1. Идеята за unikalni comстраница1/11
Дата18.12.2022
Размер487.5 Kb.
#115958
ТипБизнес-план
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11
biznes-plan-za-internet-magazin

Бизнес план за създаване на интернет магазин www.unikalni.com


2006 г., гр. София

Александър Живков


Ангелина Томова
Георги Найденов
Красимир Василев
Консултант при разработката - Ростислав Гьонков

1. Идеята за unikalni.com


Броят на хората, които имат връзка с интернет, непрекъснато се увеличава. Глобалната мрежа дава практически немислим до момента достъп до информация и услуги. В глобален аспект търговията онлайн е заела своето трайно място в живота на хората. В България този нов вид търговия печели все повече привърженици, създавайки един устойчив пазарен сегмент.
Unikalni.com ще навлезе в електронната търговия, предлагайки ръчно изработени, уникални изделия /подаръци, сувенири, декорации/.
Идеята ни за бизнес е създаването на интернет сайт, състоящ се от две части – интернет магазин и раздел “Общество”.


Интернет магазин - ще предлага ръчно изработени артикули. Акцентът ще бъде върху тяхната уникалност. Асортиментът ще включва картички, фланелки, чаши, пана, шалове, картини, дърворезба, а за хората на изкуството ще предложим стативи, рамки и станове. При някой изделия ще е възможно потребителят сам да състави модел. Такива ще бъдат гривни и гердани от мъниста, както и някой изделия от моделин. За целта ще се използва Flash генератор, вграден в сайта.
Електронният магазин ще бъде и във версия на английски език.
Раздел „Общество” - ще представлява своеобразен форум, където посетителите и приятелите на сайта ще имат възможност да публикуват свои мнения, творби, идеи и ще разискват важни за тях теми. Големият очакван брой посетители и генерираният трафик ще даде възможност за предлагането на рекламни услуги.
Като част от обществото, но относително самостоятелно ще бъде създаден раздел „Уникално от България”. Тук ще бъдат представени по достъпен начин различни традиции и обичаи от България. Разделът ще се обновява и допълва както нас така и от нашите посетители.

Интернет магазинът ще предлага на практика неограничени възможности за въвеждане на нови продукти. По всяко време в асортимента ще могат да се включат нови видове уникални артикули, някой създадени от самите потребители. Форумът и предложенията на клиентите ще осигуряват информацията за техните нуждите и ние ще можем да отговорим на тях своевременно.
Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница