All inclusive история, описание, особености, предимства и недостатъци за туристите, хотеластраница1/3
Дата18.09.2023
Размер3.79 Mb.
#118700
  1   2   3
all-inclusive-opisanie-osobennosti-predimstva-i-nedostatyci-za-turistite-hotela (1)

 • All inclusive
 • история, описание, особености, предимства и недостатъци за туристите, хотела.

СЪДЪРЖАНИЕ:

 • СЪДЪРЖАНИЕ:
 • 1 ИСТОРИЯ
 • 2 СИСТЕМАТА ОЛ ИНКЛУЗИВ
 • 3 ПРЕДИМСТВАТА И НЕДОСТАТЪЦИ НА СИСТЕМАТА ОЛ ИНКЛУЗИВ
 • 4 ТЕНДЕНЦИИ В РАЗВИТИЕТО НА ОЛ ИНКЛУЗИВ В БЪДЕЩЕ

1.ИСТОРИЯ:

 • 1.ИСТОРИЯ:
 • СИСТЕМАТА ALL INCLUSIVE СЕ ПОЯВЯВА ПРЕЗ 60- ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК А ДНЕС СЕ ИЗПОЛЗВА НАВСЯКАДЕ В СВЕТА. ТЯ СЕ СЪСТОИ ОТ ПАКЕТ СЪС ФИКСИРАНИ ЦЕНИ В КОЙТО СЕ ВКЛЮЧВАТ ХРАНА, НАПИТКИ, НАСТАНЯВАНЕ И ДРУГИ УДОБСТВА. НАВРЕМЕТО ОЩЕ В БЪЛГАРИСКИЯ ТУРИСТ Я Е НАРИЧАЛ ШВЕДСКА МАСА КОЯТО Е БИЛА НАЙ-ЛУКСОЗНИЯТ НАЧИН НА ХРАНЕНЕ.
 • СМЯТА СЕ, ЧЕ НАЧАЛОТО НА СИСТЕМАТА „ОЛ ИНКЛУЗИВ“ СЕ ПОСТАВЯ ОТ ТОМАС КУК, КОЙТО ПРЕЗ 1841Г. ПРЕДЛАГА ПЪРВИТЕ ОРГАНИЗИРАНИ ЕКСКУРЗИИ И ПЪРВИТЕ ТАКА НАРЕЧЕНИ ВАКАНЦИОННИ ПАКЕТИ, ПРИ КОИТО СРЕЩУ ОПРЕДЕЛЕНА ДОСТЪПНА СУМА СЕ ПРЕДОСТАВЯ НА ТУРИСТА ПРЕВОЗ, ХРАНА И ЗАБАВЛЕНИЯ ИЛИ ПРЕВОЗ, НОЩУВКА, ХРАНА И ЗАБАВЛЕНИЯ. ИЗВЕСТНО Е, ЧЕ „ТОМАС КУК“ Е НАЙ-СТАРАТА ТУРИСТИЧЕСКА КОМПАНИЯ В СВЕТА И Е ОСНОВОПОЛОЖНИК НА МАСОВИЯ ТУРИЗЪМ И ДОСТЪПНИТЕ ПОЧИВКИ.

ПРЕЗ 1910 Г. В АМЕРИКА СЕ ВЪВЕЖДА ОБЩО ЦЕНООБРАЗУВАНЕ ЗА РЕДИЦА УСЛУГИ В СФЕРАТА НА ТУРИЗМА И В ЧАСТНОСТ НА ХОТЕЛИЕРСТВОТО, ЗА КРАТКО ВРЕМЕ СТАВА МАСОВА ПРАКТИКА И НОСИ СЕРИОЗНИ ПРИХОДИ. ВЪПРЕКИ ТОВА МОДЕЛЪТ НА ВАКАНЦИЯТА „OЛ ИНКЛУЗИВ” ВЪЗНИКВА В ЕВРОПА, КОГАТО ПРЕЗ 50-ТЕ ГОДИНИ НА XX ВЕК ЖЕРАР БЛИЦ РЕШАВА ДА СЪЗДАДЕ ВАКАНЦИОНЕН КУРОРТ С АТМОСФЕРАТА НА ОЛИМПИЙСКО ГРАДЧЕ, КЪДЕТО ХОРА С РАЗЛИЧНА НАЦИОНАЛНОСТ МОГАТ ДА СЕ СЪБИРАТ И ДА СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА ПРИРОДАТА, СПОРТА, ЗАБАВЛЕНИЕТО, ХРАНАТА И РЕЛАКСАЦИЯТА. ЗАПЛАЩА СЕ ОБЩА ЦЕНА, КОЯТО Е ДОСТЪПНА ЗА МАСОВИЯ ТУРИСТ. БЛИЦ СЪЗДАВА КОМПАНИЯТА „КЛУБ МЕДИТЕРАНЕ“ И ОТКРИВА ПЪРВИЯ ЛЕТЕН ПАЛАТКОВ ЛАГЕР НА ОСТРОВ МАЙОРКА С НИСКИ ЦЕНИ. НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЛАГЕРА ПАРИТЕ НЕ СА СРЕДСТВО ЗА РАЗМЯНА, А ГОСТИТЕ ПОЛУЧАВАТ НАНИЗИ С МЪНИСТА, КОИТО РАЗМЕНЯТ СРЕЩУ ХРАНА, НАПИТКИ И УСЛУГИ. ТАКА СЕ ПОСТАВЯ НАЧАЛОТО НА МОДЕЛА „OЛ ИНКЛУЗИВ” С НИСКИ ЦЕНИ И МНОГО РАЗВЛЕЧЕНИЯ. 154 ПРЕЗ 70-ТЕ ГОДИНИ НА XX ВЕК СИСТЕМАТА „ОЛ ИНКЛУЗИВ“ СЕ ПОПУЛЯРИЗИРА МНОГО БЪРЗО В СТРАНИТЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА, САЩ И КАНАДА. ПРЕДЛАГАТ СЕ ПАКЕТИ С ОБЩА ЦЕНА, КОИТО ВКЛЮЧВАТ НАСТАНЯВАНЕ, НЯКОЛКО ХРАНЕНИЯ И ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ, КАТО БРОЯТ НА УСЛУГИТЕ НАРАСТВА, А ОБСЛУЖВАНЕТО СЕ РАЗШИРЯВА И ПОДОБРЯВА.

 • ПРЕЗ 1910 Г. В АМЕРИКА СЕ ВЪВЕЖДА ОБЩО ЦЕНООБРАЗУВАНЕ ЗА РЕДИЦА УСЛУГИ В СФЕРАТА НА ТУРИЗМА И В ЧАСТНОСТ НА ХОТЕЛИЕРСТВОТО, ЗА КРАТКО ВРЕМЕ СТАВА МАСОВА ПРАКТИКА И НОСИ СЕРИОЗНИ ПРИХОДИ. ВЪПРЕКИ ТОВА МОДЕЛЪТ НА ВАКАНЦИЯТА „OЛ ИНКЛУЗИВ” ВЪЗНИКВА В ЕВРОПА, КОГАТО ПРЕЗ 50-ТЕ ГОДИНИ НА XX ВЕК ЖЕРАР БЛИЦ РЕШАВА ДА СЪЗДАДЕ ВАКАНЦИОНЕН КУРОРТ С АТМОСФЕРАТА НА ОЛИМПИЙСКО ГРАДЧЕ, КЪДЕТО ХОРА С РАЗЛИЧНА НАЦИОНАЛНОСТ МОГАТ ДА СЕ СЪБИРАТ И ДА СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА ПРИРОДАТА, СПОРТА, ЗАБАВЛЕНИЕТО, ХРАНАТА И РЕЛАКСАЦИЯТА. ЗАПЛАЩА СЕ ОБЩА ЦЕНА, КОЯТО Е ДОСТЪПНА ЗА МАСОВИЯ ТУРИСТ. БЛИЦ СЪЗДАВА КОМПАНИЯТА „КЛУБ МЕДИТЕРАНЕ“ И ОТКРИВА ПЪРВИЯ ЛЕТЕН ПАЛАТКОВ ЛАГЕР НА ОСТРОВ МАЙОРКА С НИСКИ ЦЕНИ. НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЛАГЕРА ПАРИТЕ НЕ СА СРЕДСТВО ЗА РАЗМЯНА, А ГОСТИТЕ ПОЛУЧАВАТ НАНИЗИ С МЪНИСТА, КОИТО РАЗМЕНЯТ СРЕЩУ ХРАНА, НАПИТКИ И УСЛУГИ. ТАКА СЕ ПОСТАВЯ НАЧАЛОТО НА МОДЕЛА „OЛ ИНКЛУЗИВ” С НИСКИ ЦЕНИ И МНОГО РАЗВЛЕЧЕНИЯ. 154 ПРЕЗ 70-ТЕ ГОДИНИ НА XX ВЕК СИСТЕМАТА „ОЛ ИНКЛУЗИВ“ СЕ ПОПУЛЯРИЗИРА МНОГО БЪРЗО В СТРАНИТЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА, САЩ И КАНАДА. ПРЕДЛАГАТ СЕ ПАКЕТИ С ОБЩА ЦЕНА, КОИТО ВКЛЮЧВАТ НАСТАНЯВАНЕ, НЯКОЛКО ХРАНЕНИЯ И ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ, КАТО БРОЯТ НА УСЛУГИТЕ НАРАСТВА, А ОБСЛУЖВАНЕТО СЕ РАЗШИРЯВА И ПОДОБРЯВА.


Сподели с приятели:
  1   2   3
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница