Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителитеДата31.07.2017
Размер36.23 Kb.
Образователни политики
в 21ви век

535904-LLP-1-2012-1-BG-KA1-KA1ECETA2Т

ракийски университет – Стара Загора


ДЕПАРТАМЕНТ ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ПОВИШАВАНЕ

КВАЛИФИКАЦИЯТА НА УЧИТЕЛИТЕ

Ст. Загора, ул. ”Армейска” 9, тел. 042/ 63 30 24, факс 042/ 63 01 02

E-mail: dipku_sz@abv.bg, http://www.dipku-sz.net

-----------------------------------------------------------------------------

Проектът „Образователни политики в 21-ви век” (EDU 21) има за цел да повиши информираността на национално ниво за Стратегическата рамка за Европейско сътрудничество в областта на образованието и обучението, която е част от общата стратегия за растеж на Европейската общност „Европа 2020”.

Проектът си поставя за задача да представи на заинтересованите страни в България успешни образователни политики и практики, провеждани в други Европейски страни в рамките на семинари с чуждестранни гост-лектори. Семинарите ще бъдат още и пресечни точки на българските педагози, които ще дискутират (помежду си и с колеги от чужбина) образователни мерки, които ще допринесат за съгласуваност на нуждите на пазара на труда и образователните стратегии и дейности, прилагани на национално ниво.

Ключово събитие в рамките на проекта ще бъде Международната конференция „Образователни политики в 21-ви век” в София, която ще събере през март 2014 г. учители, преподаватели, педагози, учащи, представители на бизнеса и различни заинтересовани страни в образованието от България и от чужбина, и ще им даде възможност да дискутират професионалните си потребности и практическите си идеи за удовлетворяването им.

Реализирането на проекта ще повиши осведомеността за Стратегическата рамка "Образование и обучение 2020" и ще допринесе за създаване на неформални работни групи за директен контакт между образователните институции и други заинтересовани страни в областта на образованието в България.

Стратегическата рамка "Образование и обучение 2020" определя редица задачи към образователните системи в държавите-членки за постигане на общество на знанието, ниска обща и младежка безработицата и устойчив растеж. Дългосрочните стратегически цели на ЕС в образованието и обучението са:  • Превръщане на ученето през целия живот и мобилността в реалност;

  • Подобряване на качеството и ефективността на образованието и обучението;

  • Утвърждаване на равнопоставеността, социалното сближаване и активното гражданство;

  • Разгръщане на творчеството и иновациите, включително и предприемачеството във всички степени на образованието и обучението.

Проекът Еду21 предвижда редица дейности, които подкрепят изпълнението на стратегическата рамка Образование и Обучение 2020. Проектът ще стартира с формирането на експертна група, чиято главна задача ще бъде да намери допирните точки между Европейската стратегическа рамка и текущото състояние на образованието и обучението в България.

Краткосрочни целеви групи:

Краткосрочните целеви групи на проекта Еду21 са всички, които работят в сферата на образованието и всички доставчици на учебно съдържание и услуги. В контекста на проекта тези групи са дефинирани като: учители, обучители от различни нива на образователната система, както и мениджъри/директори/ректори на подобни институции и институции, които предоставят формални и неформални образователно услуги (професионална квалификация, личностно или кариерно развитие, преквалификация, чужди езици), работодатели и социални партньори, работещи за по-добро качество и достъпност на образователните услуги, автори и разпространители на образователно съдържание и т.н.

Включването на повече заинтересовани страни ще бъде една от основните задачи на партньорите, която ще бъде постигната чрез изграждане на мрежа от асоциирани организации. Партньорите ще установят контакт с голям брой представители на целевите групи на местно и национално ниво, чрез вече изградените си мрежи от училища и институции. Те ще бъдат адресирани през уеб-сайта на проекта и електронен информационен бюлетин.

Дългосрочни целеви групи:

Основната цел на проекта Еду21 е да стимулира процеса на изпълнение на Стратегическата рамка "Образование и обучение 2020", да провокира дискусии и да подкрепи разбирането за важността на Програмата за учене през целия живот за българското образование, както и да работи за изграждането на всеобхватна рамка за качествено образование, достъпно за всички. В този смисъл, дългосрочните целеви групи на проекта включват всички български граждани, които ще се възползват от реализирането на целите и задачите на Стратегическата рамка.Партньори:

Проектът „Образователни политики в 21-ви век” се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия по Програмата за учене през целия живот (535904-LLP-1-2012-1-BG-KA1-KA1ECETA2). Партньорите по проекта са институции и организации, които представляват неговите целеви групи:  • Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите (ДИПКУ) към Тракийски университет, Стара Загора – http://www.dipku-sz.net/

  • Сдружение „Център за творческо обучение” - ЦТО - www.cct.bg

  • Регионален инспекторат по образованието, София-град - http://www.rio-sofia-grad.com/

Каталог: sites -> default -> files -> galia koj@yahoo.com
files -> Образец №3 справка-декларация
files -> Р е п у б л и к а б ъ л г а р и я
files -> Отчет за разкопките на праисторическото селище в района на вуз до Стара Загора. Аор през 1981 г. ХХVІІ нац конф по археология в Михайловград, 1982
files -> Медии и преход възникване и развитие на централните всекидневници в българия след 1989 година
files -> Окръжен съд – смолян помагало на съдебния заседател
files -> Семинар на тема „Техники за управление на делата" 18 19 юни 2010 г. Хисар, Хотел „Аугуста спа" Приложение
files -> Чинция Бруно Елица Ненчева Директор Изпълнителен директор иче софия бкдмп приложения: програма
files -> 1. По пътя към паметник „1300 години България


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница