Промивка на стомаха водолечение по метода на д-р Кнайп (Германия)Дата24.07.2017
Размер31.2 Kb.


Водолечение
Промивка на стомаха - водолечение

по метода на д-р Кнайп (Германия)


Един час преди закуска се поема чаша с гореща вода, която се пие на глътки в продължение на 15 мин. След това се изпива още една чаша с вода. Нейната цел е да изчистят стените на стомаха от лиги. След 30 мин. водата се изтласква от стомаха и той се активизира.

В 11 часа преди обяд се изпива още една чаша гореща вода. Тя не само промива стомаха, но е силен стимул за цялата система.

Водолечение с дестилирана вода

по метода на д-р Ханиш и проф. Глеснер (Германия)


Замърсената кръв се нуждае от пречистване чрез промиване с “мъртва вода” - дестилат, която не съдържа никакви химикали, живи организми и пр. Едва 10-20 мин. след поемането се чувства, как тя се проявява - чрез натиск върху минералите и киселините в кръвта и всички чужди елементи и скоро изхвърля чуждиците от кръвта.

Водата се пие гореща или студена, което всеки сам определя. Водата се пие на глътки или повече всеки час. Ако човек е нервно болен или има проблеми с черния дроб, по-добре е да пие водата гореща. За да се получи необходимото налягане, трябва да се изпият 100-150 гр. наведнъж преди ядене най-малко 3-4 пъти на ден.

Пиенето на дестилат (мъртва вода) не се разрешава при задържане на вода от организма, атеросклероза, сърдечни заболявания и кръвно налягане.

Яде се всичко с ограничаване 1-2 пъти яйца, тлъста риба и меса, както и варива, които дават пикочна киселина - боб, леща и др.

Дестилираната вода действа диуретично, изхвърля солите от тъканите, утайките при бъбреците и жлъчният мехур при възпаление и камъни. Помага при жълтеница, виене на свят, при запек, сърце и рак, и човек започва да се чувства напълно обновен.
Водата е необходима за правилното протичане на жизнените процеси в организма.

Тялото се състои от около 70% вода.

Кръвта съдържа около 83% вода; костите приблизително 22%.

Мускулите на тялото се състоят от около 75% вода.

Тялото се нуждае от около 2,4 л. вода на ден за дейността си. Част от тази дейност са кръвообращението и храносмилането.

Хората имат средно между 15 и 40 милиарда мозъчни клетки. Всяка от тях съдържа от 70 до 85 процента вода. Изобилието на вода осигурява нормалното им функциониране и способства за поддържането на умствена бодрост.

Водата е полезна и като външно лечебно средство. Всекидневният студен или хладък душ подобрява кръвообращението. То от своя страна снабдява с енергия тялото и мозъка. Водата има благоприятно въздействие и върху нервната система, като я успокоява и укрепва. Къпането отстранява и нечистотиите от кожата и намалява трескавостта.
97% от нашата планета е солена, други 2-3% са в ледниците, под почвата, в атмосферата… Само 0,014% от цялата вода на планетата в крайна сметка става за пиене.

1,1, милиарда души по света нямат достъп до чиста питейна вода. Това е близо една шеста от населението на света.

2,4 милиарда в света нямат достъп до адекватна канализация. Това са близо две пети от населението на света.

2,2 милиарда души от развиващите се страни, повечето от които деца, умират всяка година от болести свързани с липсата на достъп до чиста питейна вода, неадекватна канализация или лоша хигиена.

Около 6 000 деца умират всеки ден от болести произтичащи от липсата на достъп до чиста питейна вода, неадекватна канализация или лоша хигиена. Това се равнява на 20 големи презокеански самолета катастрофиращи всеки ден.

Изследванията показват, че по което и да е време половината от местата в болниците на света са заети от пациенти, страдащи от болести, причинени от фактори, свързани с водата.

Средното разстояние, което жените от Африка и Азия извървяват всеки път, за да налеят вода за семействата си, е 6 км. При това те носят на главите си около 20 кг. вода.

Средностатистическият човек от развиващите се страни използва около 10 л. вода на ден.

При едно дръпване на тоалетното кранче се изразходва толкова вода, колкото среднодневното потребление на вода за един човек от развиващите се страни за миене, пране, почистване, готвене и пиене.

Да направим сравнение на разходите! В Европа всяка година се харчат 11 милиарда долара за сладолед; САЩ и Европа ежегодно харчат 17 милиарда долара за храна на домашни любимци; Европа всяка година харчи 105 милиарда долара за алкохолни напитки и това са десет пъти повече от необходимите средства, за да се осигури вода, канализация и хигиена за всички.

Населението на бедняшкия квартал Кибеира в Найроби, Кения, плаща за литър вода 5 пъти повече, отколкото плаща за литър вода средният американец.

По изчисления 25% от населението на големите градове в развиващите се страни купува водата си от улични продавачи и тя струва доста по-скъпо, отколкото би струвала доставяната чрез водопровод вода.

Прогнозите за 2005 г. показват, че броят на хората, които ще живеят в страни с недостиг на вода, ще се увеличи 6 пъти и ще достигне 3 милиарда души. Днес 470 милиона души живеят в райони с жесток недостиг на вода.

1 грам изпражнения може да съдържа 10 000 000 вируса, 1000 паразитни цисти, 100 яйца на паразити.

База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница