАНОВА ЗА ЧЛЕН НА ВСС
Уважаеми господа народни представители,

Асоциация “Форум” е българска неправителствена организация, учредена в обществена полза от членове на екипите на големите проекти за България на Американската агенция за международно развитие (USAID) като Инициатива за укрепване на съдебната система (JSI), Инициатива отворено управление (OGI) и други. Асоциацията стартира своята работа в края на 2007г. след изтеглянето на USAID от страната, с цел продължаване на добрите практики и прилагане на натрупания до момента опит в сферата на съдебната реформа и доброто управление.

С настоящото писмо бихме искали да подкрепим кандидатурата на прокурор Магдалена Лазарова-Проданова за член на Висшия съдебен съвет, основавайки се на активната и работа и водеща роля в изпълняваната от нас инициатива, свързана с опазването на българското културно наследство, чрез превенция и противодействие на престъпленията срещу културни ценности, част от културното наследство на Република България. Работата ни стартира през 2008г. и продължава до момента, подкрепена от големи международни донорски институции. Прокурор Лазарова е един от инициаторите и водещите магистрати в борбата с този конкретен вид организирана престъпност, активен участник и дългогодишен партньор на неправотелствения сектор в страната в усилията за опазване на българското културно наследство.

Убедени сме, че изборът на прокурор Лазарова, магистрат с богат практически опит и в същото време млад и отворен към новите предизвикателства в борбата с престъпността, за член на ВСС ще е от голяма полза за модернизирането на политиките и намирането на нови подходи за цялостното подобряване на работата на съдебната система в страната и особено в областта на борбата с организирана престъпност.


С уважение,

Мария Карагьозова

Председател, Асоциация “Форум” София, 10 август 2012г.София 1113, ул. “Коста Лулчев” 3; мобилен тел: 0887 30 44 24; e-поща: forum.a@abv.bg


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница