Лятна академия „жеруна” – 2012



Дата28.02.2018
Размер11.67 Kb.
#60557
ЛЯТНА АКАДЕМИЯЖЕРУНА” – 2012
Проф. Фредерик Вале

Д-р Вале е един от най-известните и популярни композитори и изпълнители на детски песни.

Проф. Вале е доктор по психология, университетски преподавател. Чрез Гьоте институт поддържа контакти и изнася концерти в цял свят.

Ново откритие за него е Източна Европа.

Голямата тема за проф. Волф е „…разговор със сърце, ръце, крака…”, т.е. много движение при пеене, много емоционалност, много чувственост.

Фредерик Вале на най-високите отличия в Германия, неговите песни се пеят от няколко поколения. Типични за неговото изкуство са спонтаността, импровизацията, ритмиката, емоционалността.

Проф. Вале е много впечатлен от музикалния проект „Музиката вместо улицата”.

Брабара Волф

Барбара Волф е завършила педагогика и логопедия, по-късно изкуствознание.

Покорена от магията на цветовете, се отдава на рисуването. Завършва и учи при известните художници Христина Шпруг и Арно Щерн – основатели на школата за емоционалното въздействие на цветовете върху детската психика.

Барбара Волф прави постоянно отворени курсове с деца, както и семинари в училищата. Рисува с ръце, четка, гъба и шпакла. Възхитена от природата, се опитва да пресъздаде нейните униикални форми чрез своето виждане и мислене.



С голямо желание подготвя курс за децата от проекта „Музиката вместо улицата”. За целта е закупила лично необходимите бои - като инвестиция за едно чудесно преживяване на децата в рамките на Лятна академия „Жеруна”.
Каталог: res -> news
news -> Храм „Свети Иоан Рилски” гр. Търговище
news -> Драматичен театър „стефан киров” сливен късноантична и средновековна крепост „туида” и ансамбъл за народни песни и танци „сливен”
news -> Сценарий за годишно утро в първи клас ден на провеждане: 24. 05 Децата са подредени на сцената. Изпълнение на песента „Първокласно”
news -> Пълен текст на разговора
news -> Илийчо, Август и седемте джуджета Пенко Гелев и Сотир Гелев
news -> П р о г р а м а есенен театрален салон
news -> Ху йем ай – Кой съм аз?
news -> 1 клас – посрещане 2012 г


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница