Intel Capital и mci management инвестират в Некском България еадДата03.08.2017
Размер40.02 Kb.


Съобщение за медиите
12.09.2007
Intel Capital и MCI Management инвестират
в Некском - България ЕАД

 
Днес, 12 септември 2007 г., Некском – България ЕАД съобщава, че Intel Capital и MCI Management инвестират в Некском – България ЕАД.  Intel Capital и MCI Management предвиждат мащабна инвестиционна програма в развитието на WiMAX оператора, който в момента изгражда WiMAX мрежа с национално покритие, служеща за доставка на интегрирани гласови и безжични интернет услуги.


„Некском е първият оператор в България, предложил WiMAX услугите – високоскоростен безжичен интернет и телефон, като през следващите 12 месеца Некском ще продължи бързо да изгражда своята WiMAX мрежа и ще предложи WIMAX услуги в над 24 града и курорти в България”, казва Емил Николов - съосновател и изпълнителен директор на Nexcom Telecommunications.
Крис Халър (Chris Haller), съосновател и председател на Некском, добавя: „Съществуващата национална IP инфраструктура, опит и мрежа от дистрибутори, както и наличието на взаимна свързаност с национални и международни доставчици ни дават значително предимство пред нашите конкуренти. Вярваме, че с тази инвестиция от Intel Capital и MCI ще затвърдим позицията на Некском като предпочитан WiMAX оператор на българския пазар”.
Некском е водещ доставчик на алтернативни телекомуникационни услуги на българския пазар от 1998 г. През 2005 г. Некском спечели WiMAX лиценз, даващ право на компанията да изгради безжична WiMAX мрежа с национално покритие и в момента изгражда първата българска WiMAX мрежа за доставка на безжичен интернет и гласови услуги.
В началото на 2007 г. Некском – България стартира търговскoто предлагане на WiMAX услугите си в София и София-област, Банско и в много морски и планински курорти. В резултат на положителната търговска репутация на Некском и на недостатъчно развитата телекомуникационна инфраструктура в много райони на България, компанията вече има подписани договори с голям брой корпоративни клиенти, проявяващи интерес към услугите на Некском.
 „Засиленото търсене на безжични телекомуникационни услуги на българския пазар, компетентният управляващ екип на Некском, техническата и маркетингова подкрепа от Intel и опитът на  MCI в развитието на високотехнологични фирми поставят основите за бъдещия успех на компанията”, каза Богдан Вишневски (Bogdan Wiśniewski), съдружник в MCI.

„Доволни сме, че с тази сделка започнахме инвестиционната си дейност в България и вярваме, че този проект ще допринесе за подобряване на достъпността на телекомуникационната инфраструктура,  както за бизнес клиентите, така и за частните потребители”, заяви Мартин Хейка (Marcin Hejka), директор на Intel Capital за Централна и Източна Европа. „Тази инвестиция е част от глобалната ни политика за подпомагане развитието на WiMAX и изграждане на WiMAX мрежи, което ще направи високоскоростния интернет по-достъпен за българските потребители.”За Некском - България ЕАД
Некском – България ЕАД, собственост на американската компания Nexcom Telecommunications, е основана през 1998 г. Некском – България е водеща компания, която предлага телекомуникационни услуги от ново поколение. През януари 2007 г. Некском стана първата компания в България, която стартира търговски WiMAX услуги. Некском предлага пълна гама лицензирани телекомуникационни услуги за корпоративни и индивидуални клиенти в цялата страна. До края на 2007 г. мрежата на Некском ще осигури покритие за над 60% от българското население.
За повече информация:

Севелина Борисова                                                 Ралица Михайлова

Мениджър Маркетинг Комуникации                       ПР специалист

и проучвания

Некском България                                                   РОЙ Kомюникейшън

тел: (02) 490 1 422                                                   тел.: (02) 961 59 71

e-mail: sborisova@nexcom.bg                                 e-mail: rmihaylova@roibg.com

За MCI Management SA
MCI Management SA е водеща финансова група за управление на фондове за рисков и частен капитал, в чиято структура влизат фондове като TechVentures'99, TechVentures'03, MCI.BioVentures, MCI.EuroVentures и MCI.SuperVentures. С дейност, концентрирана в Централна и Източна Европа, компанията инвестира в иновативни компании от следните сектори: интернет услуги, мобилна телефония, електронна търговия, безжични технологии, софтуер, IT, биотехнологии и медии.
За контакт:
Katarzyna Figat

Senior Communications Manager

MCI Management SA

тел. +48 697 888 101

Skype :katarzynafigat

e-mail:katarzyna.figat@mci.pl
За Intel Capital

Intel Capital, глобалната инвестиционна компания на Intel, извършва капиталови инвестиции в новостартиращи фирми и компании за иновационни технологии в света. Intel Capital инвестира в широк спектър от компании, които предоставят хардуер, софтуер и услуги, насочени към фирми, домакинства, мобилност, здравеопазване, потребителски интернет и производство на полупроводници. От 1991 г. насам, Intel Capital осъществява инвестиции за над 6 млрд. долара в около 1000 компании в над 40 страни. За това време, около 157 компании от портфейла на дружеството са листирани на различни борси по света, а други 187 са придобити от трети компании. През 2006 г. Intel Capital инвестира около 1,07 млрд. долара в 163 сделки, като около 60% от фондовете (без Clearwire) са реализирани извън САЩ.


За контакт:
Pavel Svoboda

Intel PR Manager

Central & Eastern Europe (CEE)

Тел.   +420 222 090 304 (1)

e-mail: pavel.svoboda@intel.com

 

WiMAX е стандартизирана безжична технология за доставка на високоскоростен интернет за частни и бизнес клиенти и за изграждане на мобилни безжични мрежи. Intel ще внедри WiMAX в своите процесори Intel ® Centrino® Duo в преносимите компютри през 2008 г. Комбинирането между WiMAX и Wifi ще помогне за осигуряване на достъпен мобилен високоскоростен интернет за крайните потребители.
* * * следва * * *Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница