Концерт –спектакъл „ Един свят в хармония ” Посветен на честването на международната конвенция за защита на културното многообразиеДата14.01.2018
Размер16.1 Kb.
Концерт –спектакъл „ Един свят в хармония ”

Посветен на честването на международната конвенция

за защита на културното многообразие

Концертът ще бъде представен в зала 1 на Юнеско в Париж пред международна аудитория, включваща представители на дипломатическия корпус и национални експерти от 134-те държави - членки на Юнеско, благородници, политици, интелектуалци и журналисти.

Спектакълът е създаден, продуциран и изграден от Диана Дафова, която от 2006 г.е пратеник на добра воля към ООН-UNHCR.

Проектът е подкрепен от МВн Р , постоянното представителство на РБългария в Юнеско и посланик Ангел Чолаков са партньори и съдействат за логистиката и местната организация.

Спектакълът „ Един свят в хармония“ е базиран върху уникален музикален стил, който съчетава елементи и интонации от различни култури и традиции от цял свят, преплетени умело с българското културно наследство и духовен корен в модерна звукова и визуална интерпретация .В последните години е представян в различни вариации в Европа, Азия и САЩ (Ню Йорк,Чикаго, Вашингтон,Хюстън и Лас Вегас).

Програмата включва Диана Дафова като автор и основен изпълнител, балет „ Арабеск” с хореограф Боряна Сечанова, певци и инструменталисти - изпълнители на фолклорна , ортодоксална , оперна и джаз музика. Авторските песни се изпълняват на 16 езика,между които: български, английски, японски, италиански, хинди, пали, арабски, португалски, иврит, латински, зулу, келтски, виетнамски, хавайски и др. и са необичайна комбинация от различни музикални жанрове.

На сцената оживяват живописни картини от цял свят като едно магнетично пътешествие на духа, изразено чрез артистичните похвати на въздействащи композиции, оригинална хореография, колоритни костюми, светлинни и мултимедийни ефекти. Основното послание е за обич, позитивност, толерантност и единство в многообразието .

Спектакълът „Един свят в хармония” също така поставя българската съвременна музика и други форми на изкуството,творчеството и изпълнителския професионализъм на конкурентно световно равнище.

Събитието ще бъде широко отразено от българските медии чрез пресконференции,интервюта , репортажи и документален филм, заснет от екип на BTV, който ще пътува с групата артисти.За контакти и допълнителна информация:

www.dyana-dafova.com e-mail: dyana@dyana-dafova.com tel.: 359 888 775 086


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница